Koleginice na poslu...

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Povod za ovu temu imam ovih dana i sad sam´eto resila da u vezi toga nesto kazem a i dobijem neki odgovor od onih koji su doziveli nesto slicno...Naime tri meseca kako radim u jednoj firmi u kojoj smo sve mi uglavnom zene...uspostavila sam lep odnos sa nekima ali dalje od kolegijalnosti ne bih isla...radim svoj posao ne pricam mnogo a daleko bilo da jos nekog ogovaram...medjutim osoba s kojom ujutro imam par sati zajednickog posla koristi svaku priliku da me ocrni...primetila sam da se neke od zena drze veoma rezervisano prema meni da jedva i da me pozdrave a neke mi se i podsmevaju...od jedne koleginice dobila sam informaciju da se cuvam jer ova prica o meni da zabusavam da necu da radim da je sve na njoj sto uopste nije tacno ali kako da dokazem?..Prica pre neki dan stize i do sefice koja me je pozvala i rekla da joj kazem ako mi se ne svidja posao a ne da ga izbegavam...nisam bila iznenadjena nego ocajna i zamolila je da nam podeli zaduzenja da bi se najzad znalo sta koja radi pa ako je nezadovoljna moze mi to reci otvoreno...uradila je tako ali jos uvek ne mogu da se ponasam opusteno jer oko sebe vidim neprijateljske face i mislim da tu tracaru vise cene jer se neprestano ulizava...Spremna sam d aradim i odgovornije stvari ali me je ona toliko srozala u njihovim ocima da mi niko ne poverava nista i svi se drze nje uglavnom mada je po obrazovanju daleko ispod mene...ima samo osnovnu skolu ali univerzitet po pitanju spletkarenja...Kako da se izborim jer mi je veoma tesko da idem na posao gde me ne cene...

Povod za ovu temu imam ovih dana i sad sam´eto resila da u vezi toga nesto kazem a i dobijem neki odgovor od onih koji su doziveli nesto slicno...Naime tri meseca kako radim u jednoj firmi u kojoj smo sve mi uglavnom zene...uspostavila sam lep odnos sa nekima ali dalje od kolegijalnosti ne bih isla...radim svoj posao ne pricam mnogo a daleko bilo da jos nekog ogovaram...medjutim osoba s kojom ujutro imam par sati zajednickog posla koristi svaku priliku da me ocrni...primetila sam da se neke od zena drze veoma rezervisano prema meni da jedva i da me pozdrave a neke mi se i podsmevaju...od jedne koleginice dobila sam informaciju da se cuvam jer ova prica o meni da zabusavam da necu da radim da je sve na njoj sto uopste nije tacno ali kako da dokazem?..Prica pre neki dan stize i do sefice koja me je pozvala i rekla da joj kazem ako mi se ne svidja posao a ne da ga izbegavam...nisam bila iznenadjena nego ocajna i zamolila je da nam podeli zaduzenja da bi se najzad znalo sta koja radi pa ako je nezadovoljna moze mi to reci otvoreno...uradila je tako ali jos uvek ne mogu da se ponasam opusteno jer oko sebe vidim neprijateljske face i mislim da tu tracaru vise cene jer se neprestano ulizava...Spremna sam d aradim i odgovornije stvari ali me je ona toliko srozala u njihovim ocima da mi niko ne poverava nista i svi se drze nje uglavnom mada je po obrazovanju daleko ispod mene...ima samo osnovnu skolu ali univerzitet po pitanju spletkarenja...Kako da se izborim jer mi je veoma tesko da idem na posao gde me ne cene...

Trebalo je taj trenutak da iskoristis da je upitas sta ju je navelo da te to pita i da rascistis na licu mesta o cemu se radi.
Inace, takvih osoba koje opisujes ce uvek biti manje-vise, budi odgovorna, otvorena, a sa tom "spletkarosicom" na distanci...

ima tih zmija, to je da covek ne veruje..
jos ako nisi u tom fazonu, pa ti prvi posao u vecoj firmi..eto savrsenog tla da se potuno pogubis
otovorena konfrontacija je neizbezna.
a konkretno za posao si posla pravim putem.
ako covek radi svoj posao kako treba, nema tih lazi koje to mogu vecno umanjivati.

Dva puta u zivotu sam radila u cisto zenskim firmama ... tu i tamo neki muskarac koje skoro i nismo vidjali i tvrdim da nista gore u zivotu nisam dozivela .
Sto zene mogu da budu alapace , zle , pakosne, iz dosade da podmecu .. pa to ni jedan muskarac nemoze ... mada ni oni nisu cvecke ali na drugi nacin . Nekako kod njih postoji ipak neki kodeks .. kakav takav .
Na prvom mestu sam ostala dve godine i napustila ih bez pardona bas zbog takvih situacija jer nisam znala odakle bije vise ... i pored ogromne plate i dobrog mesta.
Na drugom sam bila i teritorijalno i u svakom smislu izdvojena i u vrlo samostalnom polozaju .. ali je posao uzasno trpeo jer kad se ujutro sastave 20 zena u jednoj vecoj prostoriji sa svojim zadacima ... ako samo jedna pocne da place ode ceo dan dodjavola . Cak su im angazovali i psihologa jednom nedeljno da rese probleme i nista nije pomoglo .
Zene se apsolutno drugacije ponasaju cim postoji neki muskarac u okruzenju , sto vise to bolje . I oni sa nama i mi sa njima .
Ja sam odustala i nasla drugi posao ... nema te sile koja bi mene zadrzala u losem okruzenju ni radnom ni privatnom .

Dva puta u zivotu sam radila u cisto zenskim firmama ... tu i tamo neki muskarac koje skoro i nismo vidjali i tvrdim da nista gore u zivotu nisam dozivela .
Sto zene mogu da budu alapace , zle , pakosne, iz dosade da podmecu .. pa to ni jedan muskarac nemoze ... mada ni oni nisu cvecke ali na drugi nacin . Nekako kod njih postoji ipak neki kodeks .. kakav takav .
Na prvom mestu sam ostala dve godine i napustila ih bez pardona bas zbog takvih situacija jer nisam znala odakle bije vise ... i pored ogromne plate i dobrog mesta.
Na drugom sam bila i teritorijalno i u svakom smislu izdvojena i u vrlo samostalnom polozaju .. ali je posao uzasno trpeo jer kad se ujutro sastave 20 zena u jednoj vecoj prostoriji sa svojim zadacima ... ako samo jedna pocne da place ode ceo dan dodjavola . Cak su im angazovali i psihologa jednom nedeljno da rese probleme i nista nije pomoglo .
Zene se apsolutno drugacije ponasaju cim postoji neki muskarac u okruzenju , sto vise to bolje . I oni sa nama i mi sa njima .
Ja sam odustala i nasla drugi posao ... nema te sile koja bi mene zadrzala u losem okruzenju ni radnom ni privatnom .

...ma to prosto nije istina... :lol:

Hm. Univerzalni saveti tipa "radi ti svoj posao odgovorno i drži se na distanci od alapača" stoje, ali tvoja situacija pomalo je drugačija, da ne kažem čudna.

Prvo, koji je to tip posla uopšte? Ako ti sa fakultetom i koleginica sa osnovnom obavljate isti posao (ujutro imate par sati zajedničkog posla), znači da je verovatno tvoj fakultet "ugrožava". Pitanje je i koje su struke ostale koleginice......... ako su počele čoporativno da te izbegavaju i podsmevaju ti se, znajući pri tom da ona prva ima zao dugačak jezik (a sigurno da znaju), onda su izabrale stranu čopora iz, verovatno, gore navedenog razloga.

...ma to prosto nije istina... :lol:

Bas si morao da naidjes :zplez: .... niste ni vi ljubicice ... al na drugi nacin

Ali bukvalno. :lol:

Neverovatno , privatna firma sa zenom na celu , kad bi vam rekla koja , znali bi sigurno :D
Nista to nije pomoglo cak naprotiv , dolazili su van radnog vremena koje im nije placala i zene se opet pobunile . Ma svega je bilo i svadja i tuca i unistenog materijala ...

Bas si morao da naidjes :zplez: .... niste ni vi ljubicice ... al na drugi nacin

Neverovatno , privatna firma sa zenom na celu , kad bi vam rekla koja , znali bi sigurno :D
Nista to nije pomoglo cak naprotiv , dolazili su van radnog vremena koje im nije placala i zene se opet pobunile . Ma svega je bilo i svadja i tuca i unistenog materijala ...

Je li bilo kakvih seksića bre?! :)

hahaha ... jeste ... sekretarica , zena od ''poverenja'' , maznula muza vlasnici
i dobar deo posla :manikir:

hahahaha kako volim ambiciozne seksi sekretarice! :)
nemam pojma, ja volim da radim sa ljudima, tačnije sa ženama :)... uvijek sam imao dobar odnos sa koleginicima... mada je bilo i svađa, ali brzo smo se mirili... kad je firma sa dosta radnika mora se tako nešto desiti s vremena na vrijeme... a ako svima ćutiš, gotov si...

Nekako moje glavno iskustvo na poslu je da najbolje prolaze oni koji su nasmijani i koji ne reaguju na prvu...

Situacija je klasicna iz pretezno zenskog kolektiva. Ni muskarci nisu zlato, ali sa njima su pre neki drugi problemi.

Nema varijante u kojoj ti se isplati da sa njima ispravljas krive drine, sve dok ti se sve desava iza ledja, jer ne mozes biti sigurna ko je sve tu problematican. A i sve te zenturace su u sitaciji 1 na 1, po pravilu, manje od makovog zrna, jos ti ih na kraju i dodje zao. Kod zena je taj push up efekat kad su u coporu porazavajuc. Da se ne setim da se neko stvarno tripuje na ogovaranje i podmetacine, bilo bi mi presmesno.

Drugo, kazes da si uspostavila lep odnos sa nekima, to je sasvim dovoljno za pocetak. Nisi dosla tamo da sklapas prijateljstva, vec da radis. Shvatam da bi volela finu radnu atmosferu, ali to je izuzetno retko, a vec si tu gde jesi. I nije bitno da sa svima budes dobra, bitno je da znas da sa svakim izadjes na kraj. Ako te pogadja sto te neko popreko gleda, ne zelim da budem gruba i nevaspitana, ali odrasti. Sto pre sebi razgranicis neke stvari u glavi, sta je tu zaista bitno sta nije, i eliminises bespotrebne iluzije, mada je meni neverovatno kad vidim da ih neko ko je dogurao do dovoljno godina za stalno zaposlenje ima, bice ti lakse.

Back