Koji poremećaj ličnosti NEMATE?

Dragi forumaši, označite sve one poremećaje za koje ste sigurni da ih nemate.

• Paranoidni poremećaj ličnosti

• Šizoidni poremećaj ličnosti

• Granični poremećaj ličnosti

• Šizotipni poremećaj ličnosti

• Histrionski poremećaj ličnosti

• Narcisoidni poremećaj ličnosti

• Anksiozni poremećaj ličnosti

• Antisocijalni poremećaj ličnosti

• Zavisni poremećaj ličnosti

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa kroz razgovor se vremenom donese zakljucak da li vam se dijagnoze preklapaju i mozete li biti zajedno...previse je brutalno pitati, smijesno je...mislis da ce neko reci? A da ne pricamo o tome koliko je osoba nesvjesno po tom pitanju, koje pojima nemaju sta im je, da imaju dijagnozu i slicno.
Moje loše iskustvo kaže da je najteže sa narcisoidnim poremećajem jer on najmanje liči na poremećaj... osobe su uspešne često, veoma vode računa kako se prezentuju drugima, spremaju govore, često glume i to odlično, u potrazi da dobijaju ispunjenje u smislu divljenja će sve da učine. Mnogi su uspešni zavodnici, naučeni da laskaju, neki to rade idiotski a neki veoma suptilno (zavisi i od inteligencije), sve u svemu dok ne dođe do neke situacije kada pokažu svoje pravo lice teško ih je otkriti. ... I tu leži zamka, jer njih treba zaobići u velikom luku. Odjednom se promene kada im ne ide po planu ili kada ste "osvojeni", i onda često gaze nemilosrdno jer nemaju baš nekog saosećanja... Tu je možda i način da se prepoznaju, slabo im je saosećanje. Oni su suštinski velike kukavice, sa veoma slabim samopouzdanjem koje se maskira naduvanjem svoje ličnosti u očima drugih i stalnom željom da im se ljudi dive

Ne znam, dosta kontradiktornosti si napisala a i nidje veze. Znas ono - kad nesto zelis da pronadjes (u nekome), to ces traziti dok ne nadjes. I to je, siguran sam, neka vrsta psihickog poremecaja. Ti kao znas sta je nekome plan i ide li im uspjesno ili ne, kao i zasto je doslo do neke promjene u raspolozenju, ponasanju i slicno. Kako neko moze da naduva svoju licnost u ocima drugih? Wtf?

Ne znam, dosta kontradiktornosti si napisala a i nidje veze. Znas ono - kad nesto zelis da pronadjes (u nekome), to ces traziti dok ne nadjes. I to je, siguran sam, neka vrsta psihickog poremecaja. Ti kao znas sta je nekome plan i ide li im uspjesno ili ne, kao i zasto je doslo do neke promjene u raspolozenju, ponasanju i slicno. Kako neko moze da naduva svoju licnost u ocima drugih? Wtf?
A jbt, pa ne mogu sad detalje. Socioaptije ima više vrsta, ali uvek par zajedničkih crta. Ali pošto u užoj porodici imam takav neprijatan slučaj, savetovala sam se više puta sa psihoterapeutima posebno onima koji se bave porodičnim odnosima jer tu ima najviše neprijatnosti. Nemaš pojima šta pišeš. Da tražim dok ne nađem : boli me k.rac da prčkam po drugima, ali kada ti se desi da te neko direktno ugrožava, da to dođe do socijalne službe, nije ti baš više do zezanja, znaš. I od savetnice čujem o čemu se radi, dobila konkretna uputsvta šta u tim slučajevima...
Naduvati znači da se praviš važan na sve načine, . vidi imaš sociopate za koje nakon što ubiju nekoga kažu sve komšije "bio je tako fin, uvek se lepo javljao, bio je nežan otac, ma za svaki primer. Organizovao je dobrotvorne akcije siromašnoj deci itd. " A onda dođe i zadavi svoju ženu i dete. Jbt. Granica sociopatije i psihopatije je bliska. Sa anksioznima je jednostavno, sa mnogim drugim poremećajima koji ugrožavaju više sebe nego druge ljude. Problematični su poremećaji usmereni ka drugima.

Ti nemas pojima sta pises, ne shvatas prirodu bolesti/poremecaja vec to dozivljavas kao neki zli plan kojim se neko vodi i postize njemu zeljene rezultate cinjeci stetu drugima. Ne shvatas kroz sta sve (mozda) ta neka osoba prolazi i na koji nacin dozivljava te neke stvari a kamoli da pominjem neke prozivljene situacije koje su uopste dovele do toga.

Da li misliš šizoidan ili šizotipan
Šizoidan, šizotip je baš težak poremećaj :lol:

Mada se šalim namerno :lol: čisto da vidim šta će ljudi da kažu. Nisam takav mislim jer oni imaju svako odsustvo životne motivacije, radnih navika i totalne asocijalnosti
Poremećaji ličnosti su poveći ekstremi.
Ja za sebe znam. Ne sumnjam.Ali 'fala bogu, nisam k'o ti! 😁
Pa dobro niko ne želi da bude vrhovni smarač.:ljutko:

Back