Koji poslovi nisu za suprotan pol?

Nisam mislio da je problem u snazi, već brzo propada koža od sunca, hladnoće i prašine. Naročito ruke i lice.

I muškarcima isto sve propada.

Mislim da su uslovi rada na gradilištima generalno nenormalni u Srbiji. Sećam se jednom, čini mi se da je bila ulica Kraljice Marije, 35+ stepeni, a oni jadni ljudi kopaju i muče se. Ja se u letnjoj haljinici preznojavam, a oni… ne znam. Mučno je to.

Но има послова које мушкарци неће да раде као што су кафе куварица, спремачица, те секретарица.
Не знам дал уопште постоји мушкарац који ради као секретарица, и да ли неко прима?
Тај који прима, тај то и ради 😅

Šta mislite koje poslove mogu i trebaju obavljati samo muškarci i obrnuto, koji poslovi priliče i odgovaraju više ženama u odnosu na muškarce? Baš bi bilo zanimljivo da čujemo različita mišljenja.

Evo ja ću prvi. Pošto sam radio na gradilištu kao inženjer i video koliko je to težak posao, a viđao sam klipove da žene tamo rade, mislim da ženama nije mesto na gradilištu da rade kao majstorce i kao radnice.

Постоји разлика између само/искључиво, и између онога што одговара. Увек има појединаца који могу свашта да раде, али би генерално неке комбинације требало да се избегавају. Поготово је данас проблем што људи не знају појединости одређених занимања и залећу се из его трипова.

Šta mislite koje poslove mogu i trebaju obavljati samo muškarci i obrnuto, koji poslovi priliče i odgovaraju više ženama u odnosu na muškarce? Baš bi bilo zanimljivo da čujemo različita mišljenja.

Evo ja ću prvi. Pošto sam radio na gradilištu kao inženjer i video koliko je to težak posao, a viđao sam klipove da žene tamo rade, mislim da ženama nije mesto na gradilištu da rade kao majstorce i kao radnice.
Zebe ne bi trebale obavljati poslove uglavnom gdje je potrebna snaga,jer su muskarci jaci.
Ovde ne govorim o izuzecima medju zenama ili muskarcima koji su u manjini,nego u globalu.
Muskarci jesu jaci id zena i to je tako bioloski.
Tamo gdje treba samo neka vjestina,mogu svi raditi.

Но има послова које мушкарци неће да раде као што су кафе куварица, спремачица, те секретарица.
Не знам дал уопште постоји мушкарац који ради као секретарица, и да ли неко прима?
U Engleskoj vjerovatno postoji.U knjigama Agate Kristi,sve su muskarci sekretari.😀

Žene ne bi tribale raditi poslove di se traže snaga, brzina, izdržljivost, agresivnost poput vojske i policije jer su one jednostavno po prirodi slabiji i nežniji spol. Za nositi oružje i koristit ga na pravi način potrebna je fizička spremnost a kod žena to nikad ne može biti na jednakom nivou kao kod muškaraca. Samim tim država čija vojska i policija imaju više žena riskira da bude poražena u sukobu sa neprijateljem za kojeg se bore na primjer samo muškarci. Po meni žena nije ni za predsjednicu jer ona bi u tom slučaju bila glavna zapovjednica vojske. Kada izbije rat triba biti odlučan u namjeri da se protivnika uništi jer u suprotnom on će tebe uništit. Žena predsjednica koja vodi vojsku bi vjerovatno rekla da se triba pregovarati, bilo bi joj žao neprijatelja, rekla bi pa ne tribamo ih baš toliko gazimo. Neprijatelj bi to iskoristio. Žene jednostavno nemaju dovoljno testosterona u sebi i zato im fali okrutnosti. Žena ne bi trebala da bude ni premijerka ni ministar obrane jer tada bi direktno bila zadužena da nabavlja naoružanje za zemlju, a sigurno ne bi osjetila potrebu da ga nabavi u jednakim količinama i jednake kvalitete kao što bi to uradilo muško. Ona bi rekla pa ne triba nam baš toliko tenkova, aviona, granata, to je puno opasnije za ljudske živote, humanije bi bilo da imamo samo puške i pištolje

Žene ne bi tribale raditi poslove di se traže snaga, brzina, izdržljivost, agresivnost poput vojske i policije jer su one jednostavno po prirodi slabiji i nežniji spol. Za nositi oružje i koristit ga na pravi način potrebna je fizička spremnost a kod žena to nikad ne može biti na jednakom nivou kao kod muškaraca.

Prisustvovala sam sceni gde vojnik sa puškom za pojasom nije smeo dvema tinejdžerkama da kaže da ustanu sa betona, gde su sedele naslonjene na državnu instituciju koju je obezbeđivao

Ja rekoh: dobro gospodine, ja ću

Pa meni ne bi bio nikakav problem kuhati kave i biti "tajnica" u nekoj kanceraliji, odnosno tajnik. Još ako bih imao zgodnu direktoricu koja se lijepo oblači…:per:
Ja bih volio raditi manikuru ženama, a pedikuru da ni ne spominjem, hehe. U biti, posao iz snova bi mi bio prodavač u trgovini ženskih cipela, pogotovo dizajnerskih. Također bih volio raditi i u salonu vjenčanica. Nisam još nažalost čuo za nijedan slučaj da muškarac radi u salonu vjenčanica.:(
Žene ne bi tribale raditi poslove di se traže snaga, brzina, izdržljivost, agresivnost poput vojske i policije jer su one jednostavno po prirodi slabiji i nežniji spol. Za nositi oružje i koristit ga na pravi način potrebna je fizička spremnost a kod žena to nikad ne može biti na jednakom nivou kao kod muškaraca. Samim tim država čija vojska i policija imaju više žena riskira da bude poražena u sukobu sa neprijateljem za kojeg se bore na primjer samo muškarci. Po meni žena nije ni za predsjednicu jer ona bi u tom slučaju bila glavna zapovjednica vojske. Kada izbije rat triba biti odlučan u namjeri da se protivnika uništi jer u suprotnom on će tebe uništit. Žena predsjednica koja vodi vojsku bi vjerovatno rekla da se triba pregovarati, bilo bi joj žao neprijatelja, rekla bi pa ne tribamo ih baš toliko gazimo. Neprijatelj bi to iskoristio. Žene jednostavno nemaju dovoljno testosterona u sebi i zato im fali okrutnosti. Žena ne bi trebala da bude ni premijerka ni ministar obrane jer tada bi direktno bila zadužena da nabavlja naoružanje za zemlju, a sigurno ne bi osjetila potrebu da ga nabavi u jednakim količinama i jednake kvalitete kao što bi to uradilo muško. Ona bi rekla pa ne triba nam baš toliko tenkova, aviona, granata, to je puno opasnije za ljudske živote, humanije bi bilo da imamo samo puške i pištolje
Vidim da si aktivan i na Ženskom kutku na forum.hr. Samo da ti kažem, tamo nećeš dugo "preživjeti" ako budeš ovako pisao. Imaju tamo odličnu temu o modi ali su me izbacili od tamo jer me neke članice nisu podnosile od prvog dana otkako sam se pojavio tamo.
IMG_20240402_094023.png

Back