Koji novi smartfon i zašto?

flagship ili ne?

• da, najbolji fon odredjenog proizvodjača

glasova: 0 0,0%
  • ne verujem u flegšipove/

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    7

4thman

Veoma poznat
Poruka
13.277
Za oko mesec dana uzimam novi fon.
Stari Note9, baterija i stara kamera npr, je vreme da odmori i vrv ide nećaku...

Vrv ću na otplatu jer mi se ne kešira hiljadu eura, to je neki max budžet iako naravno manje novca za bolje rešenje je isto prihvatljivo...Možda i ne uzmem S model....

Za oko mesec dana uzimam novi fon.
Stari Note9, baterija i stara kamera npr, je vreme da odmori i vrv ide nećaku...

Vrv ću na otplatu jer mi se ne kešira hiljadu eura, to je neki max budžet iako naravno manje novca za bolje rešenje je isto prihvatljivo...Možda i ne uzmem S model....
Nećeš valjda jabuku, nisi tolko lud... Zašta bre hiljadu evra uzmi neki dobar kineski brend za 500 i manje evra, za kesh jer na otplatu ima da te oderu kad sabereš na kraju.
Ovi serru koji kude kineze evo ja imao poco x3 pro pa poco f3, ekstra telefoni a bili ispod 400 evra

u pravu si do nivoa da mu je potrebna dobra fotografija.
samsungovu s klasu samo ajfon moze da prati po kvalitetu kamere
ako mu kamera nije vazna onda si potpuno u pravu.
Što se toga tiče ja samo fotografišem pivo u kafani, totalno mi je to nebitno mada sam instalirao google aplikaciju za fot. Žao mi brate dati tolike pare za za neku, ispostaviće se uvek, manje bitnu stvar u životu kao što je tel.

Uzmes Pixel 6 Pro ako neces da das vecu kintu za aktuelni 7 Pro, imas relativno OK hardware ali zato imas sledecih 3-4 godine sigurne apgrejde za nove verzije androida. Plus sto je android za Pixel pure, cist, bez stupidnih dodataka proizvodjaca telefona (sljamsunga ili kineza).

a po kom kriterijumu je pravljena lista?
nemam pojma , navode ih kao validne za poredjenje

doduse ima kako testiraju

Description Welcome to the DXOMARK Youtube Channel !We are an independent quality evaluation laboratory based in France, testing camera, display, audio, and battery for smartphones, and other professional consumer electronic devices, such as DSLR cameras, lenses, and wireless speakers.Visit our website for the latest reviews, scores, articles and tech info: www.dxomark.com.

kad se klikne imas pros and cons i gledam najbolje ocenjen a ima problem sa kvalitetom fotografije u losijim svetlosnim uslovima itd itd..

pazi kroz sve testove koji su radjeni iphoine i samsung s klasa ima ubedljivo najboljku kameru koja se najbolje snalazi u losijim uslovima..svi prave dobre fotke u idealnim uslovima.

nemam pojma , navode ih kao validne za poredjenje

doduse ima kako testiraju

Description Welcome to the DXOMARK Youtube Channel !We are an independent quality evaluation laboratory based in France, testing camera, display, audio, and battery for smartphones, and other professional consumer electronic devices, such as DSLR cameras, lenses, and wireless speakers.Visit our website for the latest reviews, scores, articles and tech info: www.dxomark.com.
Na mnogim drugim mestima koje se bave mobilnim telefonima ( gsmarena, phonearena, techradara...) tvrde da DxO nije relevantan i nezavisan izvor za testiranje telefona. Pa se tako navodi da se odredjenim proizvodjacima (naravno uz isto tako odredjenu nadoknadu) dozvoljava da im dostave telefone koji su specijalno pripremljeni za testiranje (DxO dostavi proizvodjacu spisak testova odnosno karakteristika kamere na koje proizvodjac treba obratiti paznju) a da se drugim proizvodjacima (koji nece da daju reket) telefon uzima iz prve prodavnice, odnosno uzima telefon koji specijalno pripremljen za test. Naravno, ovo je javna tajna ali su prethodnim marketingom DxO vlasnici svoju "laboratoriju" (testovi se odradjuju na tudjim softwerima za bencmarke) proglasili za etalon - doduse niko drugi se ni ne bavi tako ozbiljnom "naukom", propustanjem video/sound benchmarka kroz telefone. A ocenjivanje kamere je tek subjektivan osecaj, za dve priblizno slicne kamere da ste i krajnje neutralan ocenjivac ce nesto subjektivno preovladati ( ljubitelj Aple nikada nece reci da da je neki android telefon bolji, ljubitelj Galaxy S23Ultra nema teorije da je Huaweijev P60Pro sa boljom kamerom, itd).

Na mnogim drugim mestima koje se bave mobilnim telefonima ( gsmarena, phonearena, techradara...) tvrde da DxO nije relevantan i nezavisan izvor za testiranje telefona. Pa se tako navodi da se odredjenim proizvodjacima (naravno uz isto tako odredjenu nadoknadu) dozvoljava da im dostave telefone koji su specijalno pripremljeni za testiranje (DxO dostavi proizvodjacu spisak testova odnosno karakteristika kamere na koje proizvodjac treba obratiti paznju) a da se drugim proizvodjacima (koji nece da daju reket) telefon uzima iz prve prodavnice, odnosno uzima telefon koji specijalno pripremljen za test. Naravno, ovo je javna tajna ali su prethodnim marketingom DxO vlasnici svoju "laboratoriju" (testovi se odradjuju na tudjim softwerima za bencmarke) proglasili za etalon - doduse niko drugi se ni ne bavi tako ozbiljnom "naukom", propustanjem video/sound benchmarka kroz telefone. A ocenjivanje kamere je tek subjektivan osecaj, za dve priblizno slicne kamere da ste i krajnje neutralan ocenjivac ce nesto subjektivno preovladati ( ljubitelj Aple nikada nece reci da da je neki android telefon bolji, ljubitelj Galaxy S23Ultra nema teorije da je Huaweijev P60Pro sa boljom kamerom, itd).
To je као што се шушка да неки лажирају benchmark резултате. Па у реалном раду не ради никако, ал је намештен мобилни да даје високи скор у бенчмарку.
Бојим се да ово што си навео није усамљен случај.
Видим да рекламирају неке мобилне са трајањем батерије од три дана, па да ли је то реално ? Чисто сумњам.

Što se toga tiče ja samo fotografišem pivo u kafani, totalno mi je to nebitno mada sam instalirao google aplikaciju za fot. Žao mi brate dati tolike pare za za neku, ispostaviće se uvek, manje bitnu stvar u životu kao što je tel.
Ja krstarim njime...
Ali da...Možda Google fon...Pixel 7.

Ako ne S..
Ne bih iPhone. Ne volim iOs. Imah više verzija.

Kamera dovoljna mi je solidna moderna. Svaka skoro je bolja od trenutne ali ne treba mi top topova, novi Honor navodno.

Samsung Note 9.Dual. Iz lelenora, to koristim od decembra 2018...
Ako ne kupim na otplatu onda ću i postpaid raskinuti, ističe sad uskoro...

Mnogima kažem telefon nam postao najbolji prijatelj, nažalost. Em starimo, em komuniciramo njime, igramo se i diskutujemo, i na krstarici...

kad se klikne imas pros and cons i gledam najbolje ocenjen a ima problem sa kvalitetom fotografije u losijim svetlosnim uslovima itd itd..

pazi kroz sve testove koji su radjeni iphoine i samsung s klasa ima ubedljivo najboljku kameru koja se najbolje snalazi u losijim uslovima..svi prave dobre fotke u idealnim uslovima.
I minimalne su razlike...

Tek na ogromnim displayima...

Nije potpuno tačno....Samsung ima dobro izbalansirane kamere a Iphone je bolji zbog 1 Procesora koji u momentu okida fotku. 2. Ybog toga što samo sa Iphpone'om to što vidite na telefonu-boje-ćete videti i na Instagramu npr. Xiaomi pak ima odlične kamere a Ultra modeli da ne pričamo. Pa mi 11 Ultra-model dve generacije iza-je koji-14ti na listi ili tako nešto. A realno ima uporedivu kameru sa najboljim kamerama današnjice)na tečlefonima ne fotoaparatima)

Mogu da preporučim Huawei p60 pro. To je nešto novo od Huawei. Najbolji na tržištu telefon za mobilne fotografije. Kamera je bez premca, slike i filmovi vrhunskog kvaliteta. Veliki plus je nadogradnja postojećih aplikacija u AppGallery. Moje omiljene su aplikacije za obradu fotografija

Ovi se razbacuju sa lažnom memorijom pazi 8 gb :lol: uzo ga u gigatronu i OOODMAH na oglas :lol:

Screenshot_2023-07-08-12-07-50-642-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg

Back