Koliko cesto idete na pijacu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.200
Sta najcesce kupujete? Da li kupujete od proizvodjaca ili od preprodavaca?
Umete li da prepoznate robu od proizvodjaca od robe preprodavca )
Da li se cenkate na pijaci ? I da li mislite da je pijaca jeftinija od supermarketa ?

Sta najcesce kupujete?
Šta mi žena zapiše (kad me natera da odem na pijacu).

Da li kupujete od proizvodjaca ili od preprodavaca?
Umete li da prepoznate robu od proizvodjaca od robe preprodavca )
Ne umem, ali umem da razlikujem seljaka od preprodavca.
Mada, ni to ne znači puno, bar meni, preprodavci dovlače robu sa kvantaša, praktično biraju umesto mene.

Da li se cenkate na pijaci ?
Ne cenjkam se, platim koliko traži, ako mi je skupo, jednostavno ne kupim kod njega.

I da li mislite da je pijaca jeftinija od supermarketa ?
Pa za neke stvari jeste, ali voće i povrće iz supermarketa meni uglavnom nema taj ukus kao ono sa pijace.

P.S.
Donela žena nedavno pravi domaći paradajz od neke koleginice, oduševio sam se, setio sam se kad sam kao klinac glabao paradajz bez ičega.
Nema više paradajz ni sa pijace ni iz supermarketa taj ukus, sve je to nešto plastično, bezukusno...

Nego, prije par godina, odlucio napraviti ogromnu zalihu soka od paradajza, obozavam ga piti, u tetrapaku dodje 1,5 €.
Imao Konzum neku super akciju paradajza, ja se tamo nacrtao u devet ujutro, a gajbe prazne.
Od paradajza ni "P".
Pitam blagajnicu di je paradajz, kaze ona da su u sedam ujutro kada se supermarket otvorio babe s pijace coporativno napale i u par minuta kupile sve.
Pocerupale se, nista nije ostalo.
Opustosile supermarket i prodale pod domace.
Kao kad Borg dodje, gdje babe kroce, tu trava ne raste.
Eto, toliko o domacem uzgoju, crk'o ako lazem.

Na pijacu idem najčešće 2 puta nedeljno. Gledam pre svega kakva je roba tako da kupujem i od preprodavaca i od proizvođača.
Kad kupujem hranu ne cenjkam se, a za neke druge stvari da, ali ne uvek. Zavisi od situacije. Na pijaci je dosta toga jeftinije nego u supermarketima, ali ne sve.

Idem na pijacu bar jednom nedeljno, volim domace sireve razne, voce i povrce sve domace i jos koliko toliko ukusno. Nikad se ne cjenkam jer postujem trud i rad osoe koja je to povrce uzgajala, sijala, okopavala, brala... i platim koliko treba.
Obozavam ici na pijacu i kad god dodjem negdje pa i u neki drugi grad volim posjetiti pijacu i kupiti lokalne namirnice :zaljubljena:

Back