Koliko često milujete trouglić?

Koliko često milujete trokutić?

• Ja? Nikad.

• Možda mi se omaklo jednom - dvaput...

• Par puta godišnje

• Menstrualno jednom

• Jednom na nedelju - dve

• Više puta nedeljno... Takoreći svaki dan, ko poslednja plačipička...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Mensch-Maschine

Iskusan
Poruka
6.591
Ćao.
Koliko često kliknete na ikonicu - ''prijavite poruku''?
Zašto to radite, ili, ako ne radite nikad - zašto ne?
Prijavljujete li samo poruke gde vas lično neko potkači, ili i kad neko napiše nešto generalno nepristojno/agresivno, pa osećate potrebu da reagujete radi opšteg dobra? Ili prijavljujete i one poruke koje su usmerene ka nekoj drugoj osobi, pa se postavljate zaštitnički?

(Znam da sam to već pitao, ali da ponovim, pošto me naročito zanima frekvencija kojom to radite. Čak sam metno i anketu za vaš plezir. Nemojte da vas mrzi da kliknete neku opciju, jer kažu novine - odgovaranje na ankete troši kalorija jednako kao struganje peta).

Trokutić sam pomilovala 4 puta do sada kada je komunikacija, po mojoj proceni, izgubila i najmanje odlike onoga što se naziva kulturom u ophođenju i izražavanju.
U jednom slučaju odnosilo se na mene, gde me je jedan korisnik ganjao kroz više tema, sa psovanjem i prozivanjem ko sam, šta sam i odakle sam došla, aludirajući na moje mesto rođenja.
U preostala 3 slučaja, prijavila sam bezočno napušavanje one stvari i psovanje familije po spisku forumašicama od strane pojedinih korinsika, i to ne iz zaštitničke uloge, već zbog sopstvenog osećaja ogavnosti i transfera ugroženosti, koje sam osetila čitajući tuđa verbalna iživljavanja.

Nije stvar zaštitne uloge, kao što nije stvar ni apsolutne slobode izražavanja, pod parolom "svako ima pravo na svoj komentar" - nema, ako se isti sastoji iz bahatosti i teških vređanja. I uriniranje na ulici je kažnjivo, pa je sasvim normalno da i verbalno uriniranje (da ne kažem nešto drugo) bude kažnjivo takođe, a ne da mentalno zagađuje strane, teme i korisnike.

Poslednja izmena:
mmnemam pojma, ali vrlo retko i to kad neko postane toliko histerican i nepodnosljiv da predje sve granice normalnog ponasanja - iliti ista vrsta ponasanja za koju bi da se desava na ulici, odredjena osoba po hitnom postupku bila sprovedena u neku ludaru....i ne,boli me uvo za licne uvrede, vise kad nesto postane totalno degutantno na svim nivoima i sa svim kombinacijama besa, ludosti, bolesti, histerije itd....e da poslednji put sam htela da prijavim jednog moderatora koji se bio malo previse uziveo u ulogu pravog policajca, i pozatvarao redom sve teme sa nekim glupim komentarom (covek je jednostavno previse ozbiljno sebe shvatio), al sam onda shvatila da me boli uvo i za pdf i za tu osobu, ako administraciju ne tice sto im rasteruje korisnike i zatvara teme, sto bi mene...i tako, to je to.

Ne prijavljujem nego krenem u protivnapad . Ako je napasnik nekulturan prema nekom koga
cijenim onda se potrudim da ja tom napasniku legnem na ledja a znam biti uporan kao buldog .
Jednom sam prijavio jednog klona ali ne trouglicem neko preko PP moderatoru . Tip je poceo
piskarati po mom profilu ali je kasnije poslat u vjecna lovista .

Ćao.
Prijavljujete li samo poruke gde vas lično neko potkači, ili i kad neko napiše nešto generalno nepristojno/agresivno, pa osećate potrebu da reagujete radi opšteg dobra? Ili prijavljujete i one poruke koje su usmerene ka nekoj drugoj osobi, pa se postavljate zaštitnički?

(Znam da sam to već pitao, ali da ponovim, pošto me naročito zanima frekvencija kojom to radite. Čak sam metno i anketu za vaš plezir. Nemojte da vas mrzi da kliknete neku opciju, jer kažu novine - odgovaranje na ankete troši kalorija jednako kao struganje peta).

kad sam videla milujete trouglic pomislih nesto drugoXD:hahaha::zper::zcepanje:

Као у животу, форумаши се деле на оне који константно пријављују, на оне који то ураде с времена на време и на оне који то никад не ураде.

Занимљиво ми је било, као бившем модератору, то што сам уочила извесне карактерне сличности чак и сличне тежње, исти систем вредности код људи који стално пријављују.
Инфантилци, углавном, слични дечици у вртићу.

Nikada nisam prijavila...meni je to nekako tuzibabasto, besmisleno...iskreno, morala bih da budem mnogo besna pa da krenem u obracun a forum stvarno ne moze toliko da me dodirne, nije normalno jednostavno, desi mi se da u ljutnji ugasim i odem...to je moj trouglic:lol:

zar ti ne zasmeta jako, kad procitas kako neko nekoj zeni napise napusis mi se ***** droljo raspala....
da li mislis da je trazenje da se to obrise besmisleno

...Dva puta, oba u poslednjih par meseci, iz istog razloga, obrazlozenog na drugoj temi, a kao stvar licne odluke da se na nesto sto ne treba tolerisati, a pitanje je uredjivacke politike ovog mesta i pogadja ucesnike u celini, odreaguje...Druga reakcija je usledila nakon sto nije bilo promene u moderisanju ovog pdf-a posle prve, upucene iz istog razloga...Sa licnim uvredama se nosim na drugaciji nacin, tudje bitke bijem retko i uglavnom kada primetim odnos pojedinac - linc masa...

zar ti ne zasmeta jako, kad procitas kako neko nekoj zeni napise napusis mi se ***** droljo raspala....
da li mislis da je trazenje da se to obrise besmisleno

Ne...iskreno jedan ovde prisutan na temi mi je poslao najuvredljviji pp koji se moze smisliti sve u tom smislu...bez miligrama kulture...nisam sam mu ni odgovorila, samo sam se nasmejala...takve je najbolje izbegavati...da li cu se svadjati sa nekim koga ne postujem, ne razumem, ko me ne zanima ni po jednom jedinom kriterijumu...jok ja...iskreno, ne primecujem takve nikove, samo preskocim...a posao moderacije je da brise, zato su moderatori, ko ne zeli da briska ne treba time ni da se bavi, cim pristanes imas odgovornost...zato puno nas nije pristalo

Ne...iskreno jedan ovde prisutan na temi mi je poslao najuvredljviji pp koji se moze smisliti sve u tom smislu...bez miligrama kulture...nisam sam mu ni odgovorila, samo sam se nasmejala...takve je najbolje izbegavati...da li cu se svadjati sa nekim koga ne postujem, ne razumem, ko me ne zanima ni po jednom jedinom kriterijumu...jok ja...iskreno, ne primecujem takve nikove, samo preskocim...a posao moderacije je da brise, zato su moderatori, ko ne zeli da briska ne treba time ni da se bavi, cim pristanes imas odgovornost...zato puno nas nije pristalo

razumem te,ali ti govoris samo o tome kada tebi neko nesto ruzno kaze
zar ne mislis da je normalno da se reaguje u zastiti drugih?da li bi na ulici hladno prosla pored nekoga ko maltretira drugu osobu?
ne znam zasto tebe citiram,zapravo se ne odnosi na tebe licno,pricam o tome da su ljudi isuvise tolerantni prema grubijanima,dal iz straha da se grugijan ne okrene protiv njih,ili smo toliko postali hladni i nezainteresovani za bilo sta sto se ne tice nas direktno?

Ćao.

Dva puta u toku šest godina koliko sam ovde.
Prvi put, kad sam tek došla zbog neke bzv svađe. Međusobno se izvređali i poprijavljivali. To je bilo na tinejdžerima.
I drugi put kad je neko ( ne sećam se ko) umešao u raspravu treću osobu i krenuo da je vređa.
A da sam prijavljivala svaki put kad me neko uvredio ili da su mene svaki put prijavljivali moderatorski posao bi bio dosta teži...:lol:

Ćao.

godinama sam ovde i nisam kliktala
a onda mi je jedan forumas rekao da se protiv bahatosti treba izboriti pravilima koje postoje
i od tada klikcem..u pravu je
volim i malo drskije provokacije, ali sa ukusom
a kad neko istrese kucno nevaspitanje i licnu frustraciju na nekoj temi i time oplete bilo mene bilo nekog drugog - kliknucu, sto necu

Као у животу, форумаши се деле на оне који константно пријављују, на оне који то ураде с времена на време и на оне који то никад не ураде.

Занимљиво ми је било, као бившем модератору, то што сам уочила извесне карактерне сличности чак и сличне тежње, исти систем вредности код људи који стално пријављују.
Инфантилци, углавном, слични дечици у вртићу.

za ovo se ne slazem sa tobom
ako se neka tema razvije, a bilo ih je puno, u konstruktivnom smeru i vidis da na temi postoje dve struje - za i protiv
i da svaki od forumasa iznese svoj stav i razvije se polemika - padnu i teze reci, ali sve u smislu teme
i onda se pojavi neko sa strane ko krene brutalno da vredja kroz postove, a moderatori ne reaguju
i tema krene u potpuno drugacijem pravcu
isto tako znam i par forumasa koji su sa pojedinih pdf-ova morali da odu, a na kraju i sa foruma, upravo zbog toga sto moderatori nisu reagovali
ne vidim zasto je onda neko ko prijavi takve postove infantilac?

meni ovaj forum nije zivot, ali volim da ono vreme koje provedem ovde provedem noralno komunicirajuci
necu da izlazim sa foruma zbog nekog psiho lika, hocu da izadjem jer mi se tog dana vise ne postuje
a modovi neka ociste i reaguju na vreme, pa niko nece da klikce

Дајв, једно је кад неко с времена на време пријави, а потпуно је друго кад неко на свакодневној бази кликће као суманут.
О томе причам.

Рецимо, има пар ликова који пишу на политици и који као деца у вртићу пријављују чак и супротне ставове њиховом, нешто што их негде вређа јер се проналазе у томе или су индоктринирани другачије.

Друга ствар је ово о чему ти и нпр. смоква пишете.

И ја умем да пријавим форумаша који вређа другу особу. Пријавим и оне који мене увреде јер знам да сам прилично коректан саговорник и да никад не нападам прва, и због тога не дозвољавам ником ко ме не познаје да конструише приче о мом приватном животу,а камо ли да етикетира. Вулгарна вређања ме не погађају јер су најочигледније огледало персоне која их је исписала али их пријавим јер не волим да ми такве ствари загађују поглед.

Модератори су исто људи, склони симпатијама и антипатијама према појединцима што је на оваквом месту недопустиво.

Poslednja izmena:

Back