- Poruka
- 70.691
Ukoliko imate viška šargarepe i ne znate šta ćete sa njom 
Pre neki dan sam se setila ovog kolača koji se prilično često pravi u Mađarskoj (barem ljudi sa kojima sam bila u kontaktu) pa smo rešili da ga napravimo.
Pošto se nisam sećala tačno recepta pravili smo kolač po nekom receptu sa neta.
Potrebno je po tom receptu:
200gr šećera
250gr brašna
4 jaja
2 vanilin šećera
malo soli
100gr mlevenih oraha
50gr grožđica
300gr rendanih šargarepa (mi smo koristili električni secko)
200ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kora od narandže
1 mala kašika cimeta
Prvo izmešate jaja sa šećerom, dodate ulje a potom i sve ostalo. Samo izmešate sve i stavite da se peče 60minuta (po receptu) na 170C.
Ovako nekako izgleda kada je gotovo
Pošto sam ja to probala ranije u drugoj varijanti znam da neki ne koriste ni orahe ni grožđice i stave više šargarepe.
Pokušaću da nađem taj recept bez ovih dodataka.
Ono što bih dodala da mislim da je nekih 40-45 minuta pečenja sasvim dosta i da slobodno može da se smanji količina šećera.
Da li je neko još pravio ovaj kolač ili probao? Po kojem receptu?

Pre neki dan sam se setila ovog kolača koji se prilično često pravi u Mađarskoj (barem ljudi sa kojima sam bila u kontaktu) pa smo rešili da ga napravimo.
Pošto se nisam sećala tačno recepta pravili smo kolač po nekom receptu sa neta.
Potrebno je po tom receptu:
200gr šećera
250gr brašna
4 jaja
2 vanilin šećera
malo soli
100gr mlevenih oraha
50gr grožđica
300gr rendanih šargarepa (mi smo koristili električni secko)
200ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kora od narandže
1 mala kašika cimeta
Prvo izmešate jaja sa šećerom, dodate ulje a potom i sve ostalo. Samo izmešate sve i stavite da se peče 60minuta (po receptu) na 170C.
Ovako nekako izgleda kada je gotovo

Pošto sam ja to probala ranije u drugoj varijanti znam da neki ne koriste ni orahe ni grožđice i stave više šargarepe.
Pokušaću da nađem taj recept bez ovih dodataka.
Ono što bih dodala da mislim da je nekih 40-45 minuta pečenja sasvim dosta i da slobodno može da se smanji količina šećera.
Da li je neko još pravio ovaj kolač ili probao? Po kojem receptu?