Koliko često pričate telefonom?

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
30.668
Broj pretplatnika fiksne telefonije u trećem kvartalu, kao i ostvareni saobraćaj, manji su u odnosu na prethodni kvartal.

U mobilnoj telefoniji je zabeležen blagi rast korisnika, blagi pad govornog saobraćaja i rast SMS saobraćaja, objavilo je Regulatorno telo za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel).

Podaci za fiksnu telefoniju pokazuju da je oko 2,15 miliona pretplatnika razgovaralo oko 250 miliona minuta, što znači da je svako od njih u proseku razgovarao 1,3 minuta dnevno.

Struktura pretplatnika se nije značajnije menjala, pa su 86 odsto pretplatnika fiksne telefonije činili privatni korisnici.

Preovladavali su i to ubedljivo razgovori unutar zemlje, pa je učešće nacionalnog saobraćaja u ukupnom saobraćaju iznosilo 94 odsto.

Telefonski pozivi iz fiksne mreže u najvećoj meri su bili upućeni ka fiksnim mrežama, dok su u međunarodnom saobraćaju preovladavali dolazni pozivi.
Što se tiče mobilne telefonije oko 7,97 miliona aktivnih korisnika usluga mobilne mreže ostvarilo je oko 5,1 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 0,82 milijarde SMS poruka.

Mobilni korisnik je u proseku dnevno razgovarao oko sedam minuta i slao 1,1 SMS poruku.

Broj postpejd korisnika je u trećem kvartalu iznosio 5,37 miliona, od čega je privatnih bilo 4,07 miliona, a poslovnih 1,30 miliona, dok je broj pripejd korisnika iznosio 2,6 miliona.
https://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno/183775/koliko-cesto-pricate-telefonom/vest

Ако је неки напран човек који му је досадно онда једно 30 минута

Ако није у просеку 3 минута

Што се тиче смс поруке 2 поруке месечно

Totalno razgovor na minimum,uglavnom posao ili kada bitna osoba nije tu pa ne pricamo uzivo.
A suvisno nagomilavanje reci ne volim,duge uvode,pricanje bez poente.To mi bas stvara nervozu i prekidam necim takve razgovore jer su za mene vremenska beskonacnost.
Ja sam imao rekorde po 4-5 sati razgovora u cugu...ako mi verujes ruke mi se ukocile, utrnule skroz da sam morao vezbe da radim...ali to je bila posebna osoba pa i ne zalim, inace da sa drugima pricam toliko telefonom...taman posla.

Samo naivan moze da nasedne na te njihove ugovore...nikakvi ugovori samo kes i pripejd ako to ukinu neka se nose.
Ma nisam I'm se odazvao na registraciju broja cimali me cimaju mi I dete stalno oko toga da se vratim na postpejd nakon sto Sam ih iznapusavao cimaju mi dete debili
A svakako rabim Telenor svedsku karticu I Vodafon rumunsku za EU tu nema cimanja Niti nameravam ni tamo uzimati postpejd ...

Ma nisam I'm se odazvao na registraciju broja cimali me cimaju mi I dete stalno oko toga da se vratim na postpejd nakon sto Sam ih iznapusavao cimaju mi dete debili
A svakako rabim Telenor svedsku karticu I Vodafon rumunsku za EU tu nema cimanja Niti nameravam ni tamo uzimati postpejd ...
Jedan moj drugar se stalno zali kako ga smaraju ti za ugovore, mene niko ziv ne zove...eto vidis @Skafander da i to ima svojih prednosti kad se "krijes" :kafa:

Ja sam imao rekorde po 4-5 sati razgovora u cugu...ako mi verujes ruke mi se ukocile, utrnule skroz da sam morao vezbe da radim...ali to je bila posebna osoba pa i ne zalim, inace da sa drugima pricam toliko telefonom...taman posla.
Da,da,potpuno razumem,bas to!
I sigurna sam da ti je tih 5 sati,osim sto su bili prijatni za tebe,i vrlo brzo proleteli za razliku od razgovora gde bi jedva izdrzao da pricas i 15 min...a vreme bi ti tad teklo sporo kao beskonacnost.

Back