Koju ste igru prvu igrali na Pc?

Хм... Треба "превртети" до 1992. и 286тице...

Не могу да кажем како се игра звала, али поуздано могу да кажем да је био циљ погодити противника. Пошто су на екрану биле две гориле и свуда начичкани солитери, требало је дати добар угао и брзину, па у складу са датим ветром погодити противника пре него што он погоди тебе.

Ако неко зна како се игра зове, свака част.
Пробао бих и данас, постоје сајтови који пуштају те старе ствари :)

Ако некоме опис игре личи на Вормсе... Вероватно је стара игра послужила као инспирација.

Хм... Треба "превртети" до 1992. и 286тице...

Не могу да кажем како се игра звала, али поуздано могу да кажем да је био циљ погодити противника. Пошто су на екрану биле две гориле и свуда начичкани солитери, требало је дати добар угао и брзину, па у складу са датим ветром погодити противника пре него што он погоди тебе.

Ако неко зна како се игра зове, свака част.
Пробао бих и данас, постоје сајтови који пуштају те старе ствари :)

Ако некоме опис игре личи на Вормсе... Вероватно је стара игра послужила као инспирација.
Ima na onom Oceanofgames tih starih igrica a sve su kompatibilne i sa novijim OS

Lion king i Fifa 2000 na svom kompu.A pre toga jedino 90ih na očevom kompu na poslu crno bela grafika, DOS,vožnja kolima, voziš neki kadilak,iskaču rampe na putu, ja onda uzeo i vozio trotoarom.Na kraju kako god glavna rampa stop piše i neki lik sa pištaljkom i podignutom rukom za stop me zaustavlja i tu je kraj.Uopšte ne znam kako se igra zvala.To je možda bilo '95 godine.

A za muštuluk bi pozlatio :lol: Ko mi nađe rečnik 16bitni za Win, pravio ga Dragutin Topić iz Stare Pazove taj rečnik mi je ko klincu baš pomogao kad nije bilo neta i ostalih zebancija.
E da i ako neko ima kviz TV slagalica, 16bitna verzija, neka firma iz Kragujevca ga je pravila i baš je bilo svega.A takođe bi mi trebao i Preferans u DOSu shareware verzija, ovo što se vrti Goran & Niđa je verovatno krek gde su obrisani SW limiti.

Hah
Lion king i Fifa 2000 na svom kompu.A pre toga jedino 90ih na očevom kompu na poslu crno bela grafika, DOS,vožnja kolima, voziš neki kadilak,iskaču rampe na putu, ja onda uzeo i vozio trotoarom.Na kraju kako god glavna rampa stop piše i neki lik sa pištaljkom i podignutom rukom za stop me zaustavlja i tu je kraj.Uopšte ne znam kako se igra zvala.To je možda bilo '95 godine.
Ahahaha lion king :D i ja je kupio na cd-u,ali je nesto nisam mogao instalirati 😆 i ja sam tako neku igru igrao,gradis neko selo,za 2minute poplavi ekran ,kao neka poplava,i to je kraj igre 😅😅😅😅😅😅😅

Zlatno doba gejminga pre nego što se internet umešao u sve.

zb4vq8x7jx651.jpg

Prvi računar koji sam ja imao je Commodore 64 (nisam toliko mator, nego se kao klinac prosto nisam zanimao modernim PC-jevima već sam više bio "konzolaš"), i prva igra koju pamtim da sam pikao na njemu je Asterix and the Magic Cauldron.

(Jao, kad se setim ove muzike i pozadina koje se lagano iscrtavaju.)

Kasnije sam dobio 386-icu (koju su rođaci odbacili :mrgreen:) i na njoj su prve igre bile one koje su već bile tamo, Minesweeper i Solitaire.

Bas me nasmijase neki odgovori... Bio je dobar i Deer Hunter 😆 E sad,da li je postojao i za Pc onaj Tekken,Driver i Tomb Rider to ne znam...Znam da je to bilo ultra popularno prije nekih 20godina,ali da li se igralo na Soniju 1 ili na Pc to se nesto ne mogu sjetiti..

Ако се добро сећам 1999 мој први интернет.. пичио по цео дан игрице 😁а фамилија зове на фиксни и никако везу да успостави. А отац улази у собу и вришти...скидај се више са тог интернета... :mrgreen:
Не знам да ли се сећа ко, куповали се сати у пошти... 5, 10, 50... Проток нета килав..

Ако се добро сећам 1999 мој први интернет.. пичио по цео дан игрице 😁а фамилија зове на фиксни и никако везу да успостави. А отац улази у собу и вришти...скидај се више са тог интернета... :mrgreen:
Не знам да ли се сећа ко, куповали се сати у пошти... 5, 10, 50... Проток нета килав..
Tako je bilo sve do 2006, kad su kablovske pocele da uvode net...

Back