Koji pravac metala je najbolji po vama??

ko mi kaze neshto loshe za ovaj album ostaje bez zuba xD

Slayer je je*eno tr00 rawrrroooaa-trash-aaarrrrrr s*anje.
6thag4.gif

Kad sam bila mlađa, dušu bih prodala za black. Sad kad sam malo matorija preferiram heavy, i realno nije mi jasno kako sam ikada mogla a slušam black. :lol: Ahahah kako sam krenula da slušam sve blažu i blažu muziku, završiću na kraju na tipa sevdalinkama. :zcepanje:

Black se oseti i do njega treba doci postepeno.

Sa ovim se slažem 100%. U različitim periodima života sam gotivila različite tipove metala, i jedino mi kod blacka nikada nije bilo preterano bitno da znam o čemu su pesme... više mi je bilo bitno da ih nekako osetim. Sada mi ne prija zvuk blacka nikako, ponekad eventualno poslušam neku pesmu kad me uhvati nostalgija i to je to.

Kad sam bila mlađa, dušu bih prodala za black. Sad kad sam malo matorija preferiram heavy, i realno nije mi jasno kako sam ikada mogla a slušam black. [emoji38] Ahahah kako sam krenula da slušam sve blažu i blažu muziku, završiću na kraju na tipa sevdalinkama. :zcepanje:

Sa ovim se slažem 100%. U različitim periodima života sam gotivila različite tipove metala, i jedino mi kod blacka nikada nije bilo preterano bitno da znam o čemu su pesme... više mi je bilo bitno da ih nekako osetim. Sada mi ne prija zvuk blacka nikako, ponekad eventualno poslušam neku pesmu kad me uhvati nostalgija i to je to.
Nadam se ne djavolu. :hahaha: (klasicna predrasuda pre svega o bleku.)
E ne znam, ja sto sam starija to sve jace stvari slusam, a ne ko svet obrnuto :D evo sad ne mogu da zamislim kako sam ikad mogla da slusam thrash :hahaha: slusam ga i dalje al u mnogo manjoj meri.
Zato ja uvek i kazem da je najdublji, najspiritualniji podzanr, ne moras ni da znas sta oni tamo skice da bi osetio pesmu.. [emoji38]

Nadam se ne djavolu. :hahaha: (klasicna predrasuda pre svega o bleku.)
Na dotičnog sam i tipovala. :malav:

E ne znam, ja sto sam starija to sve jace stvari slusam, a ne ko svet obrnuto :D evo sad ne mogu da zamislim kako sam ikad mogla da slusam thrash :hahaha: slusam ga i dalje al u mnogo manjoj meri.
Zato ja uvek i kazem da je najdublji, najspiritualniji podzanr, ne moras ni da znas sta oni tamo skice da bi osetio pesmu.. [emoji38]

Hm... sad kad malo razmislim, meni je više ta promena žanrova išla sa promenom ličnosti. Dosta sam se promenila u odnosu na period kada sam slušala samo blek, sada sam nekako mnogo otvorenija za ljude, ideje i iskustva nego što sam bila pre desetak godina. Msm volim ja i dalje da poslušam blekić povremeno, ali volim i druge žanrove metalne (ali i nemetalne :malav:) muzike. U suštini, sa evolucijom ličnosti mi je išla i promena muzičkog ukusa. :D Ko zna, možda mu se nekada ponovo i vratim. :mrgreen:

Na dotičnog sam i tipovala. :malav:

Hm... sad kad malo razmislim, meni je više ta promena žanrova išla sa promenom ličnosti. Dosta sam se promenila u odnosu na period kada sam slušala samo blek, sada sam nekako mnogo otvorenija za ljude, ideje i iskustva nego što sam bila pre desetak godina. Msm volim ja i dalje da poslušam blekić povremeno, ali volim i druge žanrove metalne (ali i nemetalne :malav:) muzike. U suštini, sa evolucijom ličnosti mi je išla i promena muzičkog ukusa. :D Ko zna, možda mu se nekada ponovo i vratim. :mrgreen:

svakako ima smisla, sve to dolazi od stanja duha i licnosti :lol:

Sa tehnickog aspekta - Mislim da Power sadrzi sve najbolje muzicke elemente i da je jedini pravi naslednik Heavy Metala.
Jos uvek zadrzava visoku potrebu za tehnikalijama, konceptom metala, solaze, klavijature, tempo itd. Problem je jedini sto pevaci cesto se fokusiraju na konstantno visoke tonove i to moze da smori posle nekog vremena.
Deluje naivno, tekstovi mogu da budu corny, ali je potrebno dosta energije za neku brzu pesmu. U live izvodjenju je tesko to sve odraditi kvalitetno.
Nesto slabiju crtu dajem i Progu. Power-Prog je generalno idila za slusanje.

Neke od najboljih instrumentalnih delova sam cuo jedino kod Doom Metal bendova. Tu bas dobijaju na smislu i izrazaju. To je ono sto se tice muzickog aspekta, muzickog odraza preciznije receno. Susti kontrast brzini i tehnici.

Oba smisla predstavljaju talenat kada se pravilno koriste, a sta je najbolje zavisi od ukusa.

Back