ublehas
Veoma poznat
- Poruka
- 10.731
Naravno.
Zašto ne bi moglo?
Znaci svakodnevno koketiras sa zenema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno.
Zašto ne bi moglo?
Vrcava igra reči i pokreta i osmeha i intonacije.
Zarad zabave, pokazivanja emocija, manipulacije ili koristi.
Moja definicija
- - - - - - - - - -
I ne mora imati seksualnu konotaciju.
Koliko god anulirala,ne vredi!Može se biti privlačan a ne koketovati,a i obratno.
Vrcava igra reči i pokreta i osmeha i intonacije.
Zarad zabave, pokazivanja emocija, manipulacije ili koristi.
Moja definicija
- - - - - - - - - -
I ne mora imati seksualnu konotaciju.
Po mom tumačenju flert i(ili ?) koketovanje mora imati seksualnu konotaciju,inače bi bila to vrcavost duha,otvorenost,društvenost,komunikativnost....
Po mom tumačenju flert i(ili ?) koketovanje mora imati seksualnu konotaciju,inače bi bila to vrcavost duha,otvorenost,društvenost,komunikativnost....
Ti bre Boki kao mali Perica, misliš da je svet skrojen po strogim pravilima ponašanja.
Po tvojoj logici ljudi nakon 40 godina ne bi trebalo ni da se bave sportom (šta će to njima kad su matori), idu na more (kako da se skinu u kupaći onako matori), ožene se, udaju, imaju decu I sl.
Ljubav prema koketovanju nije stvar zrelosti već karaktera. Poznajem sjajnu bakicu (ima preko 80 godina) koja je majstor koketnosti. I svi je obožavaju. Njeno koketovanje nije sexualno već je to vrcava igra reči i osmeha. Što koketovanje I jeste.
Lično smatram flert nečim simpatičnim i zabavnim. I mnogo mi je ženstvenije da žena koketuje no da pije pivo ispred prodavnice. Uz to, flert je star koliko i svet. Samo što su ranije dame bacale maramice sa terase, slale ljubavna pisma, davale tajne signale iz raznoraznih razloga, od dosade preko zaljubljenosti do interesa. Kao što su se i muškarci udvarali ženama iz tih istih razloga.
Pa zar koketovanje i nije neka vrsta komunikativnosti?
Na mnogim dvorovima je koketovanje bilo vid komunikacije bez da podrazumeva vezu ili savtavanje u mraku bašČe![]()
i za ovo mi nije jasno, kako neko ne shvata da se koketira sa oba pola..
upravo zato sto to nema seksualnu konotaciju i ne vodi ni u muvanje, ni u vezu ni u seks!
i za ovo mi nije jasno, kako neko ne shvata da se koketira sa oba pola..
upravo zato sto to nema seksualnu konotaciju i ne vodi ni u muvanje, ni u vezu ni u seks!
...idemo iz krajnosti u krajnost...a ni jednu ne odobravam zato sto, kao sto rece, ne prilici odredjenim godinama.
Kako leptir masna prilici odredjenoj prilici tako i koketiranje prilici odredjenim godinama...stvar je prosta, samo je treba shvatiti i prihvatiti.
Ajde recimo i da TA NEKA TETICA, koja je slobodna, to i radi na jedan lijep nacin...ne terba dijeliti hladne tuseve ili samare na odgovore koje sama provocira.
Mjesamo pojmove ljubaznosti i koketiranja, malo duzeg pogleda u oci, malo drugacijeg uvazavanja i osmijeha...
A sto se porodice, sporta i ostalog tice...to je stvar nacina zivota...a ne nacina ISKORISTAVANJA ODREDJENOG ADUTA DA BI NA LAKSI NACIN DOSLA DO NECEGA, pilence moje drago...
Ne shvatam.
To bih nazvala ljubaznošću i dobrodušnim pristupom drugim osobama,uz dužno poštovanje,bez manipulacije i zamajavanja.Obaviti zajednički posao uz osmeh,bez ikakvih neprijatnosti.I otići zadovoljan.Meni to nema nikakve veze sa koketiranjem.
Koliko god anulirala,ne vredi!To je u ljudskoj prirodi i muskog i zenskog pola.Zene koketiraju na sebi svojstven nacin,musko koketiranje se ogleda u gestikulaciji, držanju tela, pogledima....
Ne shvatam.
To bih nazvala ljubaznošću i dobrodušnim pristupom drugim osobama,uz dužno poštovanje,bez manipulacije i zamajavanja.Obaviti zajednički posao uz osmeh,bez ikakvih neprijatnosti.I otići zadovoljan.Meni to nema nikakve veze sa koketiranjem.
Наравно. Људи бркају појмове из незнања.
...e bas o tome ti i pricas, pilence moje drago.
Pogledas nekog tipa u oci par puta, a kad ti on pridje ti ga pitas: "Sta hoces bre dziberu"...
Možda nije samo neznanje,nego to malo drugačije izgleda tačno opisano i napisano,nego kada je doživljeno.
A zbog čega misliš da je koketiranje uvek manipulativno i u neka vrsta šargarepe na štapu?
Koketiraš i sa ljudima koji ti se dopadaju tokom procesa upoznavanja. I sa onima koji će ti se možda dopasti. Laki flert je laki flert. Da li će biti još nečeg zavisi od puno elemenata. I to što se nasmešim muškarcu par puta ili mu pohvalim odelo ne znači da ću sa njim na opa-cupa zabavu.
Razumem o čemu pišeš,to da je žena uvek žena kada je u blizini muškarac,i obratno.
Ali ako je to veštački naglašeno,pa se još i manipuliše time u cilju ostvarivanja nekog svog cilja,onda je to koketovanje.I tu je razlika koju treba definisati.
Naravno da ne znači,uradim slično i ja,i nikada ne bih rekla da koketujem.Jer to isto,na isti način,kažem i jednoj ženi.
Ne želim da ikoga ubeđujem u nešto,samo me zaista interesuje da li pravilno tumačim pojam flerta.Jer mislim da se ne može flertovati sa ženama ako sam i sama žena.Za to treba naći neki drugi izraz.
Flert je suptilna manifestacija naše borbe za osobu suprotnog pola, a ta borba nam je u genima.Koketiranje nije samo borba za pažnju muškarca, već i način da vas svi primete i zapamte. Psiholozi tvrde da su osobe koje drugi ljudi primećuju u masi zadovoljnije sobom, a one koje umeju da koketiraju lakše postižu ono što žele jer znaju kako da kod drugih podstaknu osećaj prijatnosti. To zvuči vrlo jednostavno i logično - ako vam uspe da se drugi pored vas osećaju dobro, voleće da budu u vašoj blizini. Kokete umeju da uspostave kontakt, da razbiju barijeru između ljudi bilo da je to u poslovnom ili nekom drugom drustvenom ambijentu.Po mom tumačenju flert i (ili ?) koketovanje mora imati seksualnu konotaciju,inače bi bila to vrcavost duha,otvorenost,društvenost,komunikativnost....
Ne tvrdim da sam u pravu,samo tako definišem taj pojam.