Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znači krajem septembra...
Evo gledam statut,izgleda da krše svoj statut onda:

Ispitni rokovi

Član 79.

(1) Ispitni rokovi su: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski, a organizuju se u skladu s godišnjim kalendarom ispita Fakulteta.

(2) Januarski ispitni rok je redovan rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u jesenjem semestru, a junski ispitni rok je redovan rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u prolećnom semestru.

(3) Aprilski ispitni rok je popravni rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u jesenjem semestru, a septembarski ispitni rok je popravni rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u prolećnom semestru.

(4) Oktobarski ispitni rok je opštepopravni rok za sve ispite jedne školske godine.

(5) Januarski ispitni rok traje, po pravilu, od 16. januara do 10. februara, a junski od 1. do 25. juna.

(6) Aprilski ispitni rok počinje, po pravilu, prve subote u aprilu i traje devet dana, a septembarski ispitni rok počinje, po pravilu, poslednje subote u avgustu i traje devet dana.

(7) Oktobarski ispitni rok traje, po pravilu, od 15. do 25. septembra.

(8) Izuzetno od odredaba st. 1. do 7. ovog člana, za studente koji u skladu s članom 80. stav 2. ovog Statuta imaju pravo da ispit polažu u naknadnom ispitnom roku, organizuje se dopunski ispitni rok, pre početka naredne školske godine.

(9) Kalendar ispita objavljuje se početkom svake godine i sastavni je deo plana izvođenja nastave.

(10) Student dobija ispitni raspored za januarski ispitni rok, po pravilu, do 30. oktobra, a za junski ispitni rok, po pravilu, do 10. marta.

Oktobra 2 uvek, ali uvek ima tako da opusteno!!! I kada ga ne bi odobrili, studenti bi ga izdejstvovali!:ok:

e sad glavno pitnje kod koga prijaviti soc?
mitrovic?kazu da je lako..
vujadinovic?isto lagano,i jos me zanima dal kod nje moze da se uci odavde
http://www.ius.bg.ac.yu/prof/Materijali/vujdra/nastava.htm ?cula sam da je ok..
ili bovan,a on je strog ali trazi samo ono sto izdiktira(a to sam pola naucila za jun i to za 2 dana) i manje pitanja od drugo dvoje.
i dal mogu da koristim ono sto je bovan diktirao kad odgov. kod vujadinovicke,ili mitrovica?
i kakva li je vasicka:)?
a mrzi me da ucim iz knjige,a skripte nemaju za zajednicku knjigu bovana i mitrovica...:)

Znači krajem septembra...
Evo gledam statut,izgleda da krše svoj statut onda:

Ispitni rokovi

Član 79.

(1) Ispitni rokovi su: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski, a organizuju se u skladu s godišnjim kalendarom ispita Fakulteta.

(2) Januarski ispitni rok je redovan rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u jesenjem semestru, a junski ispitni rok je redovan rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u prolećnom semestru.

(3) Aprilski ispitni rok je popravni rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u jesenjem semestru, a septembarski ispitni rok je popravni rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u prolećnom semestru.

(4) Oktobarski ispitni rok je opštepopravni rok za sve ispite jedne školske godine.

(5) Januarski ispitni rok traje, po pravilu, od 16. januara do 10. februara, a junski od 1. do 25. juna.

(6) Aprilski ispitni rok počinje, po pravilu, prve subote u aprilu i traje devet dana, a septembarski ispitni rok počinje, po pravilu, poslednje subote u avgustu i traje devet dana.

(7) Oktobarski ispitni rok traje, po pravilu, od 15. do 25. septembra.

(8) Izuzetno od odredaba st. 1. do 7. ovog člana, za studente koji u skladu s članom 80. stav 2. ovog Statuta imaju pravo da ispit polažu u naknadnom ispitnom roku, organizuje se dopunski ispitni rok, pre početka naredne školske godine.

(9) Kalendar ispita objavljuje se početkom svake godine i sastavni je deo plana izvođenja nastave.

(10) Student dobija ispitni raspored za januarski ispitni rok, po pravilu, do 30. oktobra, a za junski ispitni rok, po pravilu, do 10. marta.

a sledi dalje....
Posledice nepoloženog ispita

Član 80.

(1) Ako student ne položi ispit neposredno po okončanju nastave iz tog predmeta, može ga polagati još dva puta u toku školske godine, u odgovarajućem popravnom, odnosno opštepopravnom ispitnom roku.

(2) Izuzetno, student kome je preostao jedan nepoložen ispit iz studijskog programa upisane godine ima pravo da taj ispit polaže u naknadnom ispitnom roku, do početka naredne školske godine, a na zahtev studenta, ovaj se ispit polaže pred ispitnom komisijom.

(3) Student koji, do početka naredne školske godine, ne položi ispit iz obaveznog predmeta, upisuje isti predmet, a ako ne položi ispit iz izbornog predmeta, može upisati isti ili se opredeliti za drugi izborni predmet.

...za nas smarace da li jedan nepolozen ispit znaci samo to ili se i prosiruje na:
'fali mi jedan za uslov(a ne dadoh vise od 1predmeta) pliiiiz me pustite!!!!!':sad2:

Poslednja izmena:
...za nas smarace da li jedan nepolozen ispit znaci samo to ili se i prosiruje na:
'fali mi jedan za uslov(a ne dadoh vise od 1predmeta) pliiiiz me pustite!!!!!':sad2:

To je kod mene u srednjoj i moglo u fazonu dajte mi dvojku,pa ti da pa ti kazes ako mi date trojku imacu sanse za neki prosek,pa ti on i to pokloni,pa onom tamo kazes eto odgovarao sam ovde (a nisi nego ti je poklonjena stepenovana jos ocena),sto mi vi ne bi ste dali sa 2 na 4,pa ti onda nastavnicko vece popravi i tu neku trecu i cetvrtu ocenu i ti prodjes odlican,i to od nedovoljnog djaka u odlicnog :confused: Taj hoklstapleraj me je jako nervirao u srednjoj,ali ovaj fax barem ima neki statut gde pise kako sta,ali ni njega se ne pridrzavaju,samo je pitanje do koje mere ce da ga krse i da li ce da ga na kraju skrse...

:( nista onda, treci put biram Vukovica i to je to :D

Brale, nemoj ni najmanje da se nadaš da je on lagan i da pušta svakoga - samo ako znaš pustiće te da prođeš - otvoriće knjigu u pdf formatu na svom kompu i sve će da te gleda da li si šta preskočila, a onda će to da te pita ako preskočiš :) Jeste lagan, ali samo kod posebnog dijela, opšti traži i te kako da znaš...

Brale, nemoj ni najmanje da se nadaš da je on lagan i da pušta svakoga - samo ako znaš pustiće te da prođeš - otvoriće knjigu u pdf formatu na svom kompu i sve će da te gleda da li si šta preskočila, a onda će to da te pita ako preskočiš :) Jeste lagan, ali samo kod posebnog dijela, opšti traži i te kako da znaš...
Ni ne mislim da je bilo ko na toj katedri lagan ;) samo mislim da je on najbolji izbor jer hoce da pomogne na ispitu i da nije promenljivog raspolozenja...a uostalom, krivicno i nije predmet koji ce se na 'foru' polagati ;)

Auu, nista od manjeg uslova

УПИС ЗИМСКОГ СЕМЕСТРА ЗА ШКОЛСКУ 2009. / 2010. ГОДИНУ, ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СТУДИРАЈУ ПО БОЛОЊИ, ВРШИЋЕ СЕ ПРЕМА СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

1. УПИС СТУДЕНАТА КОЈИ СУ СЕ У ШКОЛСКОЈ 2008. / 2009. години ФИНАНСИРАЛИ ИЗ БУЏЕТА, и који су у току школске године остварили најмање 48 ЕСПБ бодова (из године студија коју су уписали) обављаће се од 11. септембра на свим шалтерима од 8-13 часова и на дежурном шалтеру до 17 часова.

2. СТУДЕНТИ КОЈИ СУ У ШКОЛСКОЈ 2008. / 2009. години ОБНОВИЛИ ГОДИНУ студија и испунили услов за упис у наредну годину (остварили најмање 48 ЕСПБ бодова из године студија коју су уписали) могу да упишу наредну годину студија у статусу самофинансирајућих студената од 11. септембра на свим шалтерима од 8-13 часова и на дежурном шалтеру до 17 часова.

3. ОБНОВА ГОДИНЕ ЗА СВЕ СТУДЕНТЕ вршиће се од 11. септембра на свим шалтерима од 8-13 часова и на дежурном шалтеру до 17 часова.

4. САМОФИНАНСИРАЈУЋИ СТУДЕНТИ који су у школској 2008. / 2009. години први пут уписали годину студија и испунили услов за упис наредне године (остварили најмање 48 ЕСПБ бодова из године студија коју су уписали) могу да конкуришу за упис године у статусу студената који се финансирају из буџета. Упис ће се вршити по завршетку допунског октобарског рока, у складу са Одлуком о рангирању студената за упис студијског програма у статусу студената који се финансирају из буџета Републике Србије.

cula sam da je 15og sednica na kojoj odlucuju o smanjenju br bodova..
~> http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=5&t=5147&st=0&sk=t&sd=a&start=120
znaci moj stav je da ovakvo stanje verovatno stoji do sednice...
a u vezi oktobra 2:
http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=5&t=2297&st=0&sk=t&sd=a&start=10
naravno sve je ovo rekla-kazala pa opet kazala:)al nada dies last;)
Iiskomentarisite ovo:
http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=1&t=140&p=101157#p101157
(post je :Poslato: Četvrtak,10.9.2009. 20:00:49)

Poslednja izmena:

Back