Povod za ovu temu imam ovih dana i sad sam´eto resila da u vezi toga nesto kazem a i dobijem neki odgovor od onih koji su doziveli nesto slicno...Naime tri meseca kako radim u jednoj firmi u kojoj smo sve mi uglavnom zene...uspostavila sam lep odnos sa nekima ali dalje od kolegijalnosti ne bih isla...radim svoj posao ne pricam mnogo a daleko bilo da jos nekog ogovaram...medjutim osoba s kojom ujutro imam par sati zajednickog posla koristi svaku priliku da me ocrni...primetila sam da se neke od zena drze veoma rezervisano prema meni da jedva i da me pozdrave a neke mi se i podsmevaju...od jedne koleginice dobila sam informaciju da se cuvam jer ova prica o meni da zabusavam da necu da radim da je sve na njoj sto uopste nije tacno ali kako da dokazem?..Prica pre neki dan stize i do sefice koja me je pozvala i rekla da joj kazem ako mi se ne svidja posao a ne da ga izbegavam...nisam bila iznenadjena nego ocajna i zamolila je da nam podeli zaduzenja da bi se najzad znalo sta koja radi pa ako je nezadovoljna moze mi to reci otvoreno...uradila je tako ali jos uvek ne mogu da se ponasam opusteno jer oko sebe vidim neprijateljske face i mislim da tu tracaru vise cene jer se neprestano ulizava...Spremna sam d aradim i odgovornije stvari ali me je ona toliko srozala u njihovim ocima da mi niko ne poverava nista i svi se drze nje uglavnom mada je po obrazovanju daleko ispod mene...ima samo osnovnu skolu ali univerzitet po pitanju spletkarenja...Kako da se izborim jer mi je veoma tesko da idem na posao gde me ne cene...