Kolika je Srbija?

koliko mi je poznato, za prelazak "nase" granice nisu potrebni pasos i sl. znaci verovatno se radilo o "ilegalnom" prelasku, i to je bila mozda neka vrsta opomene da se granica mora postovati....
jedan napravi neku kucu, ali nije je ogradio dvoriste, iako je postavio dvorisna vrata...
i kada su ga pitali, zasto je to uradio,rekao je otprilike,
ko zeli casno uci, on ce koristiti vrata, a onom drugom, nece biti ni ograda prepreka

А и ти си Шиптаре почео да брзо учиш од ових жутих лажова. ЗАШТО, БРЕ, НЕ НАПИШЕШ ИСТИНУ. На тој територији људи и са једне и са друге стране АДМИНИСТРАТИВНЕ ГРАНИЦЕ, дакле и Срби и Шиптари живе од брања боровница... и увек су и једни и други прелазили без икаквих проблема. Једино ЋЕ СРБИЈА ПОКАЗАТИ ДА ИМА ИДИОТСКУ ВЛАСТ - уколико не похапси све Шиптаре који прелазе административну границу - ТИ МИСЛИШ ДА МИ У СРБИЈИ НЕ ЗНАМО ШТА СВЕ РАДИТЕ И ШТА СВЕ И КАКО КРИЈУМЧАРИТЕ - боље се не играјте...

Dobro hoćeš li ti već jednom objasniti poentu priče? Administrativna granica se ne sme prelaziti bez kontrole, šta tu nije jasno?? Pa naši najviši funkcioneri nisu smeli to preći bez dozvole UNIMIK-a.

Алоооо бреееееее, то НИЈЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕЛАЗ - то су људи сељани у планини.........о, Боже...........

А и ти си Шиптаре почео да брзо учиш од ових жутих лажова. ЗАШТО, БРЕ, НЕ НАПИШЕШ ИСТИНУ. На тој територији људи и са једне и са друге стране АДМИНИСТРАТИВНЕ ГРАНИЦЕ, дакле и Срби и Шиптари живе од брања боровница... и увек су и једни и други прелазили без икаквих проблема. Једино ЋЕ СРБИЈА ПОКАЗАТИ ДА ИМА ИДИОТСКУ ВЛАСТ - уколико не похапси све Шиптаре који прелазе административну границу - ТИ МИСЛИШ ДА МИ У СРБИЈИ НЕ ЗНАМО ШТА СВЕ РАДИТЕ И ШТА СВЕ И КАКО КРИЈУМЧАРИТЕ - боље се не играјте...

ja zaista ne znam od cega oni zive, ali ako sam ja mogao putovati u srbiju sa licnom kartom, ili cak i samo sa izvodom, srpskim, podrazumeva se, onda ne vidimu cemu je problem sa tim srbima...
narocito ako zive u pogranicnom mestu i bave se sitnim "svercom"... ne znam koliko je tri kilometra opravdano, ali....
i da se razumemo, nisam za kaznjavanje, opomena moze, cisto da zna drugi put, i da upozna "teren", ali....

mitke, seljani ne skupljaju borovnice po sumi sa ladom....:dash::dash:

Ипак се потруди да се понашаш као човек а не као...?=)$#/($%/&($#?=)

четвртак, 31. јул 2008, 22:40 -> 23:13
Ослобођени Срби ухапшени код Подујева

Шесторо Срба, ухапшених у селу Мајанцу код Подујева, два километра од административне линије на косовској страни, предато је вечерас представницима МУП-а Србије на пункту код Мердара, саопштила је Косовска полиција.
image.jpg

Они су брали боровнице, чија продаја представља главни извор прихода многих житеља у овом сиромашном крају.
Полиција је саопштила да им је суд у Подујеву изрекао новчану казну од 250 евра и да су после тога ослобођени.
Они су ухапшени јуче и спроведени због "илегалног преласка" административне линије.
Ухапшени су Ружица Маринковић (43), Саша Првослав (32), Биљана Маринковић (22), Зоран Маринковић (46), Ивана Маринковић (19) и Горан Новаковић (29).
Они су затечени у месту Ситарић. Полиција је конфисковала возило типа "лада нива".
После хапшења, група Србе је задржана у истражном затвору у Приштини а данас су саслушани пред Општинским судом у Подујеву.

Ово ти је вест са РТС-а а иначе емитован је и документарац о целом случају јер је тв екипа отишла у то село и интервјуисала 3 уплакане бабе које нису дочекале чланове своје породице да се врате ...

uh hebote.... pa ove kolicine su bas.... kako rekoh, podrivanje ekonomije :hahaha::hahaha:
napomonjem, nije fer, ali....
mrzime da ponavljam, neke cinjenice se moraju priznati, svidjalo se to nekome ili ne:rtfm:

Back