Paja Cutura
Poznat
- Poruka
- 9.564
Oko Vremena
Artur Klark i Stiven Bakster
Artur Klark i Stiven Bakster
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U okvirima post-apocalyptic zanra je klasik
i vrlo cijenjen film
polovina filma nema veze sa knjigom..pogotovo obracun na kraju koji nema blage veze sa onim sto je pisac hteo da kaze..a opet nema veze sa knjigom..
naravno..a ovo je jedna od najgorih..ceo smisao knjige je izgubljenPa dobro
treba ga posmatrati odvojeno od knjige
rijetko je koja knjiga dobila pristojnu ekranizaciju
Icewind Dale( 3 knjige) - R.A. Salvatore
I krece sa izdavanjem serijal Malorijada koji se ustvari nastavlja na serijal Belgarijada od Dejvid Edings-a
Ja sam procitao prvi serijal zna li neko za ovu novu knjigu kakva je
Kao i dilogija Sarantinski mozaik od Gaj Gavrijel Kej ima li ko da podeli iskustvo i utiske i o ovom serijalu
U Dini nis' od nauke nisam video, iako imam video rekorder.
A da je putovanje kroz buducnost, nije, jer to putovanje em pocinje tamo, traje tamo i zavrsava se tamo.
Znaci, nis' ni od putovanja.
Tehnologija ko tehnologija...prikazivana samo zarad radnje dela.
Ali zato religija i pokusaj filozofiranja ima na pretek.
Sve u svemu, klasik sf zanra, ali nece ga bas svako gotiviti...
Eto, i ja ne gotivim decu Arakisa...![]()
Kao i dilogija Sarantinski mozaik od Gaj Gavrijel Kej ima li ko da podeli iskustvo i utiske i o ovom serijalu
Serijal Dina ... nije loš. Samo je nepotpun.
Negdje sam jednom napisao da volim cjelovite svjetove kakve, recimo, daje LeGvinova. Svjetove koji, takvi kakvi su, autohtono funkcionišu. Arakis nije takav. Ne postoji način da on sam funkcioniše osim na najprimitivnijem nivou. Inteligencija se na njemu nije mogla razviti niti na njemu može opstati ikakva složenija biosfera. Humanoidi su na njega očigledno doseljeni. A onda se zapitam kako? Kako, ako je začin uslov svemirskih putovanja? I kako je uopšte začin ušao u carsku ekonomiju? Kako je došlo do stvaranja onog ceha pilota, kako su nastale mnoge stvari u tom svemiru koji nam prikazuje Herbert?
Nedostaje neka vrsta 'Preludijuma za Dinu' da poveže neke stvari, kao što je svojevremeno Asimov napisao 'Preludijum za Zadužbinu' i štošta objasnio.