Koliko devojkama znaci prvi momak sa kojim su...

storm cloud:
...vodile ljubav, pogotovo ako je to bila prva (i jedina) duga veza? Kako posle toga dalje? Da li poredite? Sta ako ste bile sa njim stvarno zadovoljne, da li posle mozete da budete zadovoljne i sa drugim?
Ne znam da li je ovakva tema vec bila, mozda je i pitanje glupo,ali mnogi mi kazu da devojke zauvek pripadaju tom prvom (ako je veza bila O.K. naravno, a ne ako je bilo silovanje ili je on bio kreten ili slicno). Ovo vas pitam, jer sam upravo izasla iz takve veze i hvata me panika da posle 4 godine uzivancije s njim nikada to necu moci da prevazidjem i da cu uvek zeleti njega. Verujem da cu voleti nekoga posle, iako to sad ne mogu da zamislim, ali sta ako bude gori u tim stvarima, a ja navikla na mog prvog? Koliko ce mi to smetati?

Nije na odmet i poneki savet koji se ne odnosi samo na seks, tj. kako uopste prevazici takvu vezu i krenuti dalje? :cry:
:?: :? Cekaj, mi "matore" tesko kapiramo!!! Ako si vec nasla tog GOSPODINA IDEALNOG zasto vise nisi sa njim? A ako vec vise nisi sa njim, znaci da i nije bio bas tako idealan....Poenta je u tome da niko nije potpuna kopija nekog drugog i ako celog zivota budes trazila NJEGA propustices, mozda nekog jos vrednijeg, ko ima drugaciji stil, ali ti takodje odgovara. Zato, tu vezu, ako je vec zavrsena, stavi AD AKTA i dozvoli sebi da ti se dopadne neko, na prvi pogled, sasvim drugaciji. Prvi momak ostaje nezna i lepa uspomena, ali samo to!

Betty:
SAMO PRVI MOMAK SE NE BORI SA FRUSTRACIJAMA KOJE DEVOJKAMA OSTAVLJAJU BIVSI MOMCI.SAMO ON UPOZNAJE PRAVU DUSU I SNOVE DEVOJKE.

e patak, grešiš, šinko, grešiš, taj avion ti nikada neće poleteti.....

Да, тек тај има да се бори са фрустрацијама које је девојци усадило често неадекватно сексуално васпитање од стране родитеља, са фрустрацијама које су одраз њене неформиране сексуалности, са предрасудама и стегама које има о сексу, са страхом од физичког бола,са моралним дилемам које младе девојке често имају у вези са сексом...
Тај први има да се намучи док је ослободи и поучи, а остали после само уживају у плодовима његовог труда! :wink:

Igrom slucajasam bio prvi jednoj devojci..... :D .pazi sad....ona je bila sestra od moje devojke...i imala je ozbiljnu vezu....vec nesto vise od dve godine..... :lol: ...mislim ,ja zaboravio sve to....cak i njenu sestru....kad posle jedno 5-6 godina sretim je u gradu....ona bre nikako da prestane da se smeje....sva se raskezila....ja je pitam,sta je u pitanja.....kaze eto,bio sam joj prvi,pa joj drago sto me vidi....hm.....to vece,mi je pokazala sta je sve u medjuvremenu naucila.....i do izutra me smarala pricom i detaljima....skim,kako,sta..... :lol:
...posle jedno 10-tak godina,zvoni mi mobilni...zreo zenski glas....ne mogu da prepoznam.....kaze,necu da kazem ko je....dodji tu i tu....pa da vidis ko sam....(ona cula da sam na odmoru....pa otisla kod nekih mojih rodjaka...po broj telefona...)...ja odem....hm....udata zena....ne mogu da zaboravi gorak ukus....u ustima....kasnije,uvece kad sam upoznao njenog muza...
Po svemu sudeci....zenama znaci nesto,taj prvi.. :D

Mnogo nas je:
Da tako svi kazu :D

Jeste da se namuci, ali prvi je prvi, ima tu cast da bude zapamcen do kraja zivota :D Nije svejedno!
Pa ja se secam svog prvog poljupca kao juce da je bilo, iako tu osobu ne podnosim nesto sad, ali opet je to lepo secanje, mogu da zamislim tek kako je kad je u pitanju prvo sexualno iskustvo :lol:

Mozda sve zavisi od okolnosti. Mislim ne moze biti isto ako s tim prvim budes u nekoj kratkoj, nebitnoj vezici i ako s njim budes godinama. :oops:

storm cloud:
Mnogo nas je:
Da tako svi kazu :D

Jeste da se namuci, ali prvi je prvi, ima tu cast da bude zapamcen do kraja zivota :D Nije svejedno!
Pa ja se secam svog prvog poljupca kao juce da je bilo, iako tu osobu ne podnosim nesto sad, ali opet je to lepo secanje, mogu da zamislim tek kako je kad je u pitanju prvo sexualno iskustvo :lol:

Mozda sve zavisi od okolnosti. Mislim ne moze biti isto ako s tim prvim budes u nekoj kratkoj, nebitnoj vezici i ako s njim budes godinama. :oops:

Tacno.

Koliko je znacajan,?! Pa, mnogo! Oslobodio me je u sexualnom smislu; bio pazljiv, nezan, otvoren, ljubavan, strpljiv i pre svega od mene stvorio samosvesnu i neisfrustriranu zenu...
Ovo je osnov za sve ono pozitivno sto mi se kasnije dogadjalo i uticalo na to da mi nikada nijedan muskarac ne poljulja samopouzdanje i da me svaki tretira na pravi nacin. Na tome sam mu zahvalna do groba.
Bili smo mladi i koliko god me boleo rastanak /nakon 4 god./, shvatila sam da je to bilo sasvim normalno obzirom na nase godine...
Sada ga se secam iskljucivo kao najlepseg dela mladosti, bez primesa opterecenosti...

Back