koliko danas uopste postoji pravo prijateljstvo

anamarija_29:
Danas u vremenu haosa i stresa jurnjave za nekim zivotom ,,dobom kada mladi nalaze zanimaciju na netu i u igricama i nas malo starijih koji jurimo da ostvarimo neku karijeru zanima me DA LI JOS UVEK POSTOJE PRAVA PRIJATELJSTVA?DA LI IMATE OSOBU KOJU NEMORATE DA CUJETE SVAKI DAN A ZNATE DA JE UVEK TU KAD VAM JE POTREBNA I DA ?I KOLIKO UOPSTE U ZIVOTU IMATE TAKVIH OSOBA? :D

Imam.
Nekoliko.
Zadovoljna zbog toga

ne mogu da opishem kol'ko ne podnosim gluposti tipa "danas ovo danas ono ovakvo vreme svi rade to i to jurnjava stres pare"........ ne znam koliko je ko svestan toga, al pravo prijateljstvo, shta god podrazumevali pod njim, poprilichno zavisi od nas samih a ne od duha vremena.

najlakshe je kukati kako svi jure kako svi hocje da te iskoriste i svi gledaju samo na sebe (kao da toga nikad pre nije bilo)..... ja imam jednog prijatelja za kog se ne mozhe recji da se rukovodi nekim "nizhim" interesima prema meni, jednog na stend-baju (poprilichno smo neupucjeni zadnjih godina jedan na drugog, pomeo nas vetar na dve strane shto kazhu) i vishe njih onako, kao drugovi, drugarice, ovo ono, al interes ipak podosta radi.

ja se katastrofalno malo bavim interesima jer mi niko ne treba da bi mi prichao neshto, pokazivao mi neshto, davao mi lovu, nabacivao mi ribe, pomagao mi u nechemu,..... tako da najcheshcje ne pokazujem interesovanje prema proseku.

shta je pravo prijateljstvo?...ono shto niki napisa?...usluga koju za 10e mozhesh dobiti od potpunog stranca?...novchane pozajmice i shlepanje kola jbni rtrd...ljudi se menjaju i to je chinjenica nishta ne traje za uvek i to je chinjenica...da li je pravi prijatelj onaj ko tje ti dozvoliti da budesh ono shto jesi...da ne morash da se menjash u prisustvu da se adaptirash povinujesh...neko kome je ok shta god ti osetjash u tom trenutq shto bi reko j.m. ...opet ja imam neq svoju viziju...pravi prijatelj je onaj ko me razume onaj ko kapira sve u vezi mene ma koliko to suludo bilo...pravi prijatelj to zvuchi kao da postoje i lazhni prijatelji...shto ne bih reko...mogutje je da neko nekad izda ili uchini neshto shto ga chini neprijateljem...ali to ne znachi nuzhno da ti nikada nije bio prijatelj...ko shto rekoh ljudi se menjaju...imam ih nekoliko...uzhas je shto nisu tu da ubiju dosadnu svakodnevnicu koju umesto sa njima troshim na ovakvim mestima...al to shto su daleko nikako ne umanjuje njihovu ulogu u mom zhivotu...

AntunTun:
shta je pravo prijateljstvo?...ono shto niki napisa?...usluga koju za 10e mozhesh dobiti od potpunog stranca?...novchane pozajmice i shlepanje kola jbni rtrd...ljudi se menjaju i to je chinjenica nishta ne traje za uvek i to je chinjenica...da li je pravi prijatelj onaj ko tje ti dozvoliti da budesh ono shto jesi...da ne morash da se menjash u prisustvu da se adaptirash povinujesh...neko kome je ok shta god ti osetjash u tom trenutq shto bi reko j.m. ...opet ja imam neq svoju viziju...pravi prijatelj je onaj ko me razume onaj ko kapira sve u vezi mene ma koliko to suludo bilo...pravi prijatelj to zvuchi kao da postoje i lazhni prijatelji...shto ne bih reko...mogutje je da neko nekad izda ili uchini neshto shto ga chini neprijateljem...ali to ne znachi nuzhno da ti nikada nije bio prijatelj...ko shto rekoh ljudi se menjaju...imam ih nekoliko...uzhas je shto nisu tu da ubiju dosadnu svakodnevnicu koju umesto sa njima troshim na ovakvim mestima...al to shto su daleko nikako ne umanjuje njihovu ulogu u mom zhivotu...

tune, ono prvo shto si rekao provlachi bubu da se inache u drushtvu povinujesh ochekivanjima i ponashash kao neko drugi.... a drugo shto si naveo su samo zajednichka vidjenja.... da bi te neko razumeo mora da ima slichan pogled na svet kao i ti.... shto se ogranichava na nachinu percepcije koji vam je srodan....
prijatelj bi trebao da bude neko ko ti je blizak.... u koga mozhesh da se pouzdash, i na koga mozhesh da se oslonish... ako je pravi prijatelj.... a ako je neko s kim mozhesh da cjaskash o muzici... onda je to valjda poznanik.... nema nicheg dubljeg u takvom odnosu... osim mozhda vremenom navike?
razmena ideja jeste vazhan deo prijateljstva, ali ne verujem da se ono na tome ogranichava......

Back