Koju knjigu pokloniti?

"Neka dobra knjiga" je prilicno neodredjeno, a i subjektivno.
Ako znas da voli da cita, valjda ti je pricala koji zanr cita i koje pisce... ako nije- pitaj je, ako zelis da je iznenadis, probaj malo okolo. :)
Pa posle mozes i nas ovde da pitas. ;)

budenje-antoni-de-melo~l_138191.jpg

Prosetas sa njom kroz grad, "slucajno" prodjete pored knjizare. Udjete unutra da kao nesto pogledas i snimas koje su knjige nju zainteresovale.

Ili jos bolja varijanta, pitas je koju zeli da joj kupis. :D

Ako se ne resis za ovo (a, dobra je fora) imas, recimo, trilogiju Milenijum (Stig Larson) ako je za krimic; nesto od Tolkina, Zelaznija, Pulmana, bracu Strugacki ako voli fantaziju ili fantastiku; Trejsi Sevalije, Rouz Tremejn, Sara Dunant, Alis Hofman - zenskaste dramice. Perl Bak obicno zene vole. :D Nemoj da kupujes neki klasik ili prepopularnu knjigu (na primer nesto od Tolstoja/Sekspira ili Rouling/Mejer i slicno), jer je velika mogucnost da to vec ima. E, sad, ako je nekad rekla da mnogo voli tu-i-tu knjigu, a ti znas da je nema, onda je kupi.
Izvini, post je ispao duzi nego sto je trebalo. :lol:

Moj ti je savet uvek kupi svezu knjigu, koja je tek objavljena. Tako su sanse da to vec ima minimalne. I uvek nesto u trendu iz novog kataloga ili pitaj prodavacicu za savet (ne prodavca). Od zanrova za rodjendan devojkama uvek biram ili komedije ili ljubavne romane. Nikako nesto gde se umire ili gde se krv proliva, to mi nekako ne prilici kao poklon za rodjendan.

Moj ti je savet uvek kupi svezu knjigu, koja je tek objavljena. Tako su sanse da to vec ima minimalne. I uvek nesto u trendu iz novog kataloga ili pitaj prodavacicu za savet (ne prodavca). Od zanrova za rodjendan devojkama uvek biram ili komedije ili ljubavne romane. Nikako nesto gde se umire ili gde se krv proliva, to mi nekako ne prilici kao poklon za rodjendan.
Molim te, nikad nemoj da mi kupis knjigu... :P :mrgreen:

E ovakva je situacija :)...cura, sa kojom sam neka dva mjeseca, za 7 dana ima rodjendan...pa sam joj mislio pokloniti knjigu...ona ima okolo 18 godina, i voli da cita...e sad, treba mi neki predlog, neka dobra knjiga? :)

Marksov ''Kapital'', a možeš i da dodaš Manifest komunističke partije.

Šalim se malo!
Sara Gruen - Voda za slonove. Odlično napisano, lako se čita, a fina ljubavno-avanturistička priča.
M. Selimović - Tvrđava. Dobrota i ljubav su jači od svakog bezumlja.

Nešto od sestara Bronte. Trenutno jedino čega se mogu setiti, što je pogodno za taj uzrast.

Daj, ne zezaj. To jeste bilo za taj uzrast pre 30 godina (moj slučaj:)), ali, danas je to prevaziđeno već sa 13, ako ih uopšto i zanima takvo štivo.

- - - - - - - - - -

Sara Gruen - Voda za slonove. Odlično napisano, lako se čita, a fina ljubavno-avanturistička priča.
M. Selimović - Tvrđava. Dobrota i ljubav su jači od svakog bezumlja.

Dobar izbor.:ok:

Back