Koji telefon uzeti?

na tach-cream.. :D do 250 evra :)
-Druže , uzmmi Tesla Smartphone 6 , 25.000 dinara , telefon otkida ima 2GB rama , pogledaj na mojoj temi zove se Tesla Smartphone 6 :mrgreen: , napisao sam samo neke specifikacije , inače imam ga mesec dana , brdo aplikacija , ne koči ni pod najjačim igricama ! Dobijaš i solidne slušalice , micro-USB, adapter i zaštitnu foliju , u stvari čak dve . Topla preporuka . IIma Android 4.4.

Taj Tesla je neko kinesko smeće INew7 koji u originalu košta 120 dolara, a ovi naši šabani ga reklamiraju kao domaći proizvod i prodaju ovcama za duplo skuplju cenu.
Za 25000 dinara pa i za niže od toga mogu da se nađu bolji telefoni kao što je Gigabyte GSmart Guru G1 ili Lenovo S60

Pa zavisi sve od toga za čega ti treba telefon. Ja sam krajem 2015. godine kupovao telefon i gledao sam da kupim neki koji odgovara mojim potreba jer imam 2 kartice (pa je morao da bude dual sim). Ali isto tako sam gledao i da ne bude neki bulja telefon koji mi neće služiti već posle godinu dana.
Trazio sam bas dosta. Imas tih sajtova koliko neces za te mobilne telefone. MobilniSvet, GSM Arena...imas i sajtove preko kojih moze naruciti mobilni putem interneta. Npr MobilniShop ti je takav sajt. Gledao sam cak i to.

Na kraju, odlucio sam se da u WinWinu uzmem Lenovo.
Iskreno, da mogu da ga preporucim...ne bas. Ali samo zbog softvera koji je kada je izasao upgrade na Andrid 5 ( na koji sam neiskustvom presao). Naci budi Bog s nama. Ali jednom kad resis taj problem stavljanjem nekog custom ROMa ili tome slicno...telefon je skroz okk za ne tako zahtevnog korisnika

:cool:

Taj Tesla je neko kinesko smeće INew7 koji u originalu košta 120 dolara, a ovi naši šabani ga reklamiraju kao domaći proizvod i prodaju ovcama za duplo skuplju cenu.
Za 25000 dinara pa i za niže od toga mogu da se nađu bolji telefoni kao što je Gigabyte GSmart Guru G1 ili Lenovo S60
ne kapiram gde nalazite te kante pored najprodavanjih komercijalnih proverenih brendova

па шта мислиш папак зашто је тако?

Also known as OnePlus Two
NETWORK Technology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCH Announced 2015, July
Status Available. Released 2015, August
BODY Dimensions 151.8 x 74.9 x 9.9 mm (5.98 x 2.95 x 0.39 in)
Weight 175 g (6.17 oz)
SIM Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
DISPLAY Type LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.5 inches (~73.3% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 1920 pixels (~401 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 3
- Oxygen 2.2.0 UI
PLATFORM OS Android OS, v5.1 (Lollipop)
Chipset Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810
CPU Quad-core 1.56 GHz Cortex-A53 & Quad-core 1.82 GHz Cortex-A57
GPU Adreno 430
64 GB, 4 GB RAM
CAMERA Primary 13 MP, f/2.0, OIS, laser autofocus, dual-LED flash, check quality
Features 1/2.6" sensor size, 1.3 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video 2160p@30fps, 720p@120fps, check quality
Secondary 5 MP, f/2.4, 1080p@30fps
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
Bluetooth v4.1, A2DP
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS
USB v2.0, Type-C 1.0 reversible connector
FEATURES Sensors Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
Browser HTML5

- Active noise cancellation with dedicated mic
- DivX/Xvid/MP4/H.265 player
- MP3/eAAC+/WMA/WAV/FLAC player
- Document viewer
- Photo/video editor
BATTERY Non-removable Li-Po 3300 mAh battery
Stand-by
Talk time
MISC Colors Sandstone Black
SAR EU 0.43 W/kg (head) 0.20 W/kg (body)
Price group 6/10
TESTS Performance Basemark OS II: 1942 / Basemark OS II 2.0: 1622
Basemark X: 21937
Display Contrast ratio: 1187 (nominal), 2.165 (sunlight)
Camera Photo / Video
Loudspeaker Voice 75dB / Noise 73dB / Ring 80dB
Audio quality Noise -94.2dB / Crosstalk -94.3dB
Battery life
Endurance rating 61h

oneplus-two-1.jpg

Poslednja izmena:
ОнеуПлус Х је мало слабији од 2 ал зато му је цена веома повољна

Dimensions: 140 x 69 x 6.9 mm
Weight: Onyx: 138 g (4.86 oz)
Ceramic: 160 g (5.64 oz)
Operating System: OxygenOS based on Android 5.1.1
CPU: Qualcomm® SnapdragonTM 801 processor with 2.3 GHz Quad-core CPUs
GPU: Qualcomm® AdrenoTM 330
RAM: 3GB LPDDR3
Storage: 16GB eMMC v5.0
(Expandable storage up to 128GB)

Sensors: Accelerometer, Gyroscope, Proximity, Ambient Light, HALL
Battery: Embedded rechargeable typical 2,525 mAh LiPo battery
Max. SAR FCC: Head-1.108 W/kg; Body-1.110 W/kg
CE: Head-0.317 W/kg; Body-0.420 W/kg
IN Regulations: Head-0.428 W/kg; Body 0.601 W/kg

North America: GSM: 850, 900, 1800, 1900MHz
WCDMA: Bands 1/2/4/5/8
FDD-LTE: Bands 1/2/4/5/7/8
CDMA EVDO: -
EU/India: GSM: 850, 900, 1800, 1900MHz
TDD-LTE: Bands 38/40
WCDMA: Bands 1/2/5/8
FDD-LTE: Bands 1/3/5/7/8/20

Wi-Fi: 2.4Ghz b/g/n WCN3680
Bluetooth: Bluetooth 4.0
Positioning: Supports GPS, GLONASS, and BDS

Display
Size: 5.0 inch Corning® Gorilla® Glass 3
Resolution: 1080p Full HD, 441 PPI
Type: Active Matrix OLED

Ports, Slots, Buttons & Indicators
SIM: 2 slots - fits either 2 Nano SIM cards (DSDS) or 1 Nano SIM and 1 MicroSD card
Ports: Data & charging: Micro-USB
Audio: 3.5mm jack
Buttons: Power Button
Volume Rockers
Alert Slider
Capacitive / On-screen buttons
Indicators: 1 LED notification light (multicolored)

Camera
Back Camera: 13 MP
Aperture: f/2.2
Front Camera: 8 MP
Aperture: f/2.4
Video: 1080p resolution video
Slow Motion: 720p video at 120fps

Audio Supported Formats: Playback: MP3, AAC, AAC+, WMA (v9 and v10), AMR-NB, AMR-WB, WAV, FLAC, WAV, OGG
Recording: WAV AAC AMR EVRC QCELP
Video Supported Formats: Playback: HEVC (H.265), H.264, MPEG-4, DivX, Xvid, MPEG-2, MP4, MOV, 3GP, AVI, MKV, ASF
Recording: AVC
Image Supported Formats: Playback: JPEG, PNG, BMP, GIF
Output: JPEG

Pogledajte prilog 374725

Mene zanima da li vredi uyimati blackberry telefon, pa bih molio nekoga ko ga je koristio ili koristi da mi da neki savet, preporuke, iskustva. Uzimam ga zbog OSa, konkretno q10 ili 9900, novac je problem :D

Iskreno ti preporučujem Tesla Smartphone 6 ili 6.1, ili ako hoćeš višu donju klasu, Tesla 3 ili 3.1, uglavnom neki iz tesla seije :) čim sam kupio telefon, zaljubio sam se u njega :heart: telefon izdržava svih 50 aplikacija bez kočenja,a i kada mi se nešto zabaguje, i posle skoro godinu dana koliko ga imam, taj bag traje do deset sekundi maksimum. Ako pogledaš specifikacije, one su odlične, s obzirom da je tesla 6 samo 17.000 dinara, što je ono baš jeftino za telefon sa metalnim ivicama, debljine svega 6 mm. Gledao sam ovaj OnePlus 2, jeste odličan, ali je 500 evra, što je malo skuplje. mana tesle je baterija koja otprilike traje jedan dan ( što je neki prosek ) ali malo nervira to što je svaki put sve manje baterije. Nadam se da nisam odg prekasno :D

Iskreno ti preporučujem Tesla Smartphone 6 ili 6.1, ili ako hoćeš višu donju klasu, Tesla 3 ili 3.1, uglavnom neki iz tesla seije :)

Ne znam covek, ja se nebi usudio da kupim Teslu. Msm dopada mi se brend i zbog imena i zbog porekla jelte :) ali, iskreno, dok ne bude bilo vise recenzija za isti i dok ne budem bio siguran da je telefon pouzdan, da mi nece bagovati i da ce izdrzati arcenje.
Imao sam ovaj lenovo, koji sam prodao hvala Bogu, i posle njega cu dobro da razmislim sta uzimam jer da se njakam sa "polu dovrsenim" softverom, ne pada mi na pamet.

Ne znam covek, ja se nebi usudio da kupim Teslu. Msm dopada mi se brend i zbog imena i zbog porekla jelte :) ali, iskreno, dok ne bude bilo vise recenzija za isti i dok ne budem bio siguran da je telefon pouzdan, da mi nece bagovati i da ce izdrzati arcenje.
Imao sam ovaj lenovo, koji sam prodao hvala Bogu, i posle njega cu dobro da razmislim sta uzimam jer da se njakam sa "polu dovrsenim" softverom, ne pada mi na pamet.

Koristim Tesla tablet L7 vec godinu i po. Placen oko 75 Evra, uzeo sam ga cisto da curica ne uzima moj telefon da igra igrice, vec da uzme tablet. Izdrzao je junacki, radi i dalje kao i prvog dana. uzeo bi i njihov telefon bez razmisljanja

Back