Koji telefon koristite i koliko ste spremni da se isprsite za novi?

Koristis li nekad telefon za fotografisanje? Pa ako ti stari telefon ima recimo 2x opticki zum a trenutna verzija tog istog modela ima 5x opticki zum ispada da novi telefon moze dati ostrije slike sa 2,5 puta vecim uvecanjem. Ako igras igrice na telefonu ili gledas youtube ekran sa vecom gustinom piksela i dijagonalom ti daje totalno drugaciji osecaj (kao kad kupis novi veci i sa OLED umesto TFT tehnologije TV). Na stranu sto proizvodjaci telefona posle 3-4 godine vise ne rade update za novu verziju OS pa ne mozes da instalises nove aplikacije a, sto je i najvaznije,. nemas vise security update odnosno telefon ti postaje ranjiv na nove viruse koji vladaju na interMetu.

A da je telefon tako beznacajna stvar pitaj bilo koga mladjega od 5 banki, udji u restoran, cekaonicu u domu zdravlja, autobus GSP-a, pogledaj na ulici, skoli, na poslu - sta vecina ljudi drzi u rukama? Djoku ili telefon? Uostalom da je beznacajna stvar ne bi usao na ovu temu a verovatno ne bi ulazio ni na ovaj forum, pretpostavljam da 90% svih forumasa udje preko telefona na ovaj sajt.
znas kako meni je manje vazno kolika je rezolucija obzirom da sigurno kvalitet slika nece biti kao da je neko dletom u kamen uklesao likove ljudi
igrice ne igram, posto nisam dete a smatram da i pametna deca ne treba da igraju igrice jer je to za bolide i degenerike
sto se tice ju tjuba bitan mi je sadrzaj a ne dal vidim mitiser na nosu nekog na nekom snimku

sto opet ne znaci da ja ne koristim telefon i da sam neka baba zaostala u tehnoloskom smislu
ja u sustini sve to imam i sve mi je ugl kvaltitetno samo ne patim od toga
jer me sustinski bk za to

Koristis li nekad telefon za fotografisanje? Pa ako ti stari telefon ima recimo 2x opticki zum a trenutna verzija tog istog modela ima 5x opticki zum ispada da novi telefon moze dati ostrije slike sa 2,5 puta vecim uvecanjem. Ako igras igrice na telefonu ili gledas youtube ekran sa vecom gustinom piksela i dijagonalom ti daje totalno drugaciji osecaj (kao kad kupis novi veci i sa OLED umesto TFT tehnologije TV). Na stranu sto proizvodjaci telefona posle 3-4 godine vise ne rade update za novu verziju OS pa ne mozes da instalises nove aplikacije a, sto je i najvaznije,. nemas vise security update odnosno telefon ti postaje ranjiv na nove viruse koji vladaju na interMetu.

A da je telefon tako beznacajna stvar pitaj bilo koga mladjega od 5 banki, udji u restoran, cekaonicu u domu zdravlja, autobus GSP-a, pogledaj na ulici, skoli, na poslu - sta vecina ljudi drzi u rukama? Djoku ili telefon? Uostalom da je beznacajna stvar ne bi usao na ovu temu a verovatno ne bi ulazio ni na ovaj forum, pretpostavljam da 90% svih forumasa udje preko telefona na ovaj sajt.
Причамо о односу ''цена/квалитет'', а не о познатој корисности телефона у послу и животу...

@tema

Што јефтиније купити квалитетан телефон је најбоља тактика...

Ево мог избора новог телефонам за мале паре...

pametni se ne zamaraju sekundarnim sirovinama
pametni prave novac koji im dalje pravi sve ostalo
Ако мислиш на лихварење, то није памеетно...

Радом својих руку треба да се живи...

Иначе, будале лако примарне сировине претворе у секундарне, а мудри обрнуто...

Ако мислиш на лихварење, то није памеетно...

Радом својих руку треба да се живи...

Иначе, будале лако примарне сировине претворе у секундарне, а мудри обрнуто...
brale zivi od cega oces meni isti hur ako je tebi dobro

sto se mene tice mozes da zaradjujes za zivot i kao uspesan preduzetnik i baveci se prostitucijom :)

znas kako meni je manje vazno kolika je rezolucija obzirom da sigurno kvalitet slika nece biti kao da je neko dletom u kamen uklesao likove ljudi
igrice ne igram, posto nisam dete a smatram da i pametna deca ne treba da igraju igrice jer je to za bolide i degenerike
sto se tice ju tjuba bitan mi je sadrzaj a ne dal vidim mitiser na nosu nekog na nekom snimku

sto opet ne znaci da ja ne koristim telefon i da sam neka baba zaostala u tehnoloskom smislu
ja u sustini sve to imam i sve mi je ugl kvaltitetno samo ne patim od toga
jer me sustinski bk za to
OK, zato sto te boli k.i.t.a si i usla na ovu temu i zapljunula, naravno. ;)

Pokusao sam da nabrojim par stvari za nekog obicnog korisnika (koji te ne interesuju kako kazes), a na kraju sam dao i par najbitnijih stvari (securitu i mogucnost instalisanja novih aplikacija) ali se nisi izjasnjavala u vezi toga jer verovatno ne koristis mobilna placanja preko aplikacija, navigaciju i konekciju sa android/apple automobilom, mobilno bankarstvo, itd.

Причамо о односу ''цена/квалитет'', а не о познатој корисности телефона у послу и животу...

@tema

Што јефтиније купити квалитетан телефон је најбоља тактика...

Ево мог избора новог телефонам за мале паре...

I koji je naslov ove teme? Koliko ste spremni da istresete za telefon i sta u skladu sa tim koristite... a prica se svodi na to da je najvaznije ostati u skladu sa svojim mogucnostima a opet ne beznadezno iza tehnoloskog talasa. Jer, danas telefon nije beznacajna stvar, danas ti je on konekcija sa interMetom i svime onim sto je vezano za i na taj interMet, vecini mozda i najcesca alatka kojom ulaze na taj interMet. A na kraju svi prisutni ovde na forumu su tu zahvaljuci tom istom interMetu.

Telefon (mobilni) koristim uglavnom za razgovore, sve drugo mi je sporedno. Ok mi je da ima neku solidnu kameru, mada ni ona ne može da zameni foto-aparat.
Imam i ja kolekciju fotoaparata ( ceo zivot se lozim na fotografiju) ali ih vucem sa sobom samo kada idem u prirodu ili na putovanja. Na posao, u setnju po kraju, u restoram ili druzenje sa prijateljima ga ne nosim, preglomazan je (sa objektivom ima kilo i po). 90% fotografija danas napravim sa telefonom.

I koji je naslov ove teme? Koliko ste spremni da istresete za telefon i sta u skladu sa tim koristite... a prica se svodi na to da je najvaznije ostati u skladu sa svojim mogucnostima a opet ne beznadezno iza tehnoloskog talasa. Jer, danas telefon nije beznacajna stvar, danas ti je on konekcija sa interMetom i svime onim sto je vezano za i na taj interMet, vecini mozda i najcesca alatka kojom ulaze na taj interMet. A na kraju svi prisutni ovde na forumu su tu zahvaljuci tom istom interMetu.
Шта се џапаш за свако контрирање...?

Ваљда је циљ теме, за мало пара купити нов телефон који ради посао, не?

Imam i ja kolekciju fotoaparata ( ceo zivot se lozim na fotografiju) ali ih vucem sa sobom samo kada idem u prirodu ili na putovanja. Na posao, u setnju po kraju, u restoram ili druzenje sa prijateljima ga ne nosim, preglomazan je (sa objektivom ima kilo i po). 90% fotografija danas napravim sa telefonom.
Jeste telefon praktičniji zbog toga i zato mi je bitnija ta kamera na telefonu od ostalog.

Шта се џапаш за свако контрирање...?

Ваљда је циљ теме, за мало пара купити нов телефон који ради посао, не?
Pisemo bre. Ako kao domacin ne razvijam temu (bocnes ovde malo, malo tamo) nista od nje :D

Nije cilj teme "za malo para kupiti ono sto ti radi posao", nego "koliko ste spremni da istresete". I u skladu sa time i ljudi pisu. Sta ko kupuje i koliko i za sta koristi telefon je njegova stvar. A odgovarao sam samo onom ko je cak 3 puta rekao da "ne kapira zasto se ljudi loze", dao sam mu primere za sta se moze koristiti telefon i zbog cega se ljudi loze, ok on/ona ga ne koristi na taj nacin i njegovo/njeno pravo, ocito ne zivimo u istom svetu i nismo u istom rangu vezani tehnologijom i i interMetom. I ne moramo biti. Kraj price.

1727592706807.png

Back