Sagittarius91
Početnik
- Poruka
- 10
Pozdrav svima, neko vreme sviram akusticnu gitaru i zeleo bi da sebi kupim elektricnu gitaru, raspitao sam se za dosta gitara, cene, kvalitet, sve za neki pocetak, uglavnom dvoumim se izmedju 2 gitare (NEMOJTE me pitati sto te 2 i sto nisi uzeo neku trecu...) samo zelim da cujem koja je vama bolja od navedene 2 gitare:
- Squire Bullet Strat by Fender:
3 single-coil pickups
ILI
- Cort g110:
2 Powersound Single Coil i 1 Humbucker Pickup
razlika u ceni je oko 15 evra (Cort g110 je skuplji) sto je nista, ali momci me ubedjuju u shopu da je Cort bolji cisto radi humbucker-a (mogu dobijati cistiji zvuk nego na squier-u, dok mi kolega kaze da cort ima bolju distorziju, a fender cistije akorde
)
nerazumem se bas toliko u elektronke pa me interesuju vasa misljenja SAMO izmedju ove 2 gitare. Svirao bi pretezno ROCK, hard rock i nesto malo metala (znaci najvise bazirano prema rocku).
Hvala vam svima unapred.
- Squire Bullet Strat by Fender:
3 single-coil pickups

ILI
- Cort g110:
2 Powersound Single Coil i 1 Humbucker Pickup

razlika u ceni je oko 15 evra (Cort g110 je skuplji) sto je nista, ali momci me ubedjuju u shopu da je Cort bolji cisto radi humbucker-a (mogu dobijati cistiji zvuk nego na squier-u, dok mi kolega kaze da cort ima bolju distorziju, a fender cistije akorde

nerazumem se bas toliko u elektronke pa me interesuju vasa misljenja SAMO izmedju ove 2 gitare. Svirao bi pretezno ROCK, hard rock i nesto malo metala (znaci najvise bazirano prema rocku).
Hvala vam svima unapred.
Poslednja izmena: