Који ли ми минерал фали..

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.557
Већ сам овде писао како ми се тражи расо, вода из краставчића, фафарона и сл.
Још нешто: Наједем се и преједем нечега, поједем и дезерт. И после тога бих могао појести рецимо пола кг чајне кобасице без леба, само са сланим сиром, старим. Боленсо ми се тражи. Или, рецимо пршуте, пошто чајна личи на самлевену прошарану пршуту. Не тражи ми се пилетина, шункарице, риба, кајмак, само нешто јако попут пршуте и старог сира.
Иначе морам да посолим свако јело од кад знам за себе.

Шта ли ми то недостаје...Нешто са електролитима, шта ли је….

Кажу треба пити што више воде. Врага. Осим кад је врућина, воду пијем на силу. Али бих могао на екс испијати, осим горе наведених кислеих текућина и јогурт, кефир, млеко, сок, бозу, парадајз сок...,ма шта год, само не вода.

Просечна тежина ми 85 била, излазио и на 89 а сада се закуцао на 75 и ни макац. личим на офингер. У реду, сам сам крив, годинама за доручак јео пахуљице, зрневље, лан... Несвесно радио аутофагију, рано вечерајући. Изгледа "ресетовао" метаболизам, а сада не вреди, једем масно, једем маслац за доручак и џаба.

Просечна тежина ми 85 била, излазио и на 89 а сада се закуцао на 75 и ни макац. личим на офингер. У реду, сам сам крив, годинама за доручак јео пахуљице, зрневље, лан... Несвесно радио аутофагију, рано вечерајући. Изгледа "ресетовао" метаболизам, а сада не вреди, једем масно, једем маслац за доручак и џаба.
Cuti,mnogo je bolje nego sa stomakom,pa ne mozes ni carape da obujes.Ceo zivot sam bio na tako od 75-80 kg,a kada sam bio i mladji na oko 55-60.Nikada mi nije bilo nista tesko,kretao sam se kao brzi gonzales,a sada ne znam sta cu sa stomakom i uopste sa kilazom.

Да, али толико да изгубим, превише је. А замисли "шлауф" око појаса је и даље ту. Стомак се теже скида а килажа лакше, са других делова тела. Веруј да знам неколико особа које су смршале по оној УН дијети. Нема везе са ОУН, него префикс УН значи негацију. То и није дијета, јер једеш све, само не скупа. Не мешаш протеине са скробом и хидратима чак ни протеине међусобно. Један дан једеш месо или сир малтене колико хоћеш, сутрадан тучеш глот пасуљ за оба оброка, трећи дан слаткише. Четврти дан само воће. Понешто знам о хебрејским обичајима, они избегавају та мешања.
А кад Србин навали на кромпир са печењем, или пљексом, па још са кајмаком. Торта на крају обавезна.

Но, да се вратим на почетак моје теме: Од јутрос сам се једва присилио да попијем фртаљ литра воде, на овој пригревици, неко је искапио бар пар литара. А ексирао бих литар млека, јогурта, сока, кефира, суртуке, било ког сока, само не воду. О зависности од расола и воде из краставаца сам давно писао.
А у самопослугама су деликатеси и сиреви у истом фризу. Па тамо качкаваљи скупоцени а ја гледам чежњиво оне велике коцке фета сира, како бих их смазао са целим дуплим "прутом" чајне... Негде на Слави, свадби, даћи, наждерем се печења, или роштиљ који обожавам, салате разне, па торте, штрудле, сто чуда...... И на крају се вратим предјелу: сухомеснато, чајна, будимска, или пршута ако има. И сир.

Фали ми со. Кажу није здрвао, али ми се тражи. Па онда купимо калијумову, али то није то. Со и још нешто...

Већ сам овде писао како ми се тражи расо, вода из краставчића, фафарона и сл.
Још нешто: Наједем се и преједем нечега, поједем и дезерт. И после тога бих могао појести рецимо пола кг чајне кобасице без леба, само са сланим сиром, старим. Боленсо ми се тражи. Или, рецимо пршуте, пошто чајна личи на самлевену прошарану пршуту. Не тражи ми се пилетина, шункарице, риба, кајмак, само нешто јако попут пршуте и старог сира.
Иначе морам да посолим свако јело од кад знам за себе.

Шта ли ми то недостаје...Нешто са електролитима, шта ли је….

Кажу треба пити што више воде. Врага. Осим кад је врућина, воду пијем на силу. Али бих могао на екс испијати, осим горе наведених кислеих текућина и јогурт, кефир, млеко, сок, бозу, парадајз сок...,ма шта год, само не вода.
Ja sam primetio da kad slabo pijem vodu imam problem sa glavoboljom i to mi se obicno desi kad pijem kafu, ali ne jednu nego ono 2-3 tokom dana cim uzmem vodu odmah bolje, znaci dehidriram a da ne primetim to.

Др Боровић се уби причајући по Јутјубу, како је кафа штетна, посебно ујутру, баш зато што је диуретик. Ујутру уместо воде-кафа и притисак оде у небеса.
Него, ја кафу и не пијем.
Probaj neku kiselu vodu,umesto soka,jer u njima ima i soli,dok u sokovima nema.Treba da jedes slano,ali nikako preterano.Ako ti se trazi so.Pojedi jednu kesicu stapica,ili salnu plazmu nekoliko komada i pi kisele posle.

Probaj neku kiselu vodu,umesto soka,jer u njima ima i soli,dok u sokovima nema.Treba da jedes slano,ali nikako preterano.Ako ti se trazi so.Pojedi jednu kesicu stapica,ili salnu plazmu nekoliko komada i pi kisele posle.
Не рекох: пријају ми сва газирана пића али никако кисела вода. Као да ме надува, као да ми балон у желуцу. Ма ја сам ти неки чудан случај. Ван свих шаблона. Ако пијем густи сок, наспем киселе тек толико да мало "рези" а остало обичну. Кажем, кисела на силу. А кокта, коле, јули, ива, миринда, само не фанта, прегазирана је.

А со? Не вреди у грисинима, рибицама, крекерима.. Само у старом сиру и пршути... Ма феномен од човека...

E да, заборавих: Са сиром ми се тражи црни лук. Да се не плашим да ми не уништи желудац, појео бих 10 главица.
Sa sirom i ide crni luk,a sa slaninom i prsutom,mladi beli luk.Jedi ti to sto jedes dok ti je metabolizam dobar,ali unosi dosta vode posle te jake i slane hrane.Da li se znojic mnogo?

Sa sirom i ide crni luk,a sa slaninom i prsutom,mladi beli luk.Jedi ti to sto jedes dok ti je metabolizam dobar,ali unosi dosta vode posle te jake i slane hrane.Da li se znojic mnogo?
Овако: На свако логично питање замисли логичан и очекиван одговор. И онда замисли супротно и нелоггично -то сам ти ја.
Конкретан одговор- ретко се знојим. онека ду првом сну се презнојим а преко дана ретко.

Овако: На свако логично питање замисли логичан и очекиван одговор. И онда замисли супротно и нелоггично -то сам ти ја.
Конкретан одговор- ретко се знојим. онека ду првом сну се презнојим а преко дана ретко.
Pitao sam to,jer se znojem gubi dosta soli,pa ti je mozda zbog toga problem,ali ako je tako kao sto kazes,jednostavno imas jak metabolizam koji za sada podnosi takvu vrstu ishrane.Ne mora da znaci da ce to biti i u buduce.

Pitao sam to,jer se znojem gubi dosta soli,pa ti je mozda zbog toga problem,ali ako je tako kao sto kazes,jednostavno imas jak metabolizam koji za sada podnosi takvu vrstu ishrane.Ne mora da znaci da ce to biti i u buduce.
Као што рекох, резон т е ОК, само што сам ја неки ван свих мустри. Мени се не тражи тек било шта слано, него зрели сир и пршупта или кобасице које личе на уситњену пршуту.. Не вреди ми чак ни да посолим печење рецимо. А тек када видим лук црни...
Кажем, био сам код 4 гастролога и сваки се хватао за главу, шта год хоће да ми рецимо забрани, ја то не конзумирам (алкохол, дуван и сл), шта год да предложи ја то већ радим... И џаба

Као што рекох, резон т е ОК, само што сам ја неки ван свих мустри. Мени се не тражи тек било шта слано, него зрели сир и пршупта или кобасице које личе на уситњену пршуту.. Не вреди ми чак ни да посолим печење рецимо. А тек када видим лук црни...
Кажем, био сам код 4 гастролога и сваки се хватао за главу, шта год хоће да ми рецимо забрани, ја то не конзумирам (алкохол, дуван и сл), шта год да предложи ја то већ радим... И џаба
Nista lekari tu ne mogu da pomognu,kada je zeludac ispravan i vari tako slanu i jaku hranu.Tebi ne treba nikakav novi mineral,vec bi trebao da radis nesto da se preznojis dobro,bar jednom dnevno,da izbacis visak soli iz organizma,jer visak soli moze lose uticati na kardio probleme,pa i na srce.

Зашто си променио тај начин исхране? Дакле, раније си има већу тежину (нормалну?), а сада си мршав, иако једеш јачу храну у већим количинама?

Зашто си променио тај начин исхране? Дакле, раније си има већу тежину (нормалну?), а сада си мршав, иако једеш јачу храну у већим количинама?
Нисам добро објаснио: Нити имам пара нити бих смео да после сваког оброка поједем 300 г чајне и толико јаког сира. Понекад по 30-ак грама, једном сам се опустио и смазао 150 грама, пола оно „прута“.
Али ми се тражи.

Нормално се хранимо, готово свакодневно кувано за ручак. Месо пилеће и свињско домаће, из села, мање количине. Слаткише мало, не смем због кандиде, парче кекса и 2 коцке црне чоколаде после ручка.
Можда је кажем проблем што смо годинама за доручак јели пахуљице, мекињице, лан…
Аутофагија, несвесна. наиме, кад не радиш, глупо је чекати с ручком до 4 или 5 сати поподне. Него око 2 а вечера пре 7. Значи, готово 13 сати до следећег оброка а тај следећи су тзрневље, пахуљице...
Однедавно ударило по маслацу и меду за доручак, али за сада нема повећања тежине.

Нисам добро објаснио: Нити имам пара нити бих смео да после сваког оброка поједем 300 г чајне и толико јаког сира. Понекад по 30-ак грама, једном сам се опустио и смазао 150 грама, пола оно „прута“.
Али ми се тражи.

Нормално се хранимо, готово свакодневно кувано за ручак. Месо пилеће и свињско домаће, из села, мање количине. Слаткише мало, не смем због кандиде, парче кекса и 2 коцке црне чоколаде после ручка.
Можда је кажем проблем што смо годинама за доручак јели пахуљице, мекињице, лан…
Аутофагија, несвесна. наиме, кад не радиш, глупо је чекати с ручком до 4 или 5 сати поподне. Него око 2 а вечера пре 7. Значи, готово 13 сати до следећег оброка а тај следећи су тзрневље, пахуљице...
Однедавно ударило по маслацу и меду за доручак, али за сада нема повећања тежине.
I ja vec godinama za dorucak Ovsene pahuljice sa malo Jogurta.Oka 2 sata neka blaga uzina i oko 5 do pola 6 rucak.I dalje do sledeceg jutra nista.nekada me uhvati manija da oko 9 sati uvece pojedem manju kesicu stapica,ili par stangli slane Plazme,ali to je ponekad.

Али ми се тражи.

Сувомеснате производе не једем. Мислим да заиста нису добри и не пријају ми.

Не мислим да су пахуљице проблем. Ја једем већ годинама, најчешће, овсену кашу за доручак (са различитим додацима), понекад и неке друге. Она ми прија и не оптерећује ми организам. Увек купујем интегралне пахуљице, а у годину-две уназад органске интегралне (у Лидлу је најповољнија цена). Такође, често једем паленту или качамак. Хлеб не једем, тестенине понекад. Једем проју и домаћи хлеб.

Не би ни аутофагија требало да буде проблем. 6-7 сати увече је нормално време за вечеру. Једино ујутру кад устанем, једем прво воће, па онда доручкујем након сат времена.

Да ли користиш махунарке за ручак?

Ако постоји кандида и ако се храна не усваја, тј. не можеш да се угојиш, онда постоји неки проблем с органима за варење. Ту треба обратити пажњу на емотивно и психичко стање. Битно је и да се једе свесно - на миру, да се храна добро сажваће (гастроентеролози кажу и до 30 пута, што скоро нико не ради). Ја сам једно време имао тај осећај глади и кад поједем нормално, као да ми је празан желудац, али сам га временом превазишао.Немој да се оптерећујеш што си смршао, нити да се оптерећујеш исхраном. Битно је како мислиш и како се осећаш. А можда неке намирнице које једеш треба да смањиш или (привремено) избациш, јер ти оне праве проблем.

Сувомеснате производе не једем. Мислим да заиста нису добри и не пријају ми.

Не мислим да су пахуљице проблем. Ја једем већ годинама, најчешће, овсену кашу за доручак (са различитим додацима), понекад и неке друге. Она ми прија и не оптерећује ми организам. Увек купујем интегралне пахуљице, а у годину-две уназад органске интегралне (у Лидлу је најповољнија цена). Такође, често једем паленту или качамак. Хлеб не једем, тестенине понекад. Једем проју и домаћи хлеб.

Не би ни аутофагија требало да буде проблем. 6-7 сати увече је нормално време за вечеру. Једино ујутру кад устанем, једем прво воће, па онда доручкујем након сат времена.

Да ли користиш махунарке за ручак?

Ако постоји кандида и ако се храна не усваја, тј. не можеш да се угојиш, онда постоји неки проблем с органима за варење. Ту треба обратити пажњу на емотивно и психичко стање. Битно је и да се једе свесно - на миру, да се храна добро сажваће (гастроентеролози кажу и до 30 пута, што скоро нико не ради). Ја сам једно време имао тај осећај глади и кад поједем нормално, као да ми је празан желудац, али сам га временом превазишао.Немој да се оптерећујеш што си смршао, нити да се оптерећујеш исхраном. Битно је како мислиш и како се осећаш. А можда неке намирнице које једеш треба да смањиш или (привремено) избациш, јер ти оне праве проблем.
Битно је и да се једе свесно - на миру, да се храна добро сазваће (гастроентеролози кажу и до 30 пута, што скоро нико не ради).
Мој просек десетак пута. Знам да није здраво, али, гладне очи...Последњих пар година покушавам да поправим, па броји. И - често ми запне залогај а док сам јео на брзину несажвакано- никад.
Иначе, док многи кубуре са ослабелом штитном жлездом, ја имам мало пребрзу.

Проблем је што немам начин да урадим хистамински тест. Од неке хране ми себореја скочи па се смири. Пре неку годину одем на Беж Косу са упутом, кажем да не троше оне реагенсе, немам проблем са поленом, грињама, само хистамински.
Јок, боцкају, боцкају.
Резултат: 2% реакција хистаминска.
- На коју храну?
- Не знамо.
Па Бог вас не убио, то сам знао и без вас,

Приватници? - Хвала лепо..Од кад сам видео рекламу: за 200 еврића вам компјутерски утврде на шта сте осетљиви и компјутерски вас излече.
Нисам толики морон.
Кружи снимак неког ко је радио у некој фабрици чини ми се у Врању, наводно праве креме прилагођене вашем ДНК. И дебили бацали паре... Зна се колико кошта ДНК анализа...
Тако и ово...

Мој просек десетак пута. Знам да није здраво, али, гладне очи...Последњих пар година покушавам да поправим, па броји. И - често ми запне залогај а док сам јео на брзину несажвакано- никад.
Иначе, док многи кубуре са ослабелом штитном жлездом, ја имам мало пребрзу.
Не мораш да бројиш, али храну треба сажвакати тако да је што течнија. Варење почиње у устима, а онда се и материје боље усвајају.
Очи су само прозор кроз који видимо, значи нису оне гладне. ;)
Проблем је што немам начин да урадим хистамински тест. Од неке хране ми себореја скочи па се смири. Пре неку годину одем на Беж Косу са упутом, кажем да не троше оне реагенсе, немам проблем са поленом, грињама, само хистамински.
Јок, боцкају, боцкају.
Резултат: 2% реакција хистаминска.
- На коју храну?
- Не знамо.
Па Бог вас не убио, то сам знао и без вас,
Ако су ти нервозна или пропустљива црева, треба да смањиш све оно што их надражује, а поготово ако имаш и кандиду. Бело брашно и слатко, пре свега.
Приватници? - Хвала лепо..Од кад сам видео рекламу: за 200 еврића вам компјутерски утврде на шта сте осетљиви и компјутерски вас излече.
Нисам толики морон.
Кружи снимак неког ко је радио у некој фабрици чини ми се у Врању, наводно праве креме прилагођене вашем ДНК. И дебили бацали паре... Зна се колико кошта ДНК анализа...
Тако и ово...
Има тестова на интолеранцију код приватника који коштају пар хиљада, мислим да се не раде компјутерски. Што се тиче режима исхране (дијете) два лекара су ми поменула ФОДМАП дијету и ту ти сам провераваш свој организам и утврђујеш које ти намирнице не пријају или сметају.

Back