kojim sportom da se bavim?

nemus00

Obećava
Poruka
56
Imam 17 godina i hteo bih da počnem da treniram neki sport, pa me zanima za koji sport su ovo prave godine za početak? Obično treba početi ranije, ali valjda postoji neki sport za početak u ovim godinama. Inače, iz Novog Sada sam...

Hvala unapred na savetima :)

Многи врхунски спортисти су почели касно да се баве спортом. 17 година није касно у принципу ни за један спорт. Требало би да се определиш према ономе што волиш, а најважније је да у том спорту будеш упоран и дисциплинован. Наравно имај у виду своје предиспозиције. Ако си висок 165 цм, гледај да не изабреш кошарку :lol:

Znam, ali problem je što ako hoću npr odbojku ja krenem na treninge i uvale me sa klincima 98 god jer nema početnika mojih godina :) Zato me zanima ima li neki sport za koji je baš preporučeno i ima početničkih grupa mojih godina.

Inače visok sam 183, 70kg...

pa realno gde god da odes msm da ce te ubaciti sa klincima.
veruj mi,ja idem an ples vec godinama i neki put meni uvale decu da ih pripremam.
i ima razlicitih godista od pocetnika i svi su zajedno...

mozda kosarku da probas msm da tu ne idu neki klinci.
msm sta znam.
ne znam ni sta volis. odbojka ne mora da znaci da ces ici sa '98 mozda sa '94.

Pogledaj plivace na sta lice i sve ce ti biti jasno.. Primaju!!!Ko kaze da ne primaju?

Ja sam ga trenirao ali sam ga napustio jer nisam imao vremena da se bavim time vise,jer sam poceo da radim...Nema sta nisam trenirao (odbojku,kosarku,tenis) ali vodeni sportovi su po meni super i pokazali su se kao najbolji za mene...

Poslednja izmena:
Znam, ali problem je što ako hoću npr odbojku ja krenem na treninge i uvale me sa klincima 98 god jer nema početnika mojih godina :) Zato me zanima ima li neki sport za koji je baš preporučeno i ima početničkih grupa mojih godina.

Inače visok sam 183, 70kg...

Све зависи како је спортски клуб организован; а ти, ако желиш да се бавиш спортом, ако те то испуњава и ако желиш да будеш успешан; онда би требало најмање да те занима да ли ћеш са клинцима започети тренинг.
Немој уопште да се цимаш око година, одабери спорт, пробађи клуб и слушај тренера. Могуће је да ћеш променити више спортова док се не пронађеш; али ако ти тренирање са клинцима и остале глупости буду важне, нећеш далеко догурати.

Ili planinarenje, biciklizam, maratonsko trčanje..
Pošto nemaš afekciju prema nekom konkretnom sportu, verovatno bi te zadovoljilo rekreativno bavljenje istim, ne možeš želeti da budeš profesionalac u nečemu, samo što ne znaš u čemu :P. Prema tome, nagovori neku drugaricu i krenite na jutarnje ili večernje džoginge, biciklističke ture po Vojvodini i tome slično :)

Ili planinarenje, biciklizam, maratonsko trčanje..
Pošto nemaš afekciju prema nekom konkretnom sportu, verovatno bi te zadovoljilo rekreativno bavljenje istim, ne možeš želeti da budeš profesionalac u nečemu, samo što ne znaš u čemu :P. Prema tome, nagovori neku drugaricu i krenite na jutarnje ili večernje džoginge, biciklističke ture po Vojvodini i tome slično :)

upravo to...U te sportove (barem rekreativno) mozes uci uvek bez obzira na godine (ne bukvalno) i kondiciju (ne bukvalno)

Imam 17 godina i hteo bih da počnem da treniram neki sport, pa me zanima za koji sport su ovo prave godine za početak? Obično treba početi ranije, ali valjda postoji neki sport za početak u ovim godinama. Inače, iz Novog Sada sam...

Hvala unapred na savetima :)

Ima li neka oblast koja te privlaci... mislim sportova je toliko, vodeni, borilacki, zimski, atletski, sportovi sa loptom.... sta te privlaci , pa da se usmerimo na to?:)

Back