Kolač od šargarepe

ko nije probao, ne zna kako je fino... :)

giphy.gif

Nekada smo imali proizvodnju slatkog sa čili paprikom.
Osnova je bila šargarepa, šećer i habanero paprika. I još neke male tajne.
Niko, ali niko od degustatora, a bilo ih je preko 2000 (znam po broju paketa kašikica koje su iskorišćene) nije pogodio da je reč o šargarepi.
Ona je idealan preuzimač ukusa, a od načina kako se spremi, može se dobiti nekoliko vrsta struktura.
Isto tako sam imala neki recept gde se od zelenih tikvica pravi ananas u kockicama, vrlo sličan pravom ananas.

Izvukoh ovu temu, pravila bih kolač sa šargarepom.

Nekada smo imali proizvodnju slatkog sa čili paprikom.
Osnova je bila šargarepa, šećer i habanero paprika. I još neke male tajne.
Niko, ali niko od degustatora, a bilo ih je preko 2000 (znam po broju paketa kašikica koje su iskorišćene) nije pogodio da je reč o šargarepi.
Ona je idealan preuzimač ukusa, a od načina kako se spremi, može se dobiti nekoliko vrsta struktura.
Isto tako sam imala neki recept gde se od zelenih tikvica pravi ananas u kockicama, vrlo sličan pravom ananas.

Sada, kada sam ovo pročitala ne znam ni šta da mislim. Interesantno mi je to što si napisala - da je šargarepa preuzimač ukusa. To znači da su ostali sastojci i arome (tipa cimet, muskat, pomorandža) važniji u kolaču od same šargarepe.

Izvukoh ovu temu, pravila bih kolač sa šargarepom.

Sada, kada sam ovo pročitala ne znam ni šta da mislim. Interesantno mi je to što si napisala - da je šargarepa preuzimač ukusa. To znači da su ostali sastojci i arome (tipa cimet, muskat, pomorandža) važniji u kolaču od same šargarepe.

Ne oseca se sargarepa ni za mrvicu...ali ja ipak vise volim kada se napravi fil od krem sira.
Sve ide redom, suvo grozdje, seckani orasi (mogu pekan, mogu i domatji), ovaj (pisem po secanju), muskatni i cimet, ali super je kada se presece na pola i filuje filom od krem sira i prah secera.
To je onaj fil kao za cupcake-ove...i bude super njam njam...

Back