Kojim jezikom govorite ?

Koji identitet? Srbin, crnogorac? Pa ko ti to brani? Ko meni brani da budem Srbin, sumadinac? To nije problem. Problem nastaje kada se izbrise ono primarno srbin( a po sorosevom nalogu).

Čuj ti njega Sorošev nalog.
Pa ti si druže veća Kamila i mlatiš grdje no iko ovde.
Soroš nema druge brige, no da se bavi jezičarenjem po Balkanu, da li si ti normalan čovek ?
Cenim da si kolateralna šteta i žrtva medija, štampe i radio Mileve, i da tu crpiš i tvoriš sumnje, ideje i motive da mlatišumiš ovde.

Бошњаци постоје а Хрвати не постоје као нација него само као пројекат.
Зато што су Бошњаци имали своју националну елиту, а Хрвати нису никад,
него је њихова идеја простачка(дивљачка).

Једини разлог зашто људи овде прихватају `хрватску нацију` је зато што су и сами простаци(хрвати).

A i ti lupaš najstrašnije i to na više frontova. Blago tebi.

ne znam, to sto pricas je potpuno bezveze...Hrvati postoje, 'ajde ne mozemo sad da izmisljamo toliko...a bosnjaci ne postoje...to ti se samo pricinjava:lol:

Što lupaš bogati, ko si ti da kažeš da Bošnjaci ne postoje ?
Postoje i postojaće više i jasnije no ijedan Srbin i srpkinja poput tebe.
Sa mnom išli bošnjaci u školu pre 100.godina, Andrić ih opisao pre 100 i više godina, i ti sad mlatišumiš ovde ko Čučuk Stana.

Sa mnom išli bošnjaci u školu pre 100.godina, Andrić ih opisao pre 100 i više godina, i ti sad mlatišumiš ovde ko Čučuk Stana.

Ауууууу.......Колико си ти пута понављао...?
Понављач....понављач.....
:zskace::zskace::zskace:

Lupaš ti NAJSTRAŠNIJE i SVI oni koji prihvataju novokomponovani termin Bošnjaci. Kad već ovde kakiš o jezičkom čistunsvu onda znaš da ANDRIĆ NIKADA NIJE SPOMENUO REČ BOŠNJAK.

Dokaži suprotno ili ne bulazni, leba ti.

Poslednja izmena:
Tačkasti,
iako ne rado,dužnost mi je da te ispravim :
šlapa nije cipela, već papuča.....
To je moj doprinos daljem obogaćenju i razvoju
srpskog jezika na "onim" prostorima.....

Možda u Srbiji. :mrgreen:

Mada moram priznati da se u Zagrebu za kućne papuče kaže šlape, dok se u sjeverozpadnoj Hrvatskoj šlapama nazivaju cipele.

Inače, riječ je germanizam, tako da s nekakvim "srpskim" nema blage veze.

Ajd da nam das neki Andricev opis , kao citat gde ih on opisuje i kaze da su Bosnjaci .
Ne Muslimani , ili Turci , nego bas Bosnjaci .

Lupaš ti NAJSTRAŠNIJE i SVI oni koji prihvataju novokomponovani termin Bošnjaci. Kad već ovde kakiš o jezičkom čistunsvu onda znaš da ANDRIĆ NIKADA NIJE SPOMENUO REČ BOŠNJAK.

Dokaži suprotno ili ne bulazni, leba ti.

Drugarice, o kome je Andrić pisao u prokletoj Avliji ?
O Afganistancima, Pakistancima ?
Ja sam napisao šta sam lično video, čuo, gledao, upoznao na stotine i hiljade Bošnjaka, išao u škole, i sad ti prišaš šta si čula na radio Milevi i na skupovima i mitinzima. Nisam znao da voliš toliko fatamorgane i izmišljotine i da mogu da te varaju prosrpske vucibatine navikle da lažu po genetskom kodu.

Možda u Srbiji. :mrgreen:

Mada moram priznati da se u Zagrebu za kućne papuče kaže šlape, dok se u sjeverozpadnoj Hrvatskoj šlapama nazivaju cipele.

Inače, riječ je germanizam, tako da s nekakvim "srpskim" nema blage veze.

Da,kada sam "potegao" za intervencijom
vezao sam se isključivo za zagrebački dijalekt.
On mi je dobro poznat,ostale ne poznajem......
Kod njih je šlapa -papuča.
U Srbiji se taj izraz ne koristi i niko
ne bi znao šta je "šlapa".

Ja sam napisao šta sam lično video, čuo, gledao, upoznao na stotine i hiljade Bošnjaka, išao u škole, i sad ti prišaš šta si čula na radio Milevi i na skupovima i mitinzima. Nisam znao da voliš toliko fatamorgane i izmišljotine i da mogu da te varaju prosrpske vucibatine navikle da lažu po genetskom kodu.

E, alo NE LAŽI
Nikada, baš nikada, Andrić nije spomenuo nikakve Bošnjake. nigde.
Pisao je o Srbima, Hrvatima, muslimanima, ukratko o Bosancima. Takav je onda rečnik bio aktuelan.

To što se ti koje si ti upoznao nazivaju Bošnjacima nema veze sa Andrićem, a ni istinom.

Ajd da nam das neki Andricev opis , kao citat gde ih on opisuje i kaze da su Bosnjaci .
Ne Muslimani , ili Turci , nego bas Bosnjaci .

Ha, ha, Muslimani nisu narod, to je vera, to je isto kao kada kažeš on je neko Pravoslavac, Katolik.
U Srbiji nema Muslimana, ima Bošnjka od pamtiveka, to što Srbi su voleli da je ceo svet srpski, je stvar šizofrenije, budalastosti, a ne stanja stvari na terenu.

I ?
To je maksimum argumenata ?
Imaš li nekaj suvislo reći na temi ?
Ako nemaš...pravac rasprave za djecu...===========>..

"Covece", nemam ja vremena za tvoje kilometarske tirade i laprdanja. U prvoj recenici odmah procenim da ti je mozak ispran deterdzentom "lijepe nase" i idem dalje. Pa ne mislis valjda magarcino, da sam ovde na forumu zbog tebe i tvojih maloumnih autohvalospeva. Mogu da te slusam samo ako treba da ti dam dijagnozu.

E, alo NE LAŽI
Nikada, baš nikada, Andrić nije spomenuo nikakve Bošnjake. nigde.
Pisao je o Srbima, Hrvatima, muslimanima, ukratko o Bosancima. Takav je onda rečnik bio aktuelan.

To što se ti koje si ti upoznao nazivaju Bošnjacima nema veze sa Andrićem, a ni istinom.

Sad tek vidim da pojma nemaš, i da nikada u Bosni nisu živeli muslimani, nikada, isključivo Bošnjaci, uostalom kao i u Srbiji.
Andrić je bio diplomata, erudita, nije tada bilo uputno da zove taj narod Bošnjacima, a zvao ih je Muslimanima što veze nema kako sam rekao sa odrednicom koji je to narod. Lukav je bio Andrić, nije od dzaba dobio Nobela i bio ambasador.

Bošnjaci ne postoje.
To je hibridni izraz,koji koriste od vremena
Brozove galantnosti davanjem statusa naroda.
U ranijim popisima,do 1974.,ako su želeli da zadrže
muslimansko obeležje,u popisnu dokumentaciju
upisivani su kao "neopredeljeni".

Majmuni su za tebe akademici mlatišumo prosrpska i probiotička.
Vidim što ti gore reče kolega, da vladaš toliko argumentima, da ti iz ustiju izbija izmet od Kamile, a vidimo ni Majmuni ti ne daju mira.
Ti si druže sitni pajac, jedan mali frustrirani Hrčak, da sa tobom se može polemisati samo ako ti se prospe po podu bala slame da se valjaš po njoj.

Ti si jedan neotesani rnjov, skolovan iz milovih novina, i to je sva nauka kojom raspolazes. Tvoji "argumenti" su ili za zaljenje ili za ignor. I sta se ja uopste trudim da ti uteram pamet u glavu, kad se od govana pita ne pravi.

Ha, ha, Muslimani nisu narod, to je vera, to je isto kao kada kažeš on je neko Pravoslavac, Katolik.
U Srbiji nema Muslimana, ima Bošnjka od pamtiveka, to što Srbi su voleli da je ceo svet srpski, je stvar šizofrenije, budalastosti, a ne stanja stvari na terenu.

Ha, ha, ha....u, ala je smešno. Otkrio si u ovom komentaru upućenom Sanovniku DA NIKADA NISI ČITAO ANDRIĆA

To što muslimani jesu vera nema nikakve veze sa terminologijom koju je i Andrić koristio kada je pisao o Bosni i BOSANCIMA, SRBIMA, HRVATIMA, MUSLIMANIMA

hai capito?

inače i to što nisi čitao Andrića može da bude objašnjenje za kojekave devijacije u tvom mišljenju.

Back