Занимљива реакција Јелене Гускове. Након што је Дугин подржао протесте, ево сада и Гускова. Можда Путин ипак шаље неке сигнале између редова.
Јелена Гускова: Српске демонстрације против Вучића заслужују поштовање!
12. априла 2017.
Јелена Гускова: Искрено, мало ко је очекивао протесте у земљи после гласања за председника. Вучић је победио, и у почетку су се сви по навици помирили са тим. Када су на улицу изашли студенти, омладина коју нико није сматрао политички активном, лично ја сам била изненађена, обично овакве покрете води нека конкретна политичка снага или они пролазе по моделу западних «обојених револуција», мајдана.
Овде је било јасно да је омладински покрет, који се из Београда проширио на све градове у Србији, изазван пре свега патриотским осећањима младих људи. Они су се договорили, користећи социјалне мреже, да изађу на улице, и већ недељу дана настављају протестне акције у многим градовима земље. Код мене то изазива поштовање, на тај начин они изражавају своје неповерење диктату актуелне власти.
Јелена Гускова: Када ми изјављујемо, да је наш председник подржао Вучића, мало ту користимо лукавост. Руска спољна политика на Балкану има једно правило – подржавати искључиво владајуће структуре и не подржавати опозицију, док она не дође на власт. Зато је током сусрета Путина и Вучића, наравно, било речи о предстојећим изборима и наш председник је пожелео срећу саговорнику. То не значи да је подржао Вучића као јединог кандидата, тако тумачити њихов сусрет је једноставно неправилно. Кремљ једноставно није могао у лице да му каже – ми вас не подржавамо. Али да Вучић има проблема са „политичком оријентацијом“ тамо сигурно знају.
http://patriot.rs/jelena-guskova-srpske-demonstracije-protiv-vucica-zasluzuju-postovanje/