Koju gitaru kupiti?

Sagittarius91

Početnik
Poruka
10
Pozdrav svima, neko vreme sviram akusticnu gitaru i zeleo bi da sebi kupim elektricnu gitaru, raspitao sam se za dosta gitara, cene, kvalitet, sve za neki pocetak, uglavnom dvoumim se izmedju 2 gitare (NEMOJTE me pitati sto te 2 i sto nisi uzeo neku trecu...) samo zelim da cujem koja je vama bolja od navedene 2 gitare:

- Squire Bullet Strat by Fender:
3 single-coil pickups

bullet-mini-tr.jpg

ILI

- Cort g110:
2 Powersound Single Coil i 1 Humbucker Pickup

cort_g210bk.jpg

razlika u ceni je oko 15 evra (Cort g110 je skuplji) sto je nista, ali momci me ubedjuju u shopu da je Cort bolji cisto radi humbucker-a (mogu dobijati cistiji zvuk nego na squier-u, dok mi kolega kaze da cort ima bolju distorziju, a fender cistije akorde :dontunderstand:)

nerazumem se bas toliko u elektronke pa me interesuju vasa misljenja SAMO izmedju ove 2 gitare. Svirao bi pretezno ROCK, hard rock i nesto malo metala (znaci najvise bazirano prema rocku).

Hvala vam svima unapred.

Poslednja izmena:
Serijski ibanez je dobar ako hoćeš da imaš zvuk kao da sviraš orman! Squier ako hoćeš kopiju, ili Fender ali to će te košta malo više, mada najbolja opcija ti je da skupiš kintu na gomilu i odeš kod Žana da ti napravi gitaru koju ti hoćeš

Odeš kod čoveka i tražiš koju gitaru da ti pravi sa kojim komponentama, ako vidi da si zainteresovan za to koliko i ***** za nevinost, onda će ti uvalja najgore đubre za krupnu kintu! Ortaku je pravio dve gitare, step-by-step mu je ovaj objasnio kako i šta da radi i eno ih gitare ubijaju...

Back