Koliko advokati mlate para prosečno?

Где пише да адвокат улази у систем ПДВ-а ако пређе 8 милиона годишње? :dontunderstand:
Stvarno varira, ali od samog advokata zavisi koliko će zarađivati, ko ima neke šeme lakše je, ali i bez toga može da se lepo živi, možda i bolje nego u bilo kojoj drugom pravničkom poslu.

Paušalci plaćaju paušalni porez, ali ukoliko prihoduju za jednu godinu 8 miliona dinara ulaze u sistem PDV-a.
Za druga znam da nije u pdv-u, tako da je verovatno primio novac na drugi način :)

Тешко је одредити ко је добар адвокат, јер постоје разне гране права и не може свако да буде одличан у свим областима.

Треба избегавати звучна имена и канцеларије, јер у њима често ради по 2-3 адвоката и 4-5 и више приправника, и твој предмет ће добити неки приправник да се учи на њему.

Nijedan poznati advokat se ne bavi predmetima, mislim na Boru Borovića i tog nivoa. Čovek je ime i naravno da neće on lično raditi predmete.
Kod njega ideš za krivicu, a za sastavljanje ugovora sigurno ne :)

Jedan drug sa fakulteta radi samo prekršaje, jako je dobar u tome.

Neko radi porodične odnose i to obožava, starateljstva deca, što je meni božja kazna recimo.
Razvodi takođe.

E da, kolega sa juga iz raspalog grada se uništio od stečaja, sve na razumnim rokovima. Recimo 1000 ljudi je imao. Ludilo.
Da, od ranih 2000ih su krenuli da se razbijaju za potrazivanja radnika. To se na sudu dobijalo lagano. A za parnicu imas m da otegnes i plus nikad ne mozes da budes 100% siguran, pa dilovi pred osnovnim, uzas. Sad je vec malo teze naci tako laganu klijentelu. Mozda ako krenu frilenseri da tuze zbog zdravstvenog koje nisu koristili 5 godina a naplaceno je, pa da se tuzba podnese za jos nesto + doprinose jer msm da ne moze samo za doprinose.

Зависи од 1000 фактора.

Нпр. пре неколико година код мене у Ниш било 200 адвоката, а данас их је 700.

Имаш оне што ништа не знају да раде, али им случајно уђе странка у радњу (навата се на таблу), и овај одере странку низашта.

А имаш и оне озбиљне адвокате. Они цепају добре паре. али то је мали број што цепа добре паре. Највећи део зарађује неки просек у Србији (просек за нормалне људе, не за транзиционе губитнике), јер на то зарађено имаш солидне издатке (фенси локал, јер он продаје причу, доприноси ((јесу мали, али сиротиња мало и заради)), плус што је тешко наплатити од дужника, јер често нема ништа на своје име, а заступаш га за Џ. Обично им је зарада "одбрана по сл. дужности", кад бране оне што морају да имају адвоката, а немају паре да га узну, или кад из полиција позвое, јер мора адвокат да буде присутан приликом испитивања, а кримос нема свог адвоката (зашто би неко имао свог адвоката???). Али добра ствар је што имају пуно слободног времена, па у радно време може да се испија кафица у фенси кафићима око Суда, са осталим адвокатима. Имаш ташну, машну,

Ja sam davno koristila ovaj forum, i sećam se da je moderacija nekada bila solidno aktivna, i da je sve bilo fino organizovano.
Sad uđem u forum "Pravni saveti", da provirim ima li kolega, kakve se teme otvaraju i slično, i vidim da uredno stoji post gde se advokatice nazivaju pičkama.

Što bi se reklo, dođoh, videh, odoh.

Back