Koliko bi ti život bio ispunjeniji kad se ne bi trovao politikom?

Borba protiv uništitelja države

A i da jeste politika - jesi li tinejdžer da te ne zanima ništa ozbiljnije od muzike, filmova, sporta.

To kao da potpuno prepustiš vođenje domaćinstva nekom nadzorniku jer "tebe to ne zanima", ti si kul, tebe zanima mjuza i igrice. Pa te posle izvesnog vremena opelješi jer vidi budalu.
Uopšte ne funkcioniše tako. Mene politika generalno nije nikada interesovala, osim evo od skoro i to isključivo za mentalnu higijenu.

Možda, ali recimo da je to neka vrsta žrtve koju su svi odrasli i zdravorazumni građani dužni da čine zarad budućih pokoljenja.

Ako neće oni da se bave politikom, baviće se oni koje je zdrav razum odavno napustio, kao što upravo vidimo u Srbiji.
Čovek se rodi da bude političar. Ili ga roditelji formiraju u tom pravcu.
Imao sam ortaka koji je to baš voleo da bude, za razliku od mene

To je mali procenat populacije koji je u poziciji da bude reketiran. Ne da branim, samo kažem da se mnogi opterećuju politikom koja ih ne ugrožava direktno.

Imaš ozbiljan problem sa razmišljanjem ako ne shvataš da to što se npr.u Beogradu skoro svaka ulica svake druge godine nepotrebno "popravlja", što su železnička i autobuska stanica koje su bile u centru grada (na optimalnom mestu gde i decenijama ranije) zatvorene i premeštene negde na udaljenu periferiju, što su bačene stotine hiljada evra u kupovinu idiotskih tabli sa nepouzdanim obaveštenjima o radu gradskog saobraćaja, što NIKAD nije napravljen metro u ovolikom gradu (a milijarde koje se pozajmljuju u ime građana se slupavaju u besmislene stadione i sl. budalaštine...) itekako ugrožava DIREKTNO NAJVEĆI BROJ ljudi SVAKOG bogovetnog DANA. A svi navedeni primeri imaju u pozadini najbanalniji razlog - primitivno pljačkanje i bestidna krađa javnog novca od strane koga (šta misliš)?

Sve ovo što sam naveo samo u jednom jedinom segmentu života (kretanje ljudi u gradu) jeste upravo politika i ništa drugo do politika - najdirektnije moguće.

A, tako je u i u svim drugim segmentima ... samo retardiran čovek zaista ne može da shvati da mu politika najdirektnije utiče na KOMPLETNO odvijanje života sve vreme. Ako već živi u "polisu"... a ne kao pripadnik izolovanog plemena u Amazonskoj prašumi ili na ostrvcu u okeanu udaljenom hiljadama kilometara od kopna.

Imaš ozbiljan problem sa razmišljanjem ako ne shvataš da to što se npr.u Beogradu skoro svaka ulica svake druge godine nepotrebno "popravlja", što su železnička i autobuska stanica koje su bile u centru grada (na optimalnom mestu gde i decenijama ranije) zatvorene i premeštene negde na udaljenu periferiju, što su bačene stotine hiljada evra u kupovinu idiotskih tabli sa nepouzdanim obaveštenjima o radu gradskog saobraćaja, što NIKAD nije napravljen metro u ovolikom gradu (a pare koje se pozajmljuju u ime građana se slupavaju u besmislene stadione i sl. budalaštine...) itekako ugrožava DIREKTNO NAJVEĆI BROJ ljudi SVAKOG bogovetnog DANA. A svi navedeni primeri imaju u pozadini najbanalniji razlog - primitivno pljačkanje i bestidna krađa javnog novca od strane koga (šta misliš)?

Sve ovo što sam naveo samo u jednom jedinom segmentu života (kretanje ljudi u gradu) jeste upravo politika i ništa drugo do politika - najdirektnije moguće.

A, tako je u i u svim drugim segmentima ... samo retardiran čovek zaista ne može da shvati da mu politika najdirektnije utiče na KOMPLETNO odvijanje života sve vreme. Ako već živi u "polisu"... a ne kao pripadnik izolovanog plemena u Amazonskoj prašumi ili na ostrvcu u okeanu udaljenom hiljadama kilometara od kopna.
To sve što pričaš se dešava i u najrazvijenijim zemljama pa se opet ne truju polikom u ovolikoj mere kao Srbi.
Jedino Srbin hoće da ispravlja krivu Drinu?

To sve što pričaš se dešava i u najrazvijenijim zemljama pa se opet ne truju polikom u ovolikoj mere kao Srbi.
Jedino Srbin hoće da ispravlja krivu Drinu?

Potpuno netačno. Previše mi je glupo čak i da dokazujem koliko je očigledno netačna ova tvoja prva rečenica. (u kojim to razvijenim zemljama nisu napravili metro u višemilionskom glavnom gradu i puštaju govna direktno u reke... dok ulupavaju pozajmljene milijarde u "nacionalne stadione" po 8 X većoj ceni od realne, ...?)

A problem je što premalo Srba ima volju da iole ozbiljnije vreme i energiju uloži u ispravljanje "krive Drine" (jer su mnogi slični tebi u ovom o čemu je tema). A banda to onda lepo koristi... i dugotrajno

Poslednja izmena:
Zato što gledaš kroz tu prizmu. Ne kažem da nema svih tih negativnih stvari, ali kažem da nije mnogo drugačije ni u drugim zemljama pa se tamo narod ne hipnotiše politikom. Ima aktivista svugde, ali u Srbiji je odziv 100%
Suprotno, u Srbiji većinu ljudi boli patka dok ne dođe stani pani etc, a onda kao izlazimo na ulice, pa kad se desi smena ponovo kampanjski kao i prvi put. Srbistanci imaju mozak bronzane ribice, nikakva svest ni o čemu, od danas do sutra.

Suprotno, u Srbiji većinu ljudi boli patka dok ne dođe stani pani etc, a onda kao izlazimo na ulice, pa kad se desi smena ponovo kampanjski kao i prvi put. Srbistanci imaju mozak bronzane ribice, nikakva svest ni o čemu, od danas do sutra.
A ovi što dolaze na krstaricu su elita koju samo politika interesuje?

Možda ne vidiš problem na elementarnom nivou, ali ako dobaciš do neke ozbiljnije love video bi kako to radi.
Čekam tvoj "prosvetljujući" odgovor na ono što sam te pitao u zagradi posta br. 33

A posle ćemo o elementarnim nivoima (mada je o tome B. Breht već napisao klasični odgovor pre jednog veka)...
Kakva "ozbiljnija" lova... šta radi, ko radi (lova "radi")???

Poslednja izmena:
A ovi što dolaze na krstaricu su elita koju samo politika interesuje?
Pa kažeš 'u Srbiji je odziv 100%', a pošto ne živiš u Srbiji, a ja nažalost da, mislim da imam bolji uvid na terenu o tome kako stvari funkcionišu. Kao kad ne popravljaš zube 40 godina pa onda moraš pola da ih povadiš, a da si išao redovno ne bi bilo takvih problema. Tako Srbi i politika funkcionišu.

Nemamo pravo više da ignorišemo jer ovo nije politika nego kriminalna Kolumbija.

Ni vreme Broza nije bilo za ignorisanje ali tad je bilo više represije, ljudi su zastrašeni posleratnim čistkama i Golim otokom, pa nisu smeli da talasaju.
Jeste. Samo su se ljudi i u tome snalazili i gledali kako da im bude bolje. Da je bilo nepravde bilo je, ali je isto tako bio manje vise uredjen sistem. Sto reko jedan prijatelj Bugarin, za vreme komunizma lepo su ti rekli 'ovo mozes a ovo ne mozes' a onda odes na zapad i svi ti pricaju 'sve mozes' a u sustini jadac - ne mozes.

Čekam tvoj "prosvetljujući" odgovor na ono što sam te pitao u zagradi posta br. 33
Ima i takvih primera, recimo u Americi. Nije metro, ali recimo kalifonija "brzi voz" projekat je do sada pojeo 30 milijardi dolara a da praktično ništa nije urađeno. Cena za prvu fazu od nekih 100 km pruge se procenjuje na preko 100 milijardi dolara, ne uključujući ovo što su već potrošili. Kalifornijki režim, vlast, mulja sa tim parama i oni su vlasnici zemljišta i drugih stvari vezanih za projekat. Inače, projekat je započet pre 10 godina.

I, nema demonstraciju, blokada i slično. Ljudi negoduju, to se čuje, ali se fokusiraju na život.

Zato što gledaš kroz tu prizmu. Ne kažem da nema svih tih negativnih stvari, ali kažem da nije mnogo drugačije ni u drugim zemljama pa se tamo narod ne hipnotiše politikom. Ima aktivista svugde, ali u Srbiji je odziv 100%
Stvarno ne mogu da ti ponavljam da nije isto- tamo su države uređene, ovde je kriminal bukvalno. Ali ti kao da nemaš dovoljno mašte da zamisliš nešto što je van tvog iskustva.

Osim toga nije isto iz još jednog razloga- države poput Rusije, SAD, Kine nisu države nego državetine, čudovišta. I tamo ljudi stvarno ništa ne mogu da promene, jedino da ćute i glasaju sjašji Bajden, uzjaši Tramp. Ili sjaši Putin, uzjaši opet Putin.

Prednost malih država je ako ništa drugo - bar mogućnost direktnijeg uređivanja svog dvorišta i tu prednost mi nismo iskoristili, nego smo pored toga što nemamo uticaj na spooljnu politiku, dopustili banditima, razbojnicima, kabadahijama (ne znam kako više da ti dočaram) da nas bukvalno maltretiraju i da nemamo najosnovnije ljudska prava koja smo i pod Brozom imali. I kad je nadstrešnica ubila one jadne ljude i osakatila onu jadnu devojku, došlo nam je iz d u g šta smo uradili. Tj. neuradili. Ta nadstrešnica je samo kap koja je prelila, davno je trebalo da se digne ustanak protiv ovog ološa. Jel ti jasno više !

Čovek se rodi da bude političar. Ili ga roditelji formiraju u tom pravcu.
Imao sam ortaka koji je to baš voleo da bude, za razliku od mene

Moj deda, mamin otac se bavio politikom, tj društvenim radom kako se nekada zvao rad u mesnoj zajednici. I ja sam na dedu :) i što se tiče čitanja i što se tiče bavljenja politikom.

U Srbiji je već 30 godina ili malo više, isto..Isto u smislu da postoje problemi u funkcionisanju i društva i države.

Mislim da je sadašnja vlast prevazišla sve od uvođenja višestranačkog sistema kod nas. Mislim da je najgora. Apsolutno najgora.

Ovde je sve politika. Politika je ušla u sve pore naših života.

Ne nosim ružičaste naočare i znam da je potrebno dosta vremena da se zemlja ekonomski oporavi. I da se sredi stanje u zdravstvu, prosveti, pravosuđu na prvom mestu.

Inače, život može da bude ispunjen i sa politikom i bez politike. Potrebno je samo napraviti balans.

I, nema demonstraciju, blokada i slično. Ljudi negoduju, to se čuje, ali se fokusiraju na život.
Pošto videh iz nečijeg odgovora iznad da ti ne živiš u Srbiji sad mi je jasno zašto imaš takav stav (imaš samo posredna saznanja o situaciji ovde i nisi svestan koliko ti je iskrivljena percepcija o situaciji ovde... imao sam sličnu situaciju sa prijateljem koji je svega par godina bio u Libanu i, dok je boravio tamo, verovao je da "dobro prati" situaciju u Srbiji iako sam ga uveravao koliko loše "vidi" otuda ali je i on sam to shvatio tek kad se vratio i boravio za stalno svega nekoliko nedelja u realnoj Srbiji tj. kad se nije oslanjao na internet "saznanja"). Posebno ako duže boraviš tamo.

Tako je kako je... šta da kažem - fokusiraj se i dalje "na život"

Poslednja izmena:
Pošto videh iz nečijeg odgovora iznad da ti ne živiš u Srbiji sad mi je jasno zašto imaš takav stav (imaš samo posredna saznanja o situaciji ovde i nisi svestan koliko ti je iskrivljena percepcija... imao sam sličnu situaciju sa prijateljem koji je svega par godina bio u Libanu i verovao je da "dobro prati" situaciju u Srbiji iako sam ga uveravao koliko loše "vidi" otuda što mu je i samom postalo jasno tek kad se vratio i bio za stalno svega nekoliko nedelja u Srbiji tj. kad se nije oslanjao na internet "saznanja"). Posebno ako duže boraviš tamo.

Tako je kako je... šta da ti kažem - fokusiraj se i dalje "na život"
Moj rođak iz SAD isto nije verovao, tj. kao veruje ali ipak ne veruje, ne može da zamisli. On je dolazio ranijih godina, ostane 15-ak dana ali tad još stvar nije bila ovoliko vidljiva onima koji dođu turistički. I kad je bio u martu baš u vreme velikog protesta, malo je intenzivnije ispratio društvene mreže, uporedio lažovski medije sa realnom situacijom, čekao satima na ličnu kartu u nekoj raspaloj policijskoj stanici :hahaha:, razgovarao direktno sa ljudima...znači osetio atmosferu, postalo mu je jasno, u fazonu ovo je nemoguće da postoji. :zeek:

Back