Postoji tema ali je zaključana.
Moj je lap-top na izdisaju. Moram da kupim nov komp.
Namena: pisanje i učešće na forumu. Tu i tamo ponešto nacrtam u Paint-u. Ništa više. Nikakve igrice, ništa što traži brzinu.
Polazim gotovo od nule: da li ponovo uzeti lap-top ili desktop? Da li uzeti najjeftinije (što mi finansijski najbolje odgovara!) ili nešto skuplje? Da li preći na Linux?
Nisam stručnjak pa bi svaka preporuka trebalo da sadrži i objašnjenje.
Da se okusam ja u savetovanju...
Ako odneses na servis kod nekog dobrog servisera laptopova da ti proveri da li ti je sve na izdisaju ili samo neki deo , baterija, vga, mb ili sta moze da bude...
To moze da mozda resi problem..
Ali ako je usporenje zbog novih zahteva weba razlog, onda ti treba noviji ali ne preskup lap top...
Zasto lap top...
Zato sto ti ne treba nista zahtevno , a da budes mobilan, jer mislim da ti je to bitnije...da imas slobodu lakog nosenja onog sto ti komp pruza i treba ti...
Tebi je totalno nebitno 5000 gore dole, ako ti to ne donosi veci shok ili akomodaciju u nekom duzem vremenu..
Zato se bira ono sto ces moci da brzo doucis i da imas od koga...
Koliko god to bilo ili novo ili staro..
Znaci ako si win korisnik, nova verzija win koja nije tu zbog tvoje obesti nego zato sto noviji hardware zahteva zbog lenjosti industrije noviji win da bi pravio manje problema, ce biti malo razlicita od stare verzije..
Ti ne juris novo , ti pratis novo, a juris da ti novosti ne budu previse i prenagle..
Da su baterije bolje, i bolje napravljene da mogu lako da se menjaju, ja bih ti cak i nesto lakse preporucio, tipa netbook.
Ovako je najmanje trzanja ako skocis na noviji laptop koji je relativno mali potrosac (nekad su atom procesori bili znak da to hoces)
A ako te vuce desktop, zbog necega, onda postoje i tu laganije verzije, tipa box pc , koji su jeftiniji , ali ne poznajem to trziste..
Na zalost nema svaki TV mogucnost da se lako poveze na taj pc box, ali neki tv mogu jer imaju VGA ulaz..
Onda ti bukvalno Tv sluzi kao monitor, doda se spreda tastatura i mis i to je to...