Koji je naziv ove biljke?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Danas sam se najeo OVOGA. (Ima ih i crvenih kao krv).

Jako je ukusno: iznutra belo, socno i meko, mirisi na latice ruze...

Ima jednu veliku braon semenku u sredini:

KO ZNA KAKO SE ZOVE: :mrgreen:

bci-pumala.jpg

Liči mi na smokvu...al kako tako crvena?...:eek:
Gde si to nabavio?...:D
:lol: I meni tako liči na smokvu.

Meni lici na neku vrstu avokada ima semenku original onog klasicnog avokada .. sad cu da pitam muza on je odrastao u tropskoj sumi:mrgreen:
Mogu li dobiti koju semenku da probamo da dobijemo biljku? hvala unapred

Avokado mi je sličan, a zar on nije tamno zelene boje?

Semenke se shalju world wide, sem za Australiju kod njih je zabrenjeno slati mnoge biljke i semenke. Vec sam kupovala seme i biljke slobodnog korena iz inostranstva. Bez problema stignu ukoliko nije velika kolicina.
Mislim ne nagovaram te sad ovim da mi poshaljesh nego kazem samo:mrgreen: da nije zabranjeno.
Nisam rekla da Je avokado vec da mu semenka lici ali spolja zaista lici na crvenu smokvu. Bash me zanima shta je:think:
A postoji i crveni avokado ali nije ovakav.. nema ovo belo nego samo cveno

Poslednja izmena:
pa tko to ne zna! to je poznati južnoamerički križanac lubenice i dinje popularno zvani lunja ili dibenica :hahaha:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_muricatum aka Pepino

:zcepanje:...nasmeja me jutros...

Jeste....Pepino...:D
Pepino (Solanum muricatum) je egzotično voće iz porodice Solanacea koje se sve češce uzgaja i u umerenoj klimi.

Pepino cveta ljubičastim cvetovima iz kojih kasnije nastaju prugasti kruškoliki plodovi koji dozrevaju u jesen.
Plod pepina ima ljubičaste šare, a ukusom podseća na dinju i krušku.....

Aj sad ti zadaj voćkicu....:mrgreen:

ananas sa rogovima u horoskopu :roll:

Kreativno...:zcepanje:

To je...KIWANO-voće sa najviše vitamina C....:D
Jedinstveno voče znano više od 3000 godina. Kiwano ima sjajno zlatnožuto-narandžastu koru i bodlje.
Obasut je malim bodljama koje objašnjavaju zašto kiwano nazivaju bodljikavom dinjom.
Iznutra je želatinasto meso koje je ispunjeno jestivim semenkama i sjajne je limeta zelene boje.
Osvježavajuća aroma nežnog ukusa banane, dinje, limete i marakuje.... totalno egzotično.
Kiwano je vrlo bogat mineralima, ugljenohidratima i vitaminima nazivaju ga još i zlatnom narandžom.

Back