Koji LCD da kupim ?

• Začetnik teme Začetnik teme radd3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radd3

Početnik
Poruka
16
Trenutno razmisljam izmedju sledecih modela (4xSamsung,1xLG, 1XSony)

1. LCD Samsung 32LD400,
2. LCD Samsung LE32-D450,
3. LCD Samsung LE32D400E1WXXH,
4. LCD Samsung LE32-D450,
5. LCD LG 32LK330,
6. LCD SONY KDL32BX320BAEP ....

Spreman sam da izdvojim oko 40 000, e sada ne znam za koji da se odlucim ili mozda neko ima neki novi predlog (ili iskustvo sa gore pomenutim)

Na sta treba da obratim paznju i sl ...

Hvala Vam unapred

pozdrav !

Trenutno razmisljam izmedju sledecih modela (4xSamsung,1xLG, 1XSony)
1. LCD Samsung 32LD400,
2. LCD Samsung LE32-D450,
3. LCD Samsung LE32D400E1WXXH,
4. LCD Samsung LE32-D450,
5. LCD LG 32LK330,
6. LCD SONY KDL32BX320BAEP ....

Spreman sam da izdvojim oko 40 000, e sada ne znam za koji da se odlucim ili mozda neko ima neki novi predlog (ili iskustvo sa gore pomenutim)
Na sta treba da obratim paznju i sl ...
Hvala Vam unapred
pozdrav !

Сви наведени ТВ су ти добар избор. Издвајам LCD LG 32LK330 због 2хSKART али то не значи да у целини има предност.
Добро би било да се распиташ, има ли у продају са опцiјом DVB-T2 (врло је важно ово Т2) због дигитализације која већ започиње ове године.
И на крају, најбољи је избор оно шта ти изабереш! Овако, навућиће те неко на скуп а лош ТВ ван твог списка (на списку су ти сви одлични ТВ) и проклињаћеш дан када си га послушао.

Sto se tice LED-ova, primetio sam da je velika razlika u ceni, a da niko konkretno ne moze da mi kaze koja je prednost (manja potrosnja,bolja slika - ali ne mora da znaci), a sve zavisi od toga koliko para das, a i procitao sam na nekom sajtu da posle 2-3 god LED gubi na kvalitetu slike ... Tako da mi je mozda bolje da kupim neki "bolji" LCD, nego da eksperimentisem sa sumnjivim LED televizorima ...
U vezi tog SONY-ja mi je odmah bila sumnjiva mala cena sa obzirom na MARKU (verovatno ga sklapaju negde u albaniji) :P

Сви наведени ТВ су ти добар избор. Издвајам LCD LG 32LK330 због 2хSKART али то не значи да у целини има предност.
Добро би било да се распиташ, има ли у продају са опцiјом DVB-T2 (врло је важно ово Т2) због дигитализације која већ започиње ове године.
И на крају, најбољи је избор оно шта ти изабереш! Овако, навућиће те неко на скуп а лош ТВ ван твог списка (на списку су ти сви одлични ТВ) и проклињаћеш дан када си га послушао.

Ok, hvala puno :)

I prvo raznimisli sta zelis i za cega ces da koristis, ako hoces da gledas tv na njemu kao i filmove ( divx, dvd rip i tako to ) onda je najbolje da uzmes plazmu jer ima drugaciji prikaz slike pa se pixel-izacija ne vidi toliko ( nije toliko upadljiva ).

Mozda ranije kada plazma jos uvek nije bila toliko zastupljena al sada, zaista gde god da sam citao svi kazu plazmu upravo zbog drugacijeg prikaza slike i zbog nepostojanja pixel-izacije. Pusti samo Divx na plazmi i na LCD-u pa uporedi. Veliki broj ljudi nece primetiti razliku izmedju Divx-a i mkv-am 720p i 1080p kada je plazma u pitanju. A zamisli da gledas divx na LCDu od 42inc a znas i sam kako izgleda na 22inca :)

A da li ova oznaka pokazuje da ima to za digitalni prijem?
Digitalni TV tuner DVB-T/-C,

Hvala

???
Ja kupila pre 7 meseci i savrsen je: http://www.sony-asia.com/product/kdl-32cx520
Ima sve... :)

Нема оно најважније за дигитални сигнал у Србији који се ускоро уводи: DVB-T2 već Digital: DVB-T .
У приложеном линку у одељку ,,Specifications'' пише: TV System Digital: DVB-T Analog: B/G, D/K, I, L, M
Купци би требало да будо врло обазриви при куповини телевизора јер трговци се труде да увале ТВ са дигиталним системом који ће у Србији бити неупотребљив односно мораће да се докупи уређај (STB) за претварање дигиталног у аналогни сигнал.

Нема оно најважније за дигитални сигнал у Србији који се ускоро уводи: DVB-T2 već Digital: DVB-T .
У приложеном линку у одељку ,,Specifications'' пише: TV System Digital: DVB-T Analog: B/G, D/K, I, L, M
Купци би требало да будо врло обазриви при куповини телевизора јер трговци се труде да увале ТВ са дигиталним системом који ће у Србији бити неупотребљив односно мораће да се докупи уређај (STB) за претварање дигиталног у аналогни сигнал.

Ima....
Ja nisam u Srbiji ( u komsiluku sam), ali vec gledam digitalne kanale. :)

U zavisnosti od zemlje/regiona (citam sa specifikacije koja je isla uz tv) :
Analogni tv sistem : B/G/H, D/K, L, I, M
Digitalni: DVB-T2, DVB-T/DVB-C

Nije potreban nikakav dodatni uredjaj, za gledanje bilo koje "verzije" emitovanja tv signala. Sadrzi sve sam tv.
Slika perfektna, zvuk odlican (prosto sam se iznenadila), 3D, net, kamera,dvd,... odlicno funkcionise i bas sam zadovoljna kompletno uredjajem. :)

Poslednja izmena:

Ма није ОК!
Ево његових карактеристика: 1 USB 2.0(DivxHD,JPG,MP3), 1 optical in, 3 HDMI(1.3), 1 Comp+Audi, 1 RGB(PC), 1 AV, 1 Headphone, 1 Scart, DVB-T/-C
Има DVB-T/-C уместо: DVB-T2. Чак је у дефициту са једним СКАРТ-ом.

Али то је безначајно ако користите неку од кабловских телвизија, бар тако кажу провајдери, јер они тај сигнал прилагођавају нашим телевизорима. Међутим, ако Јавни сервис буде понудио већи број канала и задовољи укус ТВ гледалаца, многи ће се одрећи кабловских (због две претплате) и тада настаје проблем где је нужно докупити СТБ уређај за претварање сигнала.

Back