Koji sokovnik kupiti

ako cemo iskreno postoji :)
ja koristim ovaj

http://www.gorenje.rs/mali_kucni_aparati/sokovniki?c=513145

9eaea67758091ff164b49d8449f7cbbf_104476_fp.jpg

ali ti ga nisam preporucio posto si napomenuo da ne zelis neke skuplje modele (a i ne volis gorenje :) ).

to su sokovnici koji rade po principu hladnog cedjenja i daleko su kvalitetniji i bolji od klasicnih centrifugalnih.
prvo lako se peru i odrzavaju. (dovoljno je da propustis vodu kroz njega) ali i kad ga cistis iz delova sve je po principu "pusti deo pod mlaz vode" i za par minuta je sve cisto)
daleko se vise soka iscedi nego klasicnim
ne zagrevaju se i time ne unistavaju vitamine i enzime
ne kidaju voce i povrce jer nema ostrih delova i seciva.
cak i pulpu (posto se pulpa odvaja u posebnoj posudici) mozes posle da iskoristis za neke kolace ili slicno. dakle iskoristivost voca i povrca moze da dodje i do 100%

daleko daleko su kvalitetniji, spadaju u rang poluprofesionalnih i za svaku su preporuku.

prouci malo po netu "hladno cedjenje" i prednosti u odnosu na standardno pravljenje soka.

To nije ona moja ideja ( princip hidraulicne prese koja je i iz Terminatora iscedila antifriz z:lol: ).

Inace ne verujem Gorenjcima nimalo, odavno su u rangu chajnezera a za te pare ima i stvarno dobra stvar kao onaj crveni shatro-retro Kenwood sokovnik koji spada u profi alatke i drze ga po kaficima.
Super izgleda , od metala je i tezak je 3t, deluje vecan...ali i dalje besmislen za kucnu upotrebu zbog dimenzija i smarackog pranja. Elektricna cediljka je mozda zabavna devojcicama za igru a ja sam svoju srecu nasao - sa najobicnijom cediljkom.

Doduse , dobio sam info da Philips ima neki sokovnik koji se pere za 1 minut, pa cemo videti i to

Back