Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smerovi, naravno, ne znace nista ili vrlo malo, ne znam da je nekada neki pravnik na razgovoru za posao bio pitan za to,a cula sam da promena smera kosta 1000 din.Najtezi(kazu),ali po mom misljenju i najzanimljiviji je PRAVOSUDNI.Ima valjda negde na sajtu na kom smeru su koji ispiti,da ne nagadjam.Inace,Vucicka je jednom rekla da oni koje najvise zanima da zarade puno novca treba da odaberu poslovni a oni koji bi u pravosudje i sl. pravosudni,tako je nekako i logicno............

Smerovi, naravno, ne znace nista ili vrlo malo, ne znam da je nekada neki pravnik na razgovoru za posao bio pitan za to,a cula sam da promena smera kosta 1000 din.Najtezi(kazu),ali po mom misljenju i najzanimljiviji je PRAVOSUDNI.Ima valjda negde na sajtu na kom smeru su koji ispiti,da ne nagadjam.Inace,Vucicka je jednom rekla da oni koje najvise zanima da zarade puno novca treba da odaberu poslovni a oni koji bi u pravosudje i sl. pravosudni,tako je nekako i logicno............

blagodarim na informacijama

Caos, sutra pocinju predavanja.Upisala sam cetvrtu godinu, generacija sam 03 i krecem na predavanja sa generacijom 05, pa me zanima da li su oni upisali prema Bolonji ili nisu??

Posto sam ja student sada druge godine, dakle generacija 07 znam da je tek od nas krenula delimicna primena Bolonje, tako da 05 ne ide po Bolonji sigurno. Za oktobar 2 nemam pojma, kao i uvek ima hiljadu verzija da li ce i kada biti odrzan- znaci mozda ce ga biti, a mozda i nece, ko zna.

ej kolege,
imam jedno malo pitanjce... :)
polazem engleski sad u subotu... sve je to super i lepo, ali je juce do mene prodrla informacija da se kod profesorke Jadranke Mesic ispit sprema iz nekakvih izabranih tekstova? Btw, svi su pravni i uzasni :S... rec je o engleskom I... ne engleskom II... e sad, ukoliko neko ima neku neku korisnu informaciju o polaganju engleskog I kod Jadranke Mesic, nek pomaze! u suprotnom cu narednih 48 sati provesti u ucenju suvoparnih lekcija... i da, da li uopste ima gramatike na pismenom? znam da kod Silvane ima.. ali za profesorku Mesic ne znam nista :((((... smor! a engleski mi je sad jako, jako bitan zbog upisa na III :(.. da, znam... ne treba cekati poslednji momenat...

Brucosima danas 'ladno na sajtu postavili raspored ispita za januar...a svaka im cast, sto nisu nama tako. Nacula sam da je okt 2 20-25. oktobra.
Da li je moguce da niko nije polagao ustavno kod Petrova u ovom roku?!?

Ja sam danas polagao Bio je skroz korektan i svakom bih gta preporučio. Položio sam. Pitanja su mi bila. Stvaranje SCG, Zasedanja i sednice parlamenta, Pojam teritorijalne autonomije.
Održao nam je mali govor na početku,kako nas moli da sve bude što kraće moguće,da se vrate pitanja ako se ne zna,zbog studenata koji čekaju. Isto je naglasio da ne želi intimizaciju( da mu ljudi pričaju kod kog lekara treba da idu),ali je sve ovo korektno istakao,više se izvinjavajući.
Ako te interesuje još nešto,pitaj

Ja sam danas polagao Bio je skroz korektan i svakom bih gta preporučio. Položio sam. Pitanja su mi bila. Stvaranje SCG, Zasedanja i sednice parlamenta, Pojam teritorijalne autonomije.
Održao nam je mali govor na početku,kako nas moli da sve bude što kraće moguće,da se vrate pitanja ako se ne zna,zbog studenata koji čekaju. Isto je naglasio da ne želi intimizaciju( da mu ljudi pričaju kod kog lekara treba da idu),ali je sve ovo korektno istakao,više se izvinjavajući.

Čestitam na položenom ispitu...:klap:
mene intresuje, da li smara sa detaljima i koliko prosečno traje odgovaranje?

jel moze kod njega sa skriptom da se prodje????

Drage kolege,imam jedno pitanje,ja sam brucos,odusevljen sam faxom i atmosferom,pogledao sam svoj raspored ispita za januar i imam dva pitanja....kakva je profesorka milena polojac posto kod nje polazem rimsko,i da li je bolje da uvod u pravo ucim iz knjige cavoskog,ili iz lukiceve koju je kosutic modernizovao,pogledao sam obe,kostina mi deluje jako konfuzno,dosta je filozofski napisana,i cini mi se tesko razumljiva,dok mi kosuticeva odgovara,ali s obzirom da polazem uvod u pravo kod miodraga jovanovica,zanima me jel pravi on problem ako ne ucim po kostinoj knjizi vec po ovoj drugoj,posto sam cuo da on po kostinoj radi...:)
Drage kolege,molio bih vas da mi iskreno odgovorite,nemojte me plasiti nekim strasnim pricama,znam da smo mi brucosi dosadni sa svim nasim pitanjim,ali setite se da ste i vi to bili...
unapred hvala na odvojenom vremenu i odgovoru...
s`postovanjem dusan

Hvala,Arione. Čestitam i ja tebi za nacionalnu .:klap:
Moja skromna procena je da se kod njega može proći na skriptu i da stvarno ne detaljiše. Moguće da je to bilo zbog toga što je oktobar i što je išao na neki put malo kasnije,ali ne verujem da je to uzrok. Još jednom bih ga preporručio,takodje zbog činjenice što sam ja imao u indeksu jedinicu sa vežbi kod Stankovića( nisam ni išao,ja tražio potpis na kraju,a on mi napisao slab,1 :dash:),a nije pravio problem oko toga,mada mu verovatno nije bilo svejedno.
Što se tiče ovog brucoškog pitanja, uči po Košutićevoj knjizi. Jovanović pita iz obe knjige,i kada sam ja polagao,svi su birali Lukić-Košutić. Inače,Jovanović ti je možda i najbolji ispitivač od ovih iz Uvoda. Ako vidi da znaš bar otprilike,bukvalno će ti kleštima vaditi reči iz usta...

Back