Koju pesmu bi voleli na svojoj sahrani?

Pa i ja sam prvo pomislila Marche Funèbre ali bi bilo isuviše očigledno i očekivano, a i draža mi je ona što sam navela...
E lepo što si stavio te linkove, hvala. ;)

Ma ja to zbog sahrane.Inače,omiljene su mi Balada g - moll,op.23 no.1
i Fantazija f-moll op.49.
Pogledaj na you tube,ako te zanima,najbolje su u izvođenju Zimermana.

Mada bih voleo da mi se na sahrani peva "My way" (:

Nemoguce je kad bih morala da bih se odlucila za samo jednu pesmu,to bi onda morao da bude koncert sa dobrih 10 pesama. Napisacu sve pesme i objasnjenja kratka za svaku:

1. All Apologies-Nirvana
pesma je jednostavno savrsena za sahranu,i za oprastanje od voljenih,takodje i izvinjenje za sve gluposti prethodno napravljene
2.The Unforgiven-Metalica
pesma sa mracnom atmosferom u cijem naslovu lezi i samo objasnjenje
3.Out Of Space-Prodigy
ili bilo koja njihova pesma da mene i crve u kovcegu dobro prodrmaju.inace ova pesma uzeta je zbog pevanja odlaska u 3 kewine,tako da je sve jasno
4.Every Breath You Take-The Police
pesma kojom se lepo porucuje ljudima: I'll be watching you. Jednostavno,da jednostavnije ne moze biti
5.Should I Stay,Or Should I Go-The Clach
stih zbog kojeg je izabrana:"Darling you got to let me know....should i stay,or should i go?!"
6.Starway To Heaven-Led Zeppelin
putovanje u sveto drugde je lepse uz ovu stvar
7.Knocking On The Heavens Door-Bob Dylan
pesma je kao napravljena za sahrane! svako ce kad-tad zakucati na vrata neba
8.My Way-Sid Vicious
Covece Sid kao da je znao da ce umreti malo posle perioda u kome je napravljena pesma! Pesma kojom porucujes svima: Zabole me sto sam bio skot,meni bilo lepo!

Po mom mišljenju, najbolja Šopenova kompozicija.
Baci me u neke čudne osećaje i jako me uznemiri i evocira mi sve proživljene i neproživljene uspomene.
Iako obožavam da je slušam, izbegavam upravo zbog te neobjašnjivosti osećaja koji zažive u mojoj glavi.

Zaista je divna.Mislio sam da je sviram sledeće godine,ali ipak ću malo da promenim,
trebalo bi da sviram Listovu Mađarsku rapsodiju br.2,pošto Šopena sviram svake godine.
A trebalo bi i resital Šopenov da imam sledeće godine...

I da,ipak mi je Fantazija f-moll lepša. :)

- drugi deo

A ni poloneza Es-dur(Op.22) nije za baciti... :mrgreen:

Back