Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozz svima...imam jedno pitanje...ocajno sam uradio prijemni i trenutno sam 1545 na listi :( ...recite mi ako se secate, kako je bilo proslih godina..kolike su mi sanse da upadnem uzimajuci u obzir da ce neki odustati jer nisu na budzetu i da li prosiruju listu ?? hvala

Upo sam na budžeeeet! :D
Nego ljudi, jel tačno to da na kraju prve god pola njih odustane? :huh:

pozz svima...imam jedno pitanje...ocajno sam uradio prijemni i trenutno sam 1545 na listi :( ...recite mi ako se secate, kako je bilo proslih godina..kolike su mi sanse da upadnem uzimajuci u obzir da ce neki odustati jer nisu na budzetu i da li prosiruju listu ?? hvala

Upašćeš 99%, na većini fakulteta postoji takozvana lista čekanja, i ako si na njoj, onda imaš mogućnost da upadneš, iako nisi u prvih 1500 :)

Колико сам ја чуо везано за правни факултет, њега није тешко уписати јер сви упадају, ствар је у томе да ли си на буџету или си самофинансирање (ја сам на буџет упао хвала Богу :D ). Е сад студирање на правном је тешко, опширно је градиво и фора је у редовном свакодневном учењу од не знам колико сати и онда месец дана пред испит се учи 75 % дана, књиге треба прећи неколико пута и онда не би се требало пасти и на крају одустати због неположених испита, барем ја тако планирам да радим када кренем у октобру у прву годину. Мада колико сам ја чуо углавном сви уче месец дана пред испит по цео дан, не уче раније и сад ти то опет зависи доста и од начина на који учиш, интелигенције, у сваком случају видећу... Ако неко овде зна праву формулу за учење у првој години нека ме посаветује, бићу захвалан :)

Колико сам ја чуо везано за правни факултет, њега није тешко уписати јер сви упадају, ствар је у томе да ли си на буџету или си самофинансирање (ја сам на буџет упао хвала Богу :D ). Е сад студирање на правном је тешко, опширно је градиво и фора је у редовном свакодневном учењу од не знам колико сати и онда месец дана пред испит се учи 75 % дана, књиге треба прећи неколико пута и онда не би се требало пасти и на крају одустати због неположених испита, барем ја тако планирам да радим када кренем у октобру у прву годину. Мада колико сам ја чуо углавном сви уче месец дана пред испит по цео дан, не уче раније и сад ти то опет зависи доста и од начина на који учиш, интелигенције, у сваком случају видећу... Ако неко овде зна праву формулу за учење у првој години нека ме посаветује, бићу захвалан :)

Idi na vezbe redovno, predavanja samo iz rimskog kod Zike, u 1. semestru su beskorisna sva ostala, ako svaki dan ucis, mislim da je dovoljno do 3 sata dnevno, naravno 10 dana pred ispit ceo dan, bar ja tako radim. I pokusaj da ocistis god do juna, posle imas 3 meseca raspusta. :D

Mene zanima ako netko ima iskustva, jer napravio slično ili zna da li bi mi priznali predmete s Pravnog fakulteta u Rijeci tu kod vas u Beogradu. Sad upisujem 3. godinu, ali mi po Bolonji imamo 5 godina. ? Jer ne vjerujem da bi mi priznali Ustav ili nacionalnu istoriju iako sam ja sve to položila, ali rimsko pravo je uvijek rimsko, a i ugovori u građanskom pravu su uvijek isti? hvalaaa

ljudi ja sam juce izvrslia reklamaciju na ispit doplatilala razliku i teta sa saltera:) mi je rekla da bi popodne trebalo da izdje promenjen raspored,i tako meni jos uvek pise nedovoljna uplata,pa me zanima dal su vama,ako je neko nesto doplacivao il menjao, izasle promene na sajtu,ili oni nisu to jos sredili..

Pozdrav svima :)
Imam jedno pitanjce, pa ako neko moze da mi pomogne... ;)
Tice se prelaska sa pravnog u Novom Sadu na Beogradski. Da li je moguce preci odmah nakon upisa, i koja je procedura ili moram da dam prvu godinu da bih mogla da se prebacim?
verovatno moz odma al ako vec nisi pitaj na salteru:
Studenti se za sva pitanja u vezi studija mogu obratiti na e-mail i telefone: 3027 - 669, 3027 - 671 i 3027 - 672..
;)

na prvoj godini vec u prvom semestru trecina odustane,a do kraja godine se br studenata smanji na oko 800..po meni faks nije toliko tezak ako imas radne navike i znas da se snadjes.ja sam u fazonu da i glupi mogu da ga zavrse ako su vredni i uce na vreme.kao sto i pametni mogu da padnu zato sto su blejali cele godine(a toga sa videla koliko oces).sto se snalazenja tice to ti je krucijalno:)) ako neces bas da se patis uceci sve sto stignes(znaci vidis preko kog profe moz da skines ispite preko kolokvijuma,koji su najlaksi na ispitu i sl).najtrezi predmeti su ti u prvoj ustav i rimsko i tu vec ne mozes da se zezas..a najlaksi su ti sociologija informatika i engleski..to su ti predmeti za prolaz:))

Idi na vezbe redovno, predavanja samo iz rimskog kod Zike, u 1. semestru su beskorisna sva ostala, ako svaki dan ucis, mislim da je dovoljno do 3 sata dnevno, naravno 10 dana pred ispit ceo dan, bar ja tako radim. I pokusaj da ocistis god do juna, posle imas 3 meseca raspusta. :D
nisu ako ide na vezbe kod voje iz uporedne(i npr ima 4 ili 5 na vezbama)moze da dobije samo 10 ispitnih pitanja,bar je tako bilo kad sam ja odgovarala..

judi ja sam juce izvrslia reklamaciju na ispit doplatilala razliku i teta sa saltera mi je rekla da bi popodne trebalo da izdje promenjen raspored,i tako meni jos uvek pise nedovoljna uplata,pa me zanima dal su vama,ako je neko nesto doplacivao il menjao, izasle promene na sajtu,ili oni nisu to jos sredili..

Dobio sam Petrova, zna li neko kakav je u septembru? Cuo sam da je u junu ok, a u oktobru uzasan, pa me zanima za sep. Inace, imao sam 3 na vezbama ali nisam ih redovno pohadjao, da li ce praviti problem oko toga, jer je rekao da ne voli bas kada je neko bio kod njega na vezbama a nije ga upamtio?

Dobio sam Petrova, zna li neko kakav je u septembru? Cuo sam da je u junu ok, a u oktobru uzasan, pa me zanima za sep. Inace, imao sam 3 na vezbama ali nisam ih redovno pohadjao, da li ce praviti problem oko toga, jer je rekao da ne voli bas kada je neko bio kod njega na vezbama a nije ga upamtio?

Ma, ok, je!
Mani se prica rekla-kazala, samo uci!
3 na vezbama je skroz solidno..

Back