Koliko dugo muskarac moze da vas zavlaci?

Mickey Fine

Aktivan član
Poruka
1.835
U par navrata sam pisao o tome kako nije dobro kad zene 'zaglave' u dugoj vezi sa muskarcem koji bi godinama da se 'zabavlja', a brak i decu ne pominje. Nedavno sam opet video kako je prsla jedna veza posle godina i godina besomucnog 'zabavljanja'. Ja sam uvek tvrdio da razumem kad zena hoce da predje iz jedne faze zivota u drugu i da ona ne treba da se ustrucava da na tome insistira. Kome se to ne svidja, neka se tornja. Dakle, da li ste se nasle u situaciji da muskarac odugovlaci sa brakom i zasnivanjem porodice i koliko dugo vam je trebalo da ga otkacite?

U par navrata sam pisao o tome kako nije dobro kad zene 'zaglave' u dugoj vezi sa muskarcem koji bi godinama da se 'zabavlja', a brak i decu ne pominje. Nedavno sam opet video kako je prsla jedna veza posle godina i godina besomucnog 'zabavljanja'. Ja sam uvek tvrdio da razumem kad zena hoce da predje iz jedne faze zivota u drugu i da ona ne treba da se ustrucava da na tome insistira. Kome se to ne svidja, neka se tornja. Dakle, da li ste se nasle u situaciji da muskarac odugovlaci sa brakom i zasnivanjem porodice i koliko dugo vam je trebalo da ga otkacite?
pa odugovlaci kad im odlazi voz a do tad bi one da se svrckaju s drugaricama i budu u neozbiljnim vezama

Mislim da ne moze on da me zavlaci, mogu samo ja samu sebe ako zelim da stvari ne vidim realnim ocima. Nikada krivicu ne svaljujem na drugu stranu iskljucivo, za sve je potrebno dvoje. Znaci sama bih bila kriva kada bih dopustila da me zavlaci.
Nisam se nasla u konkretnoj situaciji da on odugovlaci, ali jesam u situaciji da duga veza pukne jer smo oboje bili jako mladi, bez resenih uslova za zivot, bez resenih pitanja karijere i posla, mogu reci slobodno i zbog neizivljenog zivota...

nisam imala takvu situaciju
posle godinu dana u vezi s mojim muzem smo se vencali
to je neko optimalno vreme da se dvoje ljudi upoznaju, zive neko vreme zajedno pre braka
sve ostalo je gubljenje vremena
a muskarac koji ne zeli decu i ne voli ih je slabic, bednik i nistarija i sa takvim ne treba biti :aha:

koincidencija, i ja sam imao prilike nešto slično da vidim, i to baš relativno skoro
radi se o jednom poznaniku koji je bio u dugoj vezi sa devojkom, pet ili šest godina, nisam siguran koliko tačno
naime, radi se o tome da ga šutnula zbog drugog jednog lika s kojim se ubrzo verila pa venčala
to sve u okviru nekih desetak meseci te nove veze

pretpostavljam da svaka veza ako je ozbiljna mora da ima neki svoj prirodan tok, ali stvar je u tome što se priroda muškarca i žene ne poklapaju, odnosno nisu na isti način programirani. brak je veštačka tvorevina koja u suštini ide protiv karakteristika oba pola s tim što je ipak kud i kamo više odgovarajuća instinktima ženke koja kada odabere subjektivno percipiranog alfu teži tome da se s njim skrasi (na bar određeno vreme) dok muškarca odlikuje haremska motorika ljis odnosa te je stoga sasvim razumljivo što se muškarci sasvim zadovoljavaju i lepo im je u dugim vezama bez realizacije u vidu braka.

to bi bio uzrok takvih pojava.

..kako mushkarci dobijaju haremsku motoriku ljis odnosa u dugoj monogamnoj vezi bez braka..? :think:

ko reko da je monogamna?
sem toga brak znači da su ostali bez mogućnosti izbora, sva ostala vrata zatvorena bla bla pa se ne odlučuju na taj korak

i ne dobijamo ništa, mi to već imamo
misim imamo mi što smo muškarci
ovi što dižu u nebesa jednu 'pravu' i kukumavče za njom i nisu muškarci nego kakav volšebni prelazni oblik prokreata, mutant neki šta li
ono, spolja naizgled muškarac unutra devojčica :lol:

Ja sam sklona dugackim vezama ali nikada nisam pozelela da ozvanicim i registrujem ljubav. Mozda nikada i necu pozeleti.

Za mene ljubav nije predigra za brak...ne posmatram emocije kroz tako ozbiljnu prizmu. Brak se desi ili se ne desi pa tako ne osecam da je neko mene zavlacio, jer nisam ni bila ostavljana u zivotu, niti sam ja zavlacila jer naprosto nista nikome nisam obecavala. Iskreno, morbidna i hladna mi je ta analogija dugacka veza -------> brak, dugacka veza ------> raskid = ostavljena jadnica, ja bih pre rekla srecnica, spasila se pre braka od loseg odnosa.

ko reko da je monogamna?
sem toga brak znači da su ostali bez mogućnosti izbora, sva ostala vrata zatvorena bla bla pa se ne odlučuju na taj korak

i ne dobijamo ništa, mi to već imamo
misim imamo mi što smo muškarci
ovi što dižu u nebesa jednu 'pravu' i kukumavče za njom i nisu muškarci nego kakav volšebni prelazni oblik prokreata, mutant neki šta li
ono, spolja naizgled muškarac unutra devojčica :lol:

..ok..

Ja sam sklona dugackim vezama ali nikada nisam pozelela da ozvanicim i registrujem ljubav. Mozda nikada i necu pozeleti.

Za mene ljubav nije predigra za brak...ne posmatram emocije kroz tako ozbiljnu prizmu. Brak se desi ili se ne desi pa tako ne osecam da je neko mene zavlacio, jer nisam ni bila ostavljana u zivotu, niti sam ja zavlacila jer naprosto nista nikome nisam obecavala. Iskreno, morbidna i hladna mi je ta analogija dugacka veza -------> brak, dugacka veza ------> raskid = ostavljena jadnica, ja bih pre rekla srecnica, spasila se pre braka od loseg odnosa.

ne laži

Niko ne može toliko dugo i tako da te zavlači, koliko možeš sam sebe, pa da u nešto (po) veruješ. E, kada shvatiš sam, da najpre sam sebe kao čovek obmanjuješ i da čekaš na nedočekano, onda shvatiš, da ti nije niko drugi kriv, do onoga..da si sam sebi najpre vuk.

:hvala:

Znam i obrnute situacije...
Ali, zaista, uglavnom te veze po 8-10 god., na kraju puknu i jedno ili oboje zavrse u braku posle samo par meseci sa nekim novim.
Ja sam odugovlacila. Ispostavilo se da sam imala pravo. Sada bi mi samo jos falile peripetije oko razvoda i papirologije :evil:

nisu me razvlacili jer fala svemu te se nikad nisam zaglavila u smor vezama od kako sam progledala sveta pa do besvesti, cemu su nekad ljudi skloni, pa se ona priudaju, i tek onda krene drama, jer nikad pre nisu ziveli zajedno,ili imaju vec godinama svalere/svalerke, ili su se jednostavno popeli jedno drugom na glavu jer su se dosta promenili u periodu adolescencije te su sa nekim iz navike a ne prave zelje...e to je razvlacenje, i imam osecaj da mnogi to rade iz neke formalnosti....i onda kad doguraju do cetrdesete, pedesete, nacisto polude od neizivljenosti i monotonije iz mladosti. osim toga formalan brak ima malo znacenja sam po sebi osim sto moze olaksati neke administrativne procedure, decu mozes imati i van istog, isto funkcionisati ko u braku itd...sve to zavisi od ljudi. ljudski mozak je cudo, pa potpisanom braku daje daleko vecu tezinu iz cistog razloga sto je potpisan pred maticarom, il daleko bilo korumoiranim popom :neutral:

Uglavnom ozbiljni ljudi koji su zajedno nisu zajedno samo za jebachinu i da imaju sa kim da odu u bioskop. Planira se buducnost, ulaze se vrijeme volja i novac ili bar jedna strana vjeruje da je to tako. Imam osjecaj da ovdje pisu uglavnom neke situirane osobe koje i nemaju realnu predstavu koliko je tesko danas pogotovo mladima koji se osamostaljuju.

Poslednja izmena:

Back