Koju bi mi SF knjigu preporučili?

U decembru izlazi 3-ci deo serijala nasledje (Eragon) Brisingr
21DQRW2pG%2BL.jpg

Tako najavljuje Carobna knjiga - e to jedva cekam
http://www.carobnaknjiga.co.yu/

Poslednja izmena:
I krece sa izdavanjem serijal Malorijada koji se ustvari nastavlja na serijal Belgarijada od Dejvid Edings-a
Ja sam procitao prvi serijal zna li neko za ovu novu knjigu kakva je
Kao i dilogija Sarantinski mozaik od Gaj Gavrijel Kej ima li ko da podeli iskustvo i utiske i o ovom serijalu

Pročitala sam prvi serijal Belgarijada i dopao mi se, nastavak kupila juče :mrgreen: Čeka na red!
Sarantinski mozaik imam u e-book-u i on čeka svoj red, mada mi se baš,baš sviđa! Sve su prognoze da su nastavci dobri,tako sam čula ;)

U Dini nis' od nauke nisam video, iako imam video rekorder.
A da je putovanje kroz buducnost, nije, jer to putovanje em pocinje tamo, traje tamo i zavrsava se tamo.
Znaci, nis' ni od putovanja.

Tehnologija ko tehnologija...prikazivana samo zarad radnje dela.

Ali zato religija i pokusaj filozofiranja ima na pretek.
Sve u svemu, klasik sf zanra, ali nece ga bas svako gotiviti...
Eto, i ja ne gotivim decu Arakisa... :)

U Dini nis' od nauke nisam video, iako imam video rekorder.
A da je putovanje kroz buducnost, nije, jer to putovanje em pocinje tamo, traje tamo i zavrsava se tamo.
Znaci, nis' ni od putovanja.

Tehnologija ko tehnologija...prikazivana samo zarad radnje dela.

Ali zato religija i pokusaj filozofiranja ima na pretek.
Sve u svemu, klasik sf zanra, ali nece ga bas svako gotiviti...
Eto, i ja ne gotivim decu Arakisa... :)

meni je ideja dobra, zanimljiva i zadrzala me da procitam celu kolekciju....ali, priznajem da je i mene smorilo to silno ponavljanje i vrtenje u krug....bar 50% je mogao da skrati pricu...bila bi mnogo zanimljivija....

Serijal Dina ... nije loš. Samo je nepotpun.

Negdje sam jednom napisao da volim cjelovite svjetove kakve, recimo, daje LeGvinova. Svjetove koji, takvi kakvi su, autohtono funkcionišu. Arakis nije takav. Ne postoji način da on sam funkcioniše osim na najprimitivnijem nivou. Inteligencija se na njemu nije mogla razviti niti na njemu može opstati ikakva složenija biosfera. Humanoidi su na njega očigledno doseljeni. A onda se zapitam kako? Kako, ako je začin uslov svemirskih putovanja? I kako je uopšte začin ušao u carsku ekonomiju? Kako je došlo do stvaranja onog ceha pilota, kako su nastale mnoge stvari u tom svemiru koji nam prikazuje Herbert?
Nedostaje neka vrsta 'Preludijuma za Dinu' da poveže neke stvari, kao što je svojevremeno Asimov napisao 'Preludijum za Zadužbinu' i štošta objasnio.

Kao i dilogija Sarantinski mozaik od Gaj Gavrijel Kej ima li ko da podeli iskustvo i utiske i o ovom serijalu

Ne znam za serijal ali o knjizi sam citala mnogo dobrih reci a knjiga nije toliko bozanstvena kao svi tvrde :/ mene je razocarala ali ako znamo de gustibus non distupandum est itd.

"Dune" je strava knjiga, nemam problema da meni nedostaje "preludium", nije vazno kako je doslo do svega toga, ikad je i tako bolje da se ne zna. I da se ne zna kako je dalje - ja nisam citala nikakvih delova Dune osim one prve najstarije, orthodox ;) i u redu je. A od filmova najvise se meni svidjao taj stari od Lyncha. Nije idealan ali ima svoju atmosferu. Pozdrav svima

Serijal Dina ... nije loš. Samo je nepotpun.

Negdje sam jednom napisao da volim cjelovite svjetove kakve, recimo, daje LeGvinova. Svjetove koji, takvi kakvi su, autohtono funkcionišu. Arakis nije takav. Ne postoji način da on sam funkcioniše osim na najprimitivnijem nivou. Inteligencija se na njemu nije mogla razviti niti na njemu može opstati ikakva složenija biosfera. Humanoidi su na njega očigledno doseljeni. A onda se zapitam kako? Kako, ako je začin uslov svemirskih putovanja? I kako je uopšte začin ušao u carsku ekonomiju? Kako je došlo do stvaranja onog ceha pilota, kako su nastale mnoge stvari u tom svemiru koji nam prikazuje Herbert?
Nedostaje neka vrsta 'Preludijuma za Dinu' da poveže neke stvari, kao što je svojevremeno Asimov napisao 'Preludijum za Zadužbinu' i štošta objasnio.

meni je delovalo kao da se zaljubio u par ideja koje je kreirao i nije lupao glavu oko toga koliko je to neuverljivo...:whistling:

Ne znam zasto me Dina toliko asocira na Flash Gordona...bas nikakve veze nemaju, al opet... :)

Nedavno sam procitao Sojerovu trilogiju koja pocinje sa "Dve Zemlje"
Radnje je ta da se slucajno otvara kapija ka paralelnom svetu, u kom su Neandertalci dominantna rasa na zemlji.
A i u skoro svakom pogledu superijorniji od coveka.. :)
Tu trilogiju toplo preporucujem.

Back