Kokosovo ulje :)

Kokosovo ulje koristim za kuvanje i kao dodatak nekim jelima. Ne mazem se sa tim, ali imam svog favorita za mazanje koze, a to je shea butter! Shea butter je fenomenalan i da moram samo jednu kremu da odaberem do kraja zivota to bi bio cist shea butter.

Čitam upravo temu i jako mi se dopalo sve napisano. Pronađoh i ovo guglajući.... :)

Kokosovo ulje širom sveta je rado i često korišćeno, ali ne biste očekivali da ono koristi daleko više nego što se to u stvari zna.

Mala bočica kokosovog ulja krije velike tajne. Ono moćno i efikasno deluje na kosu, lice, telo, pa se bolje upoznajte sa manje poznatim, a ipak veoma blagotvornim dejstvima ovog divnog ulja:

1. Posvetljuje staračke fleke: Kokosovo ulje moćno deluje na posvetljivanaje takozavnih staračkih fleka. Deluje brzo i jednostavno, sve što je potrebno je da ga utrljate na željena mesta i ostavite da "prenoći". Rezultati će biti vidljivi već kroz nedelju ili dve

2. Sprečava pojavu strija: Da li uopšte možete da poverujete da male količine kokosovog ulja mogu da spreče pojavu strija, čak donekle i da ih uklone? Za svega nekoliko nedelja, kokosovo ulje biće vaš najbolji prijatelj u borbi sa strijama!

3. Oporavlja iskrzane krajeve kose: Ako nemate ideju kako da se otarasite gomile ispucalih krajeva, odgovor leži u kokosovom ulju! Sve što treba da uradite je da utrljate malo ulja na ruke, zatim ga rasporedite po kosi, a zatim češljem dodatno prođete kroz kosu. Potrudite se da najviše ulja bude koncentrisano na krajevima, ali nemojte zaobići ni koren kose. Ostavite da odstoji preko noći, a zatim ga dobro isperite.

4. Stimuliše rast kose: Ako želite dugačku, bujnu kosu, okrenite se upotrebi kokosovog ulja, i sigurno se nećete razočarati! Nanesite ga na kosu baš kao i u prethodnoj stavci.

5. Podspešuje brži rast noktiju: Tretiranje noktiju i zanoktica kokosovim uljem ojačaće vaše nokte i ubrzati njihov rast. Verovali ili ne!

6. Ima antiejdžing efekat: Možda vam korišćenje kokosovog ulja umesto hidrantne kreme ne deluje privlačno, ali zašto ne biste bar pokušali da se uverite u zadivljujuće rezultate? Kokosovo ulje ima antimikrobni i antibakterijski efekat, uspešno se bori protiv akni i vaše lice podmlađuje i čini sjajnim.

7. Bori se protiv gljivičnih infekcija: Niko ne bi pomislio da kokosovo ulje nešto može da izleči, ali ono je u stvari moćan borac protiv gljivica, posebno onih u vaginalnom predelu. Sve što je potrebno je da tampon natopite kokosovim uljem, i već posle par sati osetićete veliko olakšanje, a za par dana možete se oprostiti od gljivične infekcije.

8. Rasteruje bube: Kokosovo ulje pomešano sa malo ruzmarina i nane može da rastera bube u vašem stanu, i to bez ikakvih hemikalija.

Izvor:

http://www.onaportal.com/lepota/lepo...kokosovo-ulje#

Cekaj ta reakcija je bila na eukaliptus? Kakvo vam je iskustvo sa bademovim uljem?

na kokosovo ulje nerafinisano..... na etarsko ulje eukaliptusa bi reakcija bila jos gora ...ja imam osetljivu kozu a moj tata super osetljivu mada ne mora da znaci da ce svako tako da reaguje ... meni je bademovo super kao i arganovo, avokado ili shea buter... ulje semenki grozdja je najmanje masno ali i ono mi se svidja ...najbolje isprobati ...ja otopim na pari kasiku ravnu pcelinjeg voska i 50ml ulja argana ili nekog drugog za kremu...od kokosovog ulja pravim dezodorans u stiku i piling za telo

Samo da pohvalim pastu za zube od kokosovog ulja. Od kad je koristim zdrav zub koji me povremeno zaboli i osecam ga na hladno i toplo vise mi ne pravi probleme...moj tata koji ima problema sa desnima jednom oprao zube sa njom i kaze vise mu desni ne krvare. Sad je svi u kuci koristimo samo sam malo recept modifikovala....zubar kad je cuo nasa iskustva trazio recept :D

Moze recept za pastu?

Moze recept za pastu?

kokosovo ulje/soda bikarbona 50/50...ako imas osetljive desni onda je odnos 1:3 ... neko dodaje etarsko ulje eukaliptusa ili steviju zbog ukusa ali meni se to ne svidja

inace sapun napravljen od 100% kokosovog ulja je fantastican za skidanje fleka sa odece, mnogo bolji od venisa ili bilo cega sto se za to moze kupiti u prodavnici...cak se i ameri sa tim slazu a oni bas imaju veliki izbor ....na skali soap calculatora od 0-100, cisti 100 i peni 100 ali kondicionira 0 ...sapun od 100% maslinovog ulja na istoj skali cisti 0 i peni 0 ali kondicionira pa je dobar za kozu

Pasta je odlicna, zubi su, moj je utisak, belji, "glatkiji i cisci" nego kad su oprani bilo kojom pastom ( inace meni je najbolja Zirodent)...Samo se pitam da li je dobro koristiti svaki dan tu pastu? Zbog sode bikarbone, ja nju ponekad koristim, dva-tri puta godisnje, nekad i prelijem sa malo limuna, procitala sam da je to za beljenje zuba,ali se bojim da ne osteti gledj svakodnevnim koriscenjem. Mada definitivno je bolja soda u kombinaciji sa kokosovim uljem, nisu mi crvene desni kao kad sam je koristila bez ulja + ukus je lepsi
Koliko dugo je ti koristis i da li svakodnevno? Ja sam ovih dana samo uvece prala sa njom i nekako nemam utisak da je "jaka", verovatno zbog ulja

Pasta je odlicna, zubi su, moj je utisak, belji, "glatkiji i cisci" nego kad su oprani bilo kojom pastom ( inace meni je najbolja Zirodent)...Samo se pitam da li je dobro koristiti svaki dan tu pastu? Zbog sode bikarbone, ja nju ponekad koristim, dva-tri puta godisnje, nekad i prelijem sa malo limuna, procitala sam da je to za beljenje zuba,ali se bojim da ne osteti gledj svakodnevnim koriscenjem. Mada definitivno je bolja soda u kombinaciji sa kokosovim uljem, nisu mi crvene desni kao kad sam je koristila bez ulja + ukus je lepsi
Koliko dugo je ti koristis i da li svakodnevno? Ja sam ovih dana samo uvece prala sa njom i nekako nemam utisak da je "jaka", verovatno zbog ulja

i meni se svidja ukus suzdrzavala sam se da je pojedem....moj tata ne podnosi kokosovo ulje ali i on je koristi oko 2 godine ...ja ponekad kupim neku pastu za zube od sipka siberian health, dobila je i bas mi se svidela, ali uglavnom svi koristimo tu sa kokosovim uljem cak i moja nana...za sodu bikarbonu ne brini nista gledji nece biti... i meni se svidja sto posle nje nema plaka ranije sam koristila one vodice za ispiranje pa zubni konac sad mi to ne treba
a imam bas zbijene zube ...znaci od kad sam je prvi put napravila skoro 2 godine je koristim i nemam primedbi

I ja imam zbijene zube i ne mogu bez konca za zube da ih sredim a sa sodom su stvarno bolje ocisceni nego sa bilo kojom pastom za zube.
Znaci pocinjem redovno da je koristim, evo bas sam sad oprala zube.
Jos samo jedno pitanje: da li svaki put pravis kolicinu za jedno pranje ili izmesas vecu?

napravim u staklenoj bocici od 30ml... leti je nezgodno jer se ulje otopi pa soda padne na dno mora se svaki put promesati...rok trajanja je preko 1 godine jer tu nema sta da se ukvari ali kako stalno umaces cetkicu ako dospe voda mogu se razviti bakterije pa je bolje drzati smesu u manjoj posudi i ne deliti ni sa kim...neko koristi one plasticne bocice sa kapaljkom pa istiska ja nisam

Adriana napravila i lotion butter bar od kokosovog ulja, shea i kakao butera + pcelinji vosak i etarsko ulje magnolije i pomorandze...mirise bozanstveno, koza meka kao svila.....suzdrzavam se da i njega pojedem.
12032014057-1.jpg

Nista vise ne stavljam na kozu sto ne mogu da stavim u usta :cool:
:rumenko:finally:<3

napravim u staklenoj bocici od 30ml... leti je nezgodno jer se ulje otopi pa soda padne na dno mora se svaki put promesati...rok trajanja je preko 1 godine jer tu nema sta da se ukvari ali kako stalno umaces cetkicu ako dospe voda mogu se razviti bakterije pa je bolje drzati smesu u manjoj posudi i ne deliti ni sa kim...neko koristi one plasticne bocice sa kapaljkom pa istiska ja nisam

Napravicu u onoj teglici od bebi kasica, a kafenom kasicicom cu svaki put malo staviti na cetkicu... a leti i promesati pre toga. Stvarno su blistavi zubi, divan ukus a i ujutru sveziji dah
Ja imam ovo ulje
IMAG1011_zps5j0cebiz-1.jpg

to i ja koristim - nerafinisano kokosovo ulje koje mirise na kokos...u prodavnicama zdrave hrane prodaju uglavnom rafinisana ona su bez mirisa...meni je ulje argana super za kosu - naprskam i kad operem kosa blista i super je meka... mirise na lesnik..moja drugarica kupila neko rafinisano arganovo u prodavnici zdrave hrane i kaze nije nista posebno...platila 1300 bocicu od 100ml ...samo bacila pare, pravo arganovo je 3X skuplje a ima ga duplo manje

- - - - - - - - - -

he,he:heart:

kokosovo ulje/soda bikarbona 50/50...ako imas osetljive desni onda je odnos 1:3 ... neko dodaje etarsko ulje eukaliptusa ili steviju zbog ukusa ali meni se to ne svidja

inace sapun napravljen od 100% kokosovog ulja je fantastican za skidanje fleka sa odece, mnogo bolji od venisa ili bilo cega sto se za to moze kupiti u prodavnici...cak se i ameri sa tim slazu a oni bas imaju veliki izbor ....na skali soap calculatora od 0-100, cisti 100 i peni 100 ali kondicionira 0 ...sapun od 100% maslinovog ulja na istoj skali cisti 0 i peni 0 ali kondicionira pa je dobar za kozu
ja kad sam ranije se zezala sa kokosovim nije mi prijalo bas za kozu...al proibacu sad ovu kombijnaciju plus sto je hladno pa se nece raspasti..a inace sam kupovala i pastu ya zube od gline i ona je kul:super:

inace sta sam ja skoro radila al sad nemam para posle cu opet,kupim bademovo ulje i kakao puter:super: i sve zajedno pomesam i kad se stvrde stavim u frizider i lomim komadice kadmi treba za posle tusiranja a tako je savrseno:))jedino sad gleadam po netu (posto sam prvi kakao uzimala preko fejsa) ko sve prodaje i poreklo i da nije onaj obradjeni...

- - - - - - - - - -

msm i ovaj sto sam imala je ok,a i realno i ovi sa etiketommogu da budu retardirani al ti bar pruzi lazan osecaj nade da je bolja verzija:lol:

Ja sam kokosovo ulje otkrila pred prošlo leto i uzega da ga isprobam prvo za dodavanje u blender kada pravim šejkove, a ubrzo nakon toga sam odlučila da ga isprobam i za kožu prilikom sunčanja. Mnogo sam čitala ovde o njegovim prednostima za kožu, pogotovo za sunčanje i posle sunčanja i nisam pogrešila. Prelepo miriše, odlično hidrira kožu, nema perutanja, sve sjajno, ja sam oduševljena bila. :) Ovih dana se razmišljam da počnem i da ga koristim za kosu, ulje je kao iz raja da je izašlo direktno. :)

Back