Koji procenat ljudi vas je razocarao?

..ponekad mislim- jadni mladi ljudi - naravno da,kad si mlad(necu pominjati godine,jer jeste relativno)ne poznajesh sebe dovoljno i naravno da se vishe razocaravash ...al opet vidim ove neke shto imaju preko 40 kako se zale da nema vishe leptirica,da je malo dosadno u braku itd ...ne znaju kolko su srecni :)...shalim se,sve ima svoje , al ipak je pravi put taj s manje leptirica(ako se oni uzmu kao da idu paralelno sa sklonoshcu ka iluziji,shto opet ne mora da znaci) i onda se tu borish s necim drugim,ako treba ...

Sve je to istina, neko je i u dvadesetoj baba, a nekom se pubertet osladi, pa nikad ne izadje iz njega. Cak ni za leptirice nema garancije kad cemo ih osetiti, niti koliko ce potrajati. Doduse, u mom prvom postu sam pre svega mislila na razocarenja koja nam mogu izazvati odnosi koji se pre svega grade razumom i emocijama koje proisticu iz isustva. Nisam pri tom mislila na leptirice, srecom, u njih jos imam razloga da verujem. :)

Kad te prijatelj izradi, to je mnogo zeznuta stvar...

Ne krijem ja godine, Frank, cak ni tu nismo izgleda sve zene iste. :) Jeste, imam dvadeset. Jos malo, pa dva puta. :)
Znas, nikad se nisam razocarala u osobu za koju smatram da je nerazumna, od takvih nista i ne ocekujem, nego je razocarenje kad sa nekim izgradis divan odnos, verujes mu i cenis ga, a on to proigra.

Vecina ih krije kol'ko ja znam, naravno ako ih ima malo vise.
Znaci imas 38 ili 39.
Slazem se to je malo neprijatno kad , sto kazes izgradis odnos sa nekim a taj neko ne zna to da cijeni.Imao sam slicne (ili mozda bolje reci slicnu situaciju.

Ima jedna kineska mudrost koja kaze , parafraziracu: "Budi miran i dobar kao golub, i oprezan i lukav kao zmija"

..kada ste ih bolje upoznali...tj. da li sebi dozvoljavate(tj.da li se to spontano desava) da imate iluzije o ljudima koje malo poznajete,pa onda ispadnete bezazleno druzeljubivi,kad vidite kol'ko je sati ...

Ako ste upoznali neke ljudi odavde , interesuje me bar taj procenat , ako mozda ne smete/necete nista drugo da kazete...

[sto je ova tema ovde -zato sto ima najmanje tema ovde-ako to moderator uvazi kao razlog:)]

kako to ?

sa foruma nisam upoznao nikog tako da bi % bio "nistica";)

inace svi judi imaju teznju da se u drustvu predstave boljim nego sto jesu..sve zarad prihvatanja od strane tog drustva..ili pojedinca..nebitno..i ne vidim nesto toliko strasno u svemu tome..niko od tog nije operisan..svi to radimo ..neko u manjoj neko u vecoj meri..

ja bih tamu naslovio:

Koji % ljudi vas je razocarao a koji % ljudi ste vi razocarali?

pa jeste,a mogu i da ti kazu da smaras ako mnogo kukash..mada to se ipak provali sve ,samo treba slushati svoju"utrobu"...

kada smo skloni da pobegnemo u iluziju...jel to pozitivan mehanizam odbrane ipak-jer je mozda gore da te taj uzrok slomi ....joj,muka mi je - adiram za frenda svoju simpatiju ,a on u rilejshnshipu:cry: ...Nikad ne lagati sebe:!: , kolko god dosadno i prazno il ne znam shta bilo...

Е, а како да провалим да ли лажем себе или говорим истину? :roll:

Е, а како да провалим да ли лажем себе или говорим истину? :roll:

pa,rekoh-utroba..znash ono kad imash osecaj da neshto nije u redu ,al ipak nastavish da sledish pusti racio...i plashish se da saznash istinu,jer ta lazna nada je ono shto ti ispunjava zivot,umesto nekih "pravih vrednosti"...a na prvom mestu hrabrost je ono shto fali...

Poslednja izmena:
..kada ste ih bolje upoznali...tj. da li sebi dozvoljavate(tj.da li se to spontano desava) da imate iluzije o ljudima koje malo poznajete,pa onda ispadnete bezazleno druzeljubivi,kad vidite kol'ko je sati ...

Ako ste upoznali neke ljudi odavde , interesuje me bar taj procenat , ako mozda ne smete/necete nista drugo da kazete...

[sto je ova tema ovde -zato sto ima najmanje tema ovde-ako to moderator uvazi kao razlog:)]

90 posto tako nesto.

U bedak moze da te baci samo osoba od koje suvise ocekujes,veujes joj ili pak o njoj imas savim pogresnu sliku.Ali to vise govori o tebi...zato ne postavljaj ovakva pitanja,ne plači nad svojom zlob sudbinom,jer to moze da ima efekat kao kad udjes gola u gradski bus.Otvori oči i pazi kome poklanjaš poverenje.z:plez:

Trudim se da ne dopustim sebi luksuz preteranog poverenja u nekoga bas iz razloga da ne bih bila razocarana.Mada,ponekad ucinim i ustupak ali obavezno se bas tada prevarim

Polovina.
Ali to mozda vise govori o mom pristupu ljudima, nego o ljudima samim.
Vremenom je potrebno:
1. nauciti uocavati folirante (vecina nas nekad doda sebi neku osobinu koja je pozeljna, iako je nemamo)
2. odoleti iskusenju da ljudima pripisujemo osobine koje bismo voleli da imaju (nisu krivi, ako nije tako).

Polovina.
Vremenom je potrebno:
1. nauciti uocavati folirante (vecina nas nekad doda sebi neku osobinu koja je pozeljna, iako je nemamo)
2. odoleti iskusenju da ljudima pripisujemo osobine koje bismo voleli da imaju (nisu krivi, ako nije tako).

3. postaviti svakog na njegovo mesto u nasem okruzenju na razlicitoj udaljenosti od nas samih
4. pruzati svakom onoliko koliko zasluzuje nezavisno od udaljenosti a u zavisnosti od dobrobiti nas samih i dragih nam ljudi
5. razdvojiti to da li smo razocarani tudjim ili svojim manama u datoj situaciji i biti srecan sve dok nas razocaravaju drugi, a ne mi sami sebe. z:mrgreen:

Мало, јак мало људи.
Могао би да ме разочара само неко у кога много верујем и ко ми је пуно пута доказао своју лојалност, а онда из неког необјашњивог разлога урадио нешто ужасно. То је живот и дешава се.

Иначе, кроз живот и контакте са разним људима сам развила механизам одбране.

pa...neću da pogrešim ako napišem 80%...tek jedan ili dva u deset upoznatih me nije razočarao...

Back