Koliko dugo je prihvatljivo studirati?

do 30 godina plafon(ako je medicina u pitanju može i malo duže)
ako imaš 30+ i,a i dalje dalje studiraš velika je vjerovatnoća da si ljenčuga od čoeka i dzabalebaroš!!
ako paraleno radiš čitavo vrijeme,to je već neka druga spika..

- - - - - - - - - -

ako paralelno ne radi sa studiranjem,a ima više od 30,definitivno je ta osoba udarena u glavu...provjereno!!:lol:

Ако не ради, а факс нимало наиван, онда је ок и шест година, а ако ради, додатно се компликује, ебем ли га...све у свему, ако је човек интелигентан, организован и одлучан, нема препрека.

Koliko dugo je prihvatljivo studirati cetvorogodisnje studije pod pretpostavkom da: 1) Osoba radi paralelno sa studiranjem 2) Osoba ne radi ?
Po bosanskom sistemu , duzina studiranja i ocene nisu bitne , bitno je da se zavrse studije kad tad , ili po crnogorskom - tata mi zna profesora i zavrsicu studije kad tad , ili po novo srbijanskom - imam dovoljno novca da da dobijem ispitna pitanja , i na kraju imas opciju privatnog studiranja jer si to znanje već pokupio u srednjoj skoli.

Koga bi pre zaposlio, tek zavrsenu studentkinju sa 23, 24 godine, namerno nabijala prosek (znam jednu lepoticu koja je bukvalno svaki trenutak studiranja odvajala za prosek, ali ganjala je mesto na faxu, a posle od nje nista, tj nije nista, nego polako napise nesto i eto ti dr, pa ceka malo pa prof , pa tako dalje, a nista)

ili

tipa koji je u 45oj zavrsio faks , na probu, pa mu das projekat i on ga odradi?
---------
Ovaj sto je zavrsio faks u 45, 50oj, a ime neko znanje, nece sigurno imati sve ili kao onaj u 24 a odlikas, ima sasvim drugaciji "talenat" od jajarski orjentisane diplomkinje, koja samo ceka da zasedne i lupa tab i enter, potpise se kao kontrolor ili izvodjac par projekata i ladi jaja.
Vecinom su zene primer za totalnu nezainteresovanost za znanje, a za potpunu zainteresovanost za napredovanje, godisnje, povisice i regrese.
Ali u danasnjoj Srbiji tesko je naci izuzetak i medju muskarcima.I oni su postali salterushe.

Ne znam kako vi, ali ja bih pre primio diplomiranog u 45, znajuci da su mu neka znanja zastarela, ali da itekako ima skolu zivota i neke druge prednosti cim zavrsava u 45oj.Obicno su takvi specijalisti za neke oblasti, a ne CV bilderi ili karijeristi.Nadji ga tamo gde je zainteresovan i imas pogodak u sredinu.

Pa u roku ,ako je ikako moguće.
Ali neka granica bi bila duplo od onoga koliko traje tj 8 god (pogotovo ako radiš uporedo)...Mislim da posle toga više nema smisla, čak ni u Srbijici
Ja sam svoj završio za 7, stim što mi je trajao 6 god, jeste da sad imam posledice po fizičko zdravlje (a verovatno i psihičko), ali dobro,sam sam birao...

Back