Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bude u nalazima 6 meseci.bukvalno ljudi vezani za krevet..pa se aktiviraju a po 2-3 god ga vuku uz propratne viruse koji prave probleme
razumem,da li ti razumes kad kazu da se vuce(potencijalno vraca) po 2-3 god padom imuniteta?kapiram da to kazu ne bi li se i dalje obratila paznja na ishranu stres pusenje okolinu i uopsteno gde ga potencijalno ima
Mislim da me nisi razumeo...
Virus je negativan od pre nedelju dana, znacu rezultati su negativni, titri u normali, a meni su ostale uvece te male temperature do 37.2 pa me zanima da li period rekonvalescencije tj oporavka karakterise jos neki period trajanja tih temperatura??da li je to normalno? Procitao sam par foruma da oni koji su bili izleceni posle nekog vremena i dalje su vukli te temperature ..pa me zanima vase iskustvo...
jedino što se moglo i uraditi je gurati sve te vitamine i ležanje,
čini mi se da je bilo lakše naterati je da jede nego da leži po cele dane![]()
koksaki nije izlečiv, može samo da se zaleči.
ovo nabrojano nije terapija, radi se na jačanju organizma i ublažavanju simptoma.
Da li si jos pre osam godina imala koksaki nije vise vazno, bar ja mislim, Moguce je da covek ima koksaki, kod vecine ljudi on prodje kao prehlada, organizam se sam izbori sa njim i nema problema nikakvih. Neki nisu te srece ali ako se na vreme otkrije prodje bez posledica. Inace virus mutira i moguce je da covek vise puta u zivotu dobije koksaki kad mu imuni sistem popusti ali nikad vise onaj sto je vec preboleo jer ima antitela za taj.Tegobe sa povisenom temperaturom sam imala pre osam-devet godina i to je trajalo oko godinu dana a da nikome nije palo na pamet da je to mozad Koksaki.Slucajno se tada nisma puno kretala,slucajno sam pila vitamihne i Q10.Nije bilo umora ali je bilo povremenih lupanja i preskoka naizmenicno.Temperature su prosle a tahikardije se proredile.
Sa promenom mesta zivljenja tegobe su se vratile ali smao u smislu tahikardija i to u jutarnjim-prepodnevnim satima a redje uvece.Inace u ostalo doba dana puls je bio oko 60 a u "napadima" u stanju mirovanja oko 100 i vise.Nekad sam puls 0d 80 dozivljavala teze nego puls 0d npr 98.Radila sam EHO,stres test,nosila holter i nije bilo znacajnijih preskoka a u jednom trenutku je jedan dr napisao da je srcana maramica zrnaste strukture sto sam kasnije cula da znaci da sam prelezala virus.Tada mi nije receno na sta se sumnja sem sto mi je prepisam Propranolol 1/4.
Tegobe su se smanjile ali i dalje postojale.Uradila sma test tek pre mesec dana i Cb3 i CB4 su 1;1024.Kardiolog(drugi)je preisao mirovanje i poznatu terapiju vitaminima.Nije mi objasnjeno to dugogodisnje lupanje srca.Da li je moguce da sam jos pre osam godina i mala virus ,da je proslo smao po sebi,da ni(je) ostavilo posledice na srce?Kako to saznati?
Imam i dugotrajan kasalj koji se proteze vec skoro dve godine i biva sve izrazeniji.Snimala sma pluca,radila sve testove na alergologiji i pulmologiji i konstatovan je alrgijski rinitis i prepisan Nasonex i Singular koji sam tek pocela da koristim.
Ima li mozda kasalj veze sa Koksakijem?
Hvala.
ako radis u nekoj firmi morala bi dobiti bolovanje,u svakom slucaju bez stresa i opterecenja,hrani se zdravo i samo pozitivnopoz svima,
pre tri meseca su mi u prvivatnoj lalbaratoriji radjene analize na koksaki, ustnovljeno je da sam u nekoj "sivoj zoni" sa rezultatima :coxsacki IgM 9 , coxsacki IgG 13 . juce sam radila ponovo kontrolu i sad sam dobila rezultate : coxsacki IgM At 7 , coxsacki IgG At 14 . Dal neko moze da mi kaze sta to znaci. Ja i dalje piijem brdo vitamina a lmirovanje i odmor nisam sebi mogla prustiti . Tako da i dalje pokusavam normalno da funkcionisem, ali ako bas je dosla "voda do poda" moracu naci nacin da malo stopiram svoj tempo.
hvala unapred
Imam samo jedno pitanje...posto sada teniras normalno i to..kako si se resio virusa? jel si uzimao nesto,vitamine,cajeve?cime si ga resio?
ja ga imam vec godinu dana i nikako da ga se resim,samo sto je meni bio bas jak titar
Moj sin je ovo uzimao svaki dan dok je imao koksaki:
Po preporuci kardiologa:
1000mg C vitamina
--magnezijum 200mg (biofarov sa B vitaminima)
--selen (najpre Oligogal Se,posle sam kupovala selen sa kombinacijom cinka ili selen sa kombinacijom E vitamina - i cink i E vitamin jacaju imuni sistem)
Po onom sto sam cula od poznanika ciji sin je izlecen od koksakija:
-- 1 kapsulu probiotika dnevno ( pio je samo prvih mesec dana)
--Omega 3 riblje ulje 1000mg (1kapsula dnevno )
--Ehinaceu ( "Imunaktiv "od biofara jer sadrzi i propolis i acerolu)
--ujutru kasiku meda i oraha ( Treba 0.5kg meda,0,5 kg mlevenih oraha i 0,5 kg limuna-samo sok- sve pomesati i drzati u frizideru u staklenoj tegli )
--casu soka dnevno od cvekle ( 1kg cvekle 1kg jabuka 1kg sargarepe icediti u sokovniku-ili izrendati pa kroz gazu iscediti- i pomesati sa 0,5kg meda-drzati u frizideru)
--casu soka od kombinacije limuna narandze grejfruta sa kasikom meda ( pazite grejfrut hoce da pojaca dejstvo lekova ako se uzima zajedno sa njim, izguglajte i ako uzimate neke lekove preskocite grejfrut)
--svaki dan pun tanjir vocne salate preliveno medom (bar 3-4 vrste voca npr.jabuka, banana, grozdje,kivi -sta vec ima sezonski ili u zamrzivacu)
--u sva jela ili salate dodavala sam zacin od susama - dovoljno je kasicica dnevno po osobi ( sprema se tako sto 20 kasika susama i 1 kasika morske soli se u rerni isprze da bude svetlo braon, vruce se samelje u mlinu za kafu i drzi u staklenoj tegli, ne mora u frizideru )
--svaki dan salata od mesavine crnog i belog luka preliveno uljem sa puno paradajza (odlican je i kecap ili kuvan paradajz-zbog likopena) i paprike
.