Koju zivotinju koja ne zivi na nasim prostorima bi voleli da posedujete?

Slona, al ozbiljno.

I irvase

irvas2.jpg

Mislite li da postoji neki konkretan razlog zasto odredjene vrste ne zive na odredjenom podneblju?

naravno, medjutim ukoliko bi ja tu zivotinju drzala samo kao kucnog ljubimca i ukoliko je nikada ne bi pustila da bude na slobodi, ne bi narusila ekosistem ovde.Hrvati su to napravili na nekom ostrvu - doselili su mungose da bi se resili zmija, a mungosi su nakon sto su potamanili zmije potamanili i zivinu i napravili haos ...

naravno, medjutim ukoliko bi ja tu zivotinju drzala samo kao kucnog ljubimca i ukoliko je nikada ne bi pustila da bude na slobodi, ne bi narusila ekosistem ovde.Hrvati su to napravili na nekom ostrvu - doselili su mungose da bi se resili zmija, a mungosi su nakon sto su potamanili zmije potamanili i zivinu i napravili haos ...

Beskrajni su primeri kako su ljudi unistili neki ekosistem-Australija u celini je jedan od takvih primera, pocev od dingosa koji su doplovili iz Indonezije zajedno sa prvim doseljenicima, cak i pre Aboridzina, preko lisica i kunica uvezenih za lov, stoke, konja, pasa i macaka, glodara koji su sami dosli brodovima, pa sve do kamila koje su koristili za pravljenje pruge, pa su ih pustili u divljinu kad su dreseri odbili da ih pobiju po zavrsetku posla. Rezultat: Australijom luta, sad, da li 1.400.000 ili 14.000.000 kamila i trosi i ono malo hrane koju bi inace pojeli recimo crveni kenguri...

A da li bi zivotinja uzivala kod tebe? Svi se primaju na slatke male majmuncice, a oni su mahom drustvena bica i pre svega, divlje zivotinje. Mozemo mi njima da obezbedimo hranu, smestaj i sve ostalo ali nije to-to.

Beskrajni su primeri kako su ljudi unistili neki ekosistem-Australija u celini je jedan od takvih primera, pocev od dingosa koji su doplovili iz Indonezije zajedno sa prvim doseljenicima, cak i pre Aboridzina, preko lisica i kunica uvezenih za lov, stoke, konja, pasa i macaka, glodara koji su sami dosli brodovima, pa sve do kamila koje su koristili za pravljenje pruge, pa su ih pustili u divljinu kad su dreseri odbili da ih pobiju po zavrsetku posla. Rezultat: Australijom luta, sad, da li 1.400.000 ili 14.000.000 kamila i trosi i ono malo hrane koju bi inace pojeli recimo crveni kenguri...

A da li bi zivotinja uzivala kod tebe? Svi se primaju na slatke male majmuncice, a oni su mahom drustvena bica i pre svega, divlje zivotinje. Mozemo mi njima da obezbedimo hranu, smestaj i sve ostalo ali nije to-to.

imala sam ja te fiks ideje i ranije, pa sam kao klinka imala skocimisa, pirane, zakoa, surlaste kornjace, tritone i slicno... dozvoljavali mi moji... sad bi nesto medeno sto moze da se gnjavi i mazi...

A... zamorac? :flert: Patuljasti kunic? :flert::flert: Pomeranc? :flert::flert::flert: Moj macak, istina, ima skoro 5kg pa i nije bezazleno kad mi se svom silinom zakuca u narucje ali i macke umeju da budu zgodne za mazenje i gnjavljenje, narocito ako nadjes macku koja ti je srodna dusa, ili cak ono sto pojedinci zovu "familijar", kao sto je meni moj debeli zlotvor. Do te mere te "obicne" zivotinje umeju da se uvuku pod kozu, da ih prosto razumes kad hoce nesto, osecas se kao doktor Dulitl. A ako nemas takve teznje, da ti ljubimac bude i vise od stvari za mazenje, kupis frbija i molim lepo! ;) Caskamo, nista licno niti zlurado, iznosim ono sto meni deluje kao realno i logicno. Jer vidjala sam snimke merkata koje su ljudi nabavili kao ljubimce zbog Kralja lavova, mukice su pregojene i apaticne, ni nalik na divlje rodjake, niti na uzor iz crtaca. :(

:lol: I moja Mrvica je verovatno mesanka jazavicara, pre nego tekina jer ovih drugih u mom kraju nema. Da, smesna je, ali nece u narucje da se grli. Tu je macak bez premca. Inace, simpanza od 3 godine je vec fizicki jaci od coveka.

simpanza bi mi verovatno ruinirao stan, rakun takodje, ali slow lori je suvise spor za bilo kakav egzibicionizam po kuci - taj bi mi savrseno odgovarao

simpanza bi mi verovatno ruinirao stan, rakun takodje, ali slow lori je suvise spor za bilo kakav egzibicionizam po kuci - taj bi mi savrseno odgovarao

Ma frbi, kazem ja! ;) Od skoro ih ponovo prodaju, ma ima raznih interaktivnih igrackica na tu foru, pun TV Minimax reklama, cerka mi iskuka... :aha: Ova zivuljkica je na zalost, zbog toga koliko je slatka jos gore ugrozena jer je na meti lovokradica. :( A dobar primer sta znaci bilo koji primat u stanu je crtac Radoznali Dzordz, takodje na pomenutom Minimax-u, na Telekom IPTV je kanal 523. :dash:

Majmun je jako nezahvalna maskota, bio mali ili veliki!

Vrlo brzo postane NESNOSAN, a pogotovo ako je musko i u stanu ima devocica ili devojka...

On se ZALJUBI i postane TAKO LJUBOMORAN, da je u stanju da izujeda svakog ko joj se priblizi!

Ako je u kavezu vristi nepodnosljivo!

Majmuna nikome ne bih preporucio da drzi.

ja crkoh za ovim slatkisem:

Slow loris

''Spori loris je jedan od retkih otrovnih sisara. Popularni su u nelegalnoj trgovini ljubimcima, mada mnogi ne znaju da bi trebalo da se čuvaju otrova, koji loris ispušta iz laktova. Kada je ugrožena, životinja uzima toksin u usta i meša ga sa pljuvačkom. Posle toga oliže svoje krzno da bi oterala napadače. Otrov može uzrokovati smrt anafilaktičkim šokom.''
Nije ni on samo slatko malo krzneno stvorenje. :P

@tema

Već imam par životinja koje ne žive na našim prostorima.

Back