Koji telefon koristite i koliko ste spremni da se isprsite za novi?

prvepruge

Domaćin
Poruka
4.777
Pa dragi forumasi, koju "masinu" koristite, na kojoj verziji operativnog sistema i koliko ste spremni da izdvojite za novi telefon?

1download.jpeg
2download.jpeg

PS.
Nemoj da se javljaju oni (sami ce se prepoznati) koji "NEDAJU" iznad 150 eura. Pa onda ovde kukaju i brukaju se.

Treba mi jedan smart android zbog umrezavanja sa rodbinom, ali sam to za sada izveo sa virtuelnim brojevima u tome sam ekspert...
Koristio sam broj koji je istekao pre 10 godina dok sam bio na tajlandu i radi...na svim socio mrezama...ima ogranicenja ali radi..

Pri tome rodbina mi nema mobilni nijedan , nego primaju poruke , i video i audio pozive preko pc....

Ja sam ti gori od ovih sto nece da izdvoje 150e, mada imam jednu 10i nokiju i privlaci me nokia 10i, 10 dana baterija, ne moze policija da je nadje u 10 m tacnosti....ne pale novi virusi , ne moze ni DB da me bas laganica slusa osim razgovor direktan...

A sledeci android koji nabavljam je neki koji ima digitalnu karticu , necu da vadim kartice iz telefona...trenutno je malen izbor, i nisu ispod 300e , pa ne zurim..

Imam i jedan lg zenski , 2.4 android....njega necu da menjam...niko nece da ga ukrade..mnogo dobar....volim telefone koje niko nece da ukrade...a zamisli 10i nokiju mi ukrali. hoce da je ukradu...

Treba mi jedan smart android zbog umrezavanja sa rodbinom, ali sam to za sada izveo sa virtuelnim brojevima u tome sam ekspert...
Koristio sam broj koji je istekao pre 10 godina dok sam bio na tajlandu i radi...na svim socio mrezama...ima ogranicenja ali radi..

Pri tome rodbina mi nema mobilni nijedan , nego primaju poruke , i video i audio pozive preko pc....

Ja sam ti gori od ovih sto nece da izdvoje 150e, mada imam jednu 10i nokiju i privlaci me nokia 10i, 10 dana baterija, ne moze policija da je nadje u 10 m tacnosti....ne pale novi virusi , ne moze ni DB da me bas laganica slusa osim razgovor direktan...

A sledeci android koji nabavljam je neki koji ima digitalnu karticu , necu da vadim kartice iz telefona...trenutno je malen izbor, i nisu ispod 300e , pa ne zurim..

Imam i jedan lg zenski , 2.4 android....njega necu da menjam...niko nece da ga ukrade..mnogo dobar....volim telefone koje niko nece da ukrade...a zamisli 10i nokiju mi ukrali. hoce da je ukradu...
Digitalna kartica? Mislis na e-sim?

Telefoni kostaju preko 300e trenutno , i to je kao minimum, tako mi rekose u yetelu...
Aaa, mislis da kupujes preko provajdera. Mislim da je u Srbiji mnogo jeftinije da kupujes preko kupujemprodajem ili halo oglasa. Momci valjaju telefone koje nabavljaju preko Madjarske ili Bugarske, ja pretprosle godine kupovao neki Xiaomi Redmi mojoj majci na tu foru, pa izaslo na neku cenu od oko 200 eura koliko kosta na standu provajdera u Immo centru jeftinije na kupujemprodajem, mislim da je ispao oko 150. Plus ti momak donese na noge telefon, fabricki zapakovan i neku silikonsku futrolu kao poklon. Zasto bi "castio" Telekom illi nekog drugog provajdera sa 50E?

Ma pitao sam da li postoji applikacija koja moze da mi simulira e sim da ne mora hardware podrska, i rekose jok...mora hardware podrska , inace bih to uradio..

Ja nisam bas vican mobilnima, ja sam PC generacija....sto ce reci samsung mi je pitom i jasan, a mrzim ogranicenja koja se vestacki stavljaju u mobilne ....ja sam i na XP imao virtualni ram disk, i jos op sys na njemu preko image particije...

Koristim virtuelno kad god mogu , zato mi smeta kad mi proizvodjac uslovi garancijom android konfiguraciju...mada samsung se oduzi , nudi svasta ...
Iskreno nisam vican ni notebookovima, mrzim tastature, a isprodavao sam ih i cistio i sredjivao , ali nisam vican korisnik...
Ja sam za min 3 ekrana, skoro sam gledao neku emisiju o naucnom pristupu i tamo laboranti a ono 6 monitora 32....izgleda da sam za to..

Npr meni smeta sto je sadasnji nivo pouzdanosti softwarea nizak, sto ne moze obican FF da otvori 5000 tabova, sto ti net pojede minimum 40% CPU, sto su promenili zakon ravnopravnosti cvorova na internetu...
Jer sam navikao i odlicno koristim ogromne net protoke, ogroman broj stabilnih tabova, brzo uocavam vazno od nevaznog, mogu da nadjem svasta i brzo i onda mi treba nesto bez uskog grla...
Mobilni mi je samo skup jeftinih komunikacionih telefona...zao mi sto nema postene scan aplikacije, to bi bilo korisno , i mozda bih trebao da napisem 2 aplikacije koje su super ideja, mada je upitno da li ja mogu da procenim sta je komercijalno za mobilne...

Trebalo bi da ovo mogu...
ja kad vidim zensku ispred mene kako u nekom programu radi kao photoshop i corel zajedno, to je za mene spansko selo ..narocito kad vidim kako lako koristi alate i palete, i brzo dobija izmenjen rezultat...

Tako da su mi takve i potrebe, prema brzini kucanja na tastaturi 240 a kucanja na mobilnom 5 u minuti...

Poslednja izmena:
Ma pitao sam da li postoji applikacija koja moze da mi simulira e sim da ne mora hardware podrska, i rekose jok...mora hardware podrska , inace bih to uradio..

Ja nisam bas vican mobilnima, ja sam PC generacija....sto ce reci samsung mi je pitom i jasan, a mrzim ogranicenja koja se vestacki stavljaju u mobilne ....ja sam i na XP imao virtualni ram disk, i jos op sys na njemu preko image particije...

Koristim virtuelno kad god mogu , zato mi smeta kad mi proizvodjac uslovi garancijom android konfiguraciju...mada samsung se oduzi , nudi svasta ...
Iskreno nisam vican ni notebookovima, mrzim tastature, a isprodavao sam ih i cistio i sredjivao , ali nisam vican korisnik...
Ja sam za min 3 ekrana, skoro sam gledao neku emisiju o naucnom pristupu i tamo laboranti a ono 6 monitora 32....izgleda da sam za to..

Npr meni smeta sto je sadasnji nivo pouzdanosti softwarea nizak, sto ne moze obican FF da otvori 5000 tabova, sto ti net pojede minimum 40% CPU, sto su promenili zakon ravnopravnosti cvorova na internetu...
Jer sam navikao i odlicno koristim ogromne net protoke, ogroman broj stabilnih tabova, brzo uocavam vazno od nevaznog, mogu da nadjem svasta i brzo i onda mi treba nesto bez uskog grla...
Mobilni mi je samo skup jeftinih komunikacionih telefona...zao mi sto nema postene scan aplikacije, to bi bilo korisno , i mozda bih trebao da napisem 2 aplikacije koje su super ideja, mada je upitno da li ja mogu da procenim sta je komercijalno za mobilne...

Trebalo bi da ovo mogu...
ja kad vidim zensku ispred mene kako u nekom programu radi kao photoshop i corel zajedno, to je za mene spansko selo ..narocito kad vidim kako lako koristi alate i palete, i brzo dobija izmenjen rezultat...

Tako da su mi takve i potrebe, prema brzini kucanja na tastaturi 240 a kucanja na mobilnom 5 u minuti...
I danas mozes da upravljas svojim telefonom nezavisno od ogranicenja koja je uveo Google u Android (ako koristis taj OS). Otkljucas bootloader i rootujes telefon. No, onda ti ne rade neke funkcije kao Google Pay (pa recimo ako se vozas metroom po belosvetskim gradovima neces moci da placas telefonom voznju). Ja sam ranije odmah otlkljucavao i rootovao telefon, to mi je bila prva stvar, instalisem custo, IOS sa xfa-developer-a, a onda podesavam telefon kako mi odgovara, na tenane. A od kad placam preko Google Paya, skoro sve zivo, ne mogu da koristim otkljucan telefon pa sam na Googleovom Pixelu:
Screenshot_20240924-130808 (002).jpg

Znaci, provajder u Srbiji jos nisu uveli e-sim opcije? Kako onda radi iPhone u Srbiji, oni su presli na dual e-sim, nema fizickih sim kartica, koliko znam..

Ako ti odgovorim sta su meni rekli , rekli su mi da ne moze software nego mora hardware, sto ce reci uveli su , ali za 16 vrsta telefona...mahom iphone....noviji...
E sad da me ubijes ne znam sta ti znaci dual e sim, jer racunam da je multi e sim....tj racunam da e sim dozvoljava da ti bude aktivno svih 5 sim kartica u isto vreme, a ne jedna..
Sad gledam, Apple proizvodi razlicite verzije telefona za USA/Canada, international i kinesko trziste. U USA ima dve e-sim, za international verziju 1 nano i jednu e-sim, za kinesko 2 nano sim kartice. Mislim da su to trazile kineske vlasti (2 fizicke kartice za njihovu verziju).

Znam da su nekad postojali telefoni za 3 sim kartice, danas nisam siguran (morao bih da uradim search na gsmareni) ali sa 5 sigurno ne postoje. Dual e-sim znaci da imas dve virtuelne sim kartice (nemas fizicko mesto gde da smestis plasticnu).

Edit.
Kaze mi kolega da su postojali i za 4 kartice, neki LG modeli.

Poslednja izmena:
Danas je to totalno nerelevantno, em svi manje vise lice em svi manje vise mogu osnovno. Kome treba kamera nek steka za foto aparat. Ja kad sam bio mladji sam menjao stalno, nema smisla. Sad koristim 2 , Iphone ne znam ni koji ke uzeo ga pre par god debelo ispod cene, bila neka frka za pare ja se jos cenkao, nov bio tad. I Xiaomi sto sam uzeo pre godinu dana jer mi se dopalo sto je veliki da gledam filmove, posle dobio tables pa Xiaomi izeo za glavni fon ker baterija duze drzi nego na Iphonu, a kamera nista losija. Drugo nista osim drustvenih mrena ni ne koristim.
Tako da ne treba mi za igroce i slicno, nit mi treba za foliranje.
Imam jos 3 stara koje koristim kuci za surfovanje prosli. Rade posao. I da imam Iphone 5s od ranije, njega nosim na pecanje, rostilje u sumi i to.. j mi se ako ga izgubim, ako se polomi a mali stane u dzep, kamera sovoljno dobra.

• Maksimalan broj aktivnih profila: Većina uređaja omogućava korišćenje dva broja istovremeno (jedan fizički SIM i jedan eSIM ili dva eSIM-a), ali ne može se koristiti više od toga u isto vreme.
  • Prebacivanje između profila: Iako možete imati više eSIM profila na uređaju, da biste koristili drugi profil, potrebno je da ga aktivirate i isključite trenutni profil.
  • Jedinstveni broj: Ista eSIM kartica ne može biti aktivna na dva različita uređaja u isto vreme; mora se obrisati sa jednog uređaja pre nego što se instalira na drug

Back