''Koktel'' osećanja

... jeste li nekad ostili njegov ukus....?

Kad se pomešaju tuga i radost, i bes... i razočaranost... i zbunjenost... i treptaj i smiraj... pa više ne znate ni kuda ćete ni kako ni zašto... samo, eto, sve to ključa u vama, sve je tako strahovito i čudesno tu prisutno, i vi ne znate kojoj emociji da se priklonite... a koža je tesna, samo iz nje ne možemo pobeći.... Buka u glavi... haos u srcu... kolaps razuma...

Šta činite tada?
Ja se stišam i čekam taj talas i da ne potonem... da vidim koje će osećanje ostati kad sva se ostala s tišinom stope... valjda uvek ostane ono pravo - ili ono najjače... a sa tim jednim - lako ću se dogovoriti šta od mene traži...

Setih se reči... ''Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostaće samo suze.''

"Koktel" osecjanja je nash zhivot.
Taj koktel je zbucjkan od svih tih emocija koje si ti nabrojala, i josh mnogih drugih, a ljubav je osnova tog koktela, a sve ostalo su dodaci kojih ima nekad u manjim kolichinama, nekad u vecjim, od zavisnosti shta u tom trenutku zhivota "pijesh".
Da li smo osetili njegov ukus, pa taj koktel pijuckamo celog zhivota,nekad sklizne niz grlo, nekad je gorak, nekad sladak, nekad se i zagrcnesh, ali pijuckash polako i zhivish svoj zhivot.
Od nas samih zavisi dosta kakav cje nam taj koktel biti, ali pijmo ga uvek s ljubavlju, nash je
:heart:
hbzne6swpxgenr450xa.jpg

... jeste li nekad ostili njegov ukus....?

Kad se pomešaju tuga i radost, i bes... i razočaranost... i zbunjenost... i treptaj i smiraj... pa više ne znate ni kuda ćete ni kako ni zašto... samo, eto, sve to ključa u vama, sve je tako strahovito i čudesno tu prisutno, i vi ne znate kojoj emociji da se priklonite... a koža je tesna, samo iz nje ne možemo pobeći.... Buka u glavi... haos u srcu... kolaps razuma...

Šta činite tada?
Ja se stišam i čekam taj talas i da ne potonem... da vidim koje će osećanje ostati kad sva se ostala s tišinom stope... valjda uvek ostane ono pravo - ili ono najjače... a sa tim jednim - lako ću se dogovoriti šta od mene traži...

Setih se reči... ''Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostaće samo suze.''

Upravo me obara s' nogu :mrgreen:
Cekam da popusti delovanje, da se osovim na noge.......a onda, videcemo.....verovatno cu samo.......cekati da prodje.....:(

Tagore, Gradinar

" O ženo, ti nisi samo božji stvor veæ i ljudski; ovi te obasipaju lepotom iz svojih srdaca.
Pesnici ispredaju za te preðu koncima zlatne fantazije; slikari daju tvom obliku uvek novu besmrtnost.
More daje svoj biser, majdani svoje zlato, cvetnjaci svoje cveæe, da te omotaju, da te pokriju, da te uèine dragocenijom.
Žudnja muških srdaca prostrla je svoj sjaj preko tvoje mladosti.
Ti si pola žena, a pola san."

Back