Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја имам питање.
Уписао сам ове године правни, па ме интересује када креће настава? Неки кажу да ће бити као и до сада - првог октобра, а у последње време се спомиње датум 15.октобар, па бих замолио да ми, ако неко зна, каже када почиње факс?

Ne znam koliko se dugo vec "bavis" KPP-om(ili ti Kako Prodjem Prodjem), ali mogu ti reci moje iskustvo - kada sam tek ucio isto mi se cinio Opsti deo jednostavnijim, knjiga sistematicnije napisana i sl. ali kada sam ponavljao, na jedan volseban nacin se ispostavilo da je Posbni laksi za pamcenje... Prva knjiga ima daleko vise nabrajanja, prostih informacija...
Elem, Ilic sve pita detaljno, ne pravi razliku imedju jednog ili drugog dela, pridaje podjednaku vaznost
P.S. Sta to moj profil cini originalnim?

Druzimo se Kpp i Ja od jula meseca :) ali cini mi se da, kako zatvorim knjigu (mislim na posebni deo), ne znam nista, a dok obnavljam sve je OK. Zato mi je malo frka, u sustini, Ja volim krivicno, terminologija mi nije strana i dobro mi ide ali kod ove druge knjige mi se cini kao da imam neku prazninu...ne znam da li me razumes i da li si mozda i Ti imao isti problem ( cula sam da je i kod drugih kolega bilo tako).
Hvala Ti puno na informacijama
Pozdrav

caki:
pozdrav za sve kolege iz Bg.............ja studiram u Banja Luci (fax me razocarao totalno),pa sam razmisljala da se prebacim mozda u Bg.........

Caki, ne znam u kom pogledu te je razocarao fax, ali mislim da je prebacivanje s jednog na drugi fakultet samo bacanje novca...Nije ni mene ovaj beogradski nesto odusevio, ustvari sam bila prilicno razocarana na pocetku, al bolje ostani tu gde jesi, jer manje-vise svuda je isto... Na svakom moras da se pomucis i da ozbiljno strebas ako mislis da zavrsis.

:) Nista cudno. Da ne bi sad previse divanio- ukratko - sve ti ide kako treba, nemoj nista da te brine, samo se drzi svog tempa i sistema kojim si do sada radila i na kraju ces videti kako se sve te praznine da se popune i kockice sloze.
KPP i jeste jedan od najtezih zbog toga- obiluje vaznim informacijama i treba skapirati tok postupka, sto nije jedenostavno

Ćao svima!
Ja sam se tek sada registrovao na ovom forumu. Inače upisao sam pravni fakultet u Novom Sadu 1998 godine i apsolvirao 2002, što znači u roku sa prosekom preko 8. Ali sada me zbunjuje odredba zakona i statuta gde piše da stutent sme da studira samo 8 godina.Pa pošto ja još nisam diplomirao a svake godine plaćam obnovu apsolventskog staža jel to znači da ja više neću moći da studiram da neko posle toliko godina i para može jednostavno da mi kaže doviđenja ili ta odredba se odnosi na nešto drugo?
Objasnite jer na faksu niko ništa ne zna

Pa na nekim fakultetima u Beogradu su uveli dodavanje jos nekih ispita ako se ne diplomira u roku od dve godine od apsolviranja.To na Pravnom jos uvek ne postoji,a za gubljenje statusa posle 8 godina i bacanje u vetar para i vremena, nista konkretno nisam cula.Ali ti pozuri za svaki slucaj :)

Back