- Poruka
- 8.435
Srbin ne naziva Srbe srbijancima,i ne naziva voz vlakom.
Cao.
елеватор Србин???
Ово је смешније од Марина, алаховог ратника!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao.
Imaju neku iskrivljenu istoriju...Oni su ustvari po mentalititu jako bliski Srbima samo su se ''sigurnije'' udenuli,pa mogu i da se iživljavaju skoro nekažnjeno.Izabrali su lakši put.
Cao.
елеватор Србин???
елеватор Србин???
Ma i sam je par puta rekao da je djarma.
I meni se čini da je zabeleženo da je tako nešto rekao...Ipak to je bilo TADA a danas...Tisuću je navodno stara srpska reč ali mi je više ne koristimo a preuzeli je hrvati...To kažu i za mesece koji su kod njih na slovenskom a kažu da je tako bilo i kod nas...Podseti me ...kako bi ono sto je ostalo iza sv.Save , ono o jeziku? Nesto kao: Srbi, cuvajte jezik, dokle se on prostire dotle je srpska drzava.
(parafrazirala sam, ne secam se tacno)
Podseti me ...kako bi ono sto je ostalo iza sv.Save , ono o jeziku? Nesto kao: Srbi, cuvajte jezik, dokle se on prostire dotle je srpska drzava.
(parafrazirala sam, ne secam se tacno)
... а можда је само... будала...
... а можда је само... будала...
I meni se čini da je zabeleženo da je tako nešto rekao...Ipak to je bilo TADA a danas...Tisuću je navodno stara srpska reč ali mi je više ne koristimo a preuzeli je hrvati...To kažu i za mesece koji su kod njih na slovenskom a kažu da je tako bilo i kod nas...
Ajde braco Tarabici ...dogovorite se...
Znas ono...sloga.....

Zdravo bolestan....А ово је нека увреда?!?!?
Изгледа да си ти пре свега... болестан!
"Što se tiče sprdnje.." veća je šprdnja tvoje pisanje. Mi od sebe sprdnju činimo? Ko to veli? Ti. A, ko si ti? Niko i ništa.Незнанко је мој стари познаник са другог форума (овде је дошао много касније но ја), па нема фрке око његовог имена.
А што се тиче спрдње... Богу ми, сами од себе спрдњу чините. Смија би вам се Раде у брк да којим случајем бане међу Црногорце данас. Господар и владика, знао је којим језиком збори, ком народу припада, ка што је знао да другог народа сем Србаља у Црној Гори (у његово време) нема.
Е сад, то што би Ти Пешео, ка и многи новопечени црногорци да се одрекнете свог порекла, свог језика, а посебно своје историје (Косовског завета, Лазара и Милоша), разумљиво је једино Килибарди о осталим Дрљевићима.
Ma pazi tisucu kazu i Rusi..cini mi se.
Mnoge reci su preuzete iz staroslovenskog. Isto Hrvati danas kazu sabor za skupstinu iako je to strara srpska rec, seljaci je jos koriste za razna okupljanja.Ima toga dosta..
I crnogorske i hrvatske... slavenske, lupeži!Многе речи које ми данас користимо су Руси одбацили и обрнуто. Старе српске речи: тисућа, листопад, разина, сабор, збор, итд, итд..
I crnogorske i hrvatske... slavenske, lupeži!
Rad na prvoj službenoj gramatici crnogorskog jezika trajao je dvije godine, a jedan od autora, Adnan Čirgić, izjavio je za list Pobjeda da njezino sastavljanje predstavlja povijestan čin. Čirgić je rekao da su u izradi gramatike bili angažirani hrvatski stručnjaci jer, kako je kazao, za taj posao u Crnoj Gori nije bilo velikog interesa ili dovoljne sposobnosti. Dio stručne javnosti usprotivio se prihvaćanju gramatike, a glavne primjedbe odnosile su se na navodno prevladavanje arhaizama i oslanjanje na gramatiku hrvatskog jezika. Čirgić je odbacio te kritike. Novi crnogorski pravopis imat će 32 slova i zasnivat će se na načelu "piši kao što zboriš, a čitaj kako je napisano". Pravopis je uredila tročlana skupina stručnjaka koju su činili profesori Milenko Perović, Ljudmila Vasiljeva i Josip Silić.
I crnogorske i hrvatske... slavenske, lupeži!
To nije u tradiciji sa srbijanskom seljanijom a ne filosofijom srpskom.
Srpstvo nije samo sajkaca , opanci , truba i kupola.
nemogucnost srbijanaca da to shvate je uzrok odijuma i odvajanja ....i sada vojvodjana.
centar srpstva ..svetionik srpstva ....izvor srpske duhovnosti kulture i prosvetiteljstva je bila Vojvodina dok su srbijanci jos uvek nosili fesove.
vojvodjani su prelazili Dunav i Savu i osnivali skole , zdrastvene ustanove . apoteke , pozorista , kultivisali
zaostalu i siromasnu Srbiju.
i tako im sada Srbija vraca.
Rezultat filosofije lazi i prevare i javasluka i nerada , naspram filozofije rada , discipline i sticanja koje karakterise Vojvodjane....
nametanje srbijanskog identiteta , nepostovanje razlicitosti srba u vojvodini ..najnaprednijeg dela srpstva , nepostovanje i potiranje
crkvene arhitekture Vojvodjanskih Srba .....dovesce na kraju do cega ?
Dakle, posrbice lažeš ka pas! Oni su samo pripodobili željama vlasti davno napisanu gramatiku čiji je autor Crnogorac prof.dr. Vojislav Nikčević, a čiji je Adnan Čirgić učenik i sljedbenik. Što se tiče "služenja tim jezikom", služiš se i ti sve u šesnaes, samo te stid pred ovijem veljesrbima priznat. Kad bi proba đe u tvoje društvo prozborit srbskijem jezikom od sprdanja njinoga ne bi moga živjet.Ти Пешикану говориш чистом чиргиловицом је ли?
Дакле прву граматику дукљанске прђевине саставили турчин Аднан Чиргић, усташа Јосип Силић и украјинска куравела Људмила...таман ко се служи тим језиком и не требају бољи аутори.
Slušaj, Bošnjak, ne plekaj se u ono te ne razumiješ. Pošteno?Пешко, којим језиком ти говориш? И ако је одговор: црногорски, реци ми да ли је он као такав уврштен у Међународне организације за стандарде?
21. ili 12. stoljeće? Ka da si permutova cifre? Jer, sve što ti i tebe slični ođe, a i na druga mjesta činite ukazuje na rečenu "permutaciju".Коњушару,
бечки,
центар српства није у 19. веку, као што то Ви мислите,
било у којем делу Бечке коњушарије, или било где,
него је центар српства у 21.веку.
Простачине аустроугарске гурају народ у 19.век,
а Срби иду напред у 21.век,
и нико се коњушарије бечке више ни не сећа.
A, što bi se mene to ticalo? Vole ljudi njemački, što ja mogu.Пешко, Аустријанци говоре аустријским језиком? Ал поштено одговори.