Који је најбољи месинџер по вама?

Aahahahaha.... ено сад се разбио Сигнал сервер за за слање слика преко Session апликације. Неће да шаље слику. Молим те мање читај таблоиде и више изучавај.

Нетачно и ширење лажних информација како би заситио таблоиде. Threema је open-source а плаћање је једнокракно.

https://github.com/threema-ch
Sad sam poslao sliku preko Signala, sve radi najnormalnije. Koristim ga već 6 godina, milion poslatih poruka, bez problema. Imao je glitch samo jednom kada je bila ona frka sa WhatsAppom, i kada su menjali hardversku infrastrukturu zbog povećanog broja korisnika, to je trajalo par sati i to je to. Ništa ni pre ni posle toga.

Threema sada, koliko vidim, jeste open source, ali nije besplatna. Pre dve godine nije bila open source, a ja nisam proveravao u međuvremenu. Nažalost, nije ni blizu popularna koliko Signal.

To sve naravno ne menja činjenicu da ispravno enkriptovane poruke NE MOGU da se kompromituju, što je najvažnija i suštinska stvar koju treba znati.

Sad sam poslao sliku preko Signala, sve radi najnormalnije. Koristim ga već 6 godina, milion poslatih poruka, bez problema

Добро разумљиво. Бринеш се за сигруност и чињеницу да Сигнал није исто што и раније био. Никакве теорије завере не постоје али кад већ морам да поновим, онда морам да поновим...

Толико о томе.
1632236919773.png

1632236988500.png

Threema koju pominješ koristi najklasičniji asimetrični PKI ECC protokol iz javne biblioteke, ima mnogo manju popularnost od Signala, nije besplatan softver, i nije open source, tako da ni u jednoj ozbiljnoj kombinaciji ne dolazi u obzir. Naravno, sasvim je prihvatljiva za privatnu upotrebu, ali pošto je closed source, mi i dalje ne znamo sa sigurnošću kako ona hendluje ključeve.

Itd.

Лажна информација.

Android: Threema includes its own app-specific encryption based on AES-256 to protect stored messages, media and your ID's private key. The key used for this encryption is generated randomly the first time you start Threema, and can optionally be protected by setting a Master Key Passphrase in the settings, which we highly recommend. Without a passphrase, the encryption will only add obscurity due to the way hardware encryption is handled on Android. If you set a Master Key Passphrase, you will have to enter it after every restart of the device (and after the system has terminated the app due to low memory).

Note: The PIN lock, which can be enabled independently of the master key passphrase, does not cause any additional encryption; it is simply a UI lock.

https://threema.ch/en/security

https://threema.ch/press-files/2_documentation/cryptography_whitepaper.pdf

"Не постоје начини" :per:

1632238162501.png

Само читајте таблоиде попут TechRadar-a и далеко ће да догурате.

Poslednja izmena:
Добро разумљиво. Бринеш се за сигруност и чињеницу да Сигнал није исто што и раније био. Никакве теорије завере не постоје али кад већ морам да поновим, онда морам да поновим...

Толико о томе.
Trebao si proveriti, poslednji commit na Signal Server repozitorijumu je od pre par dana.

https://github.com/signalapp/Signal-Server/commits/master

Znači ipak je i server open source. Bio je jedno vreme closed source, ali više opet nije. A i da jeste, nebitno jer nema kontrolu nad ključevima, i ne može ništa da kompromituje, kad je klijent koncipiran kao end-to-end. Jedino što može da naruši kompromitovan server bio bi federacija, ali to je neka druga priča i nema veze sa integritetom poruka.

Лажна информација.
AHAHAHAH. :lol:

Pa ti stvarno ne znaš koja je funkcija AES (ili bilo kog drugog simetričnog) protokola u PK infrastrukturi? AES je samo jedna komponenta PKI protokola koja ide nakon key exchange-a. Postoji sto načina da se odradi i prva i druga faza, i to i dalje sve u zbiru predstavlja PKI.

U prevodu za ljude koji ovo čitaju a nisu u materiji - ja sam napisao "ubistvo je izvršeno vatrenim oružjem", a ti si rekao "LAŽNA INFORMACIJA; Ubistvo je izvršeno revolverom!"

Ti druže, nažalost, ne znaš mnogo o kriptografiji. Zašto ti je problem da pitaš šta te interesuje i šta ti nije jasno?

Pa ti stvarno ne znaš koja je funkcija AES (ili bilo kog drugog simetričnog) protokola u PK infrastrukturi? AES je samo jedna komponenta PKI protokola koja ide nakon key exchange-a. Postoji sto načina da se odradi i prva i druga faza, i to i dalje sve u zbiru predstavlja PKI.

U prevodu za ljude koji ovo čitaju a nisu u materiji - ja sam napisao "ubistvo je izvršeno vatrenim oružjem", a ti si rekao "LAŽNA INFORMACIJA; Ubistvo je izvršeno revolverom!"

Ti druže, nažalost, ne znaš mnogo o kriptografiji. Zašto ti je problem da pitaš šta te interesuje i šta ti nije jasno?

Па ти си рекао Threema-a нема AES256 a ја сам ти доказао да има. Не мораш бити стручњак да прочиташ оно што је написано осим ако си неписмен.

Па ти си рекао Threema-a нема AES256 a ја сам ти доказао да има. Не мораш бити стручњак да прочиташ оно што је написано осим ако си неписмен.
Ja nisam napisao da "Threema NEMA AES256".

Pročitaj ponovo šta sam napisao, pa ćeš shvatiti gde si pogrešio.

Ja nisam napisao da "Threema NEMA AES256".

Pročitaj ponovo šta sam napisao, pa ćeš shvatiti gde si pogrešio.

Па причали смо о AES256 како Сигнал има а ти си рекао да Threema-a нема. Не муљај. Дао сам и pdf како ради.

Онда си рекао како је close-source што НИЈЕ било тачно али ту ниси могао да муљаш јер свако може да види да ТО није истина када сам изнео страницу github-a. Кад кажем свако, мислим буквално свако ко чита овај тему.

Смањи мало доживљај па ћу те можда и питати нешто.

Poslednja izmena:
HTTPS протокол толико сигуран не би постојали људи који га сваког дана нападају, не би било цурење шифри
https je zasnovan na simetrichnom kljuchu a bezbednost garantuje CA root sertifkat authoriity, od koga sajt mora
da nabavi sertifikat. Znachi tu nije fora u chuvanju passworda, vetj u garanciji da sajt kome pristupash nije fake,
hakerski.

Poslednja izmena:
https je zasnovan na simetrichnom kljuchu a bezbednost garantuje CA root sertifkat authoriity, od koga sajt mora
da nabavi sertifikat. Znachi tu nije fora u chuvanju passworda, vetj u garanciji da sajt kome pristupash nije fake,
hakerski.

Па то знам али то не спречава фишинговање. Најсвежији пример ти је facebook и discord. :roll:

Свесни смо да се комуникације изнеђу мобилних телефона давно преместила са СМС-а па и са елекетронске поште (e-mail) на разне инстант месинџере.

Моје мишљење је да су људи давно заменили сигурне месенџере где би убрајао и Skype који не чачка по конткат листи, нема број телефона и који је држите се сада P2P када неког зовете (исто као Елемент) за разлику од Viber-a, WhatsApp-a, Signal-a и других где сви позиви иду преко сервера и где вам траже све могуће и немогуће. Обично листа најбољих месенџера посредством ширих медија иде овако но реалност је скроз другачија.

Pogledajte prilog 1018624

Зашто је то тако? Зашто нико не прича о правим енкрипиваним инстант месенџерима који заиста штите приватност корисника и који заиста раде то што раде? Колико је потребно узети података од корисника да би два уређаја комуницирали што када они сами дају да би користили сервис што касније преко реклама? Да не спомињем то што је код већина close-source попут WhatsApp-a и других који су куну у приватност енкрипција дикскутабилна, односно не постоји! Листа коју праве сајтови попут овог је лаж и нема никаве везе за приватности! Signal који захтева број телефона и који чачка по конктима и смс-овима, Телеграм који нема енкрипцију на целом нивоу и само му је клијент отвореног кода и што тражи број телефона, Threema-a која отвореног кода, не тражи број телефона, централизована у Швици и која се плаћа једнокрактном донацијом а гура се овде да делује као уљез и Silence који је заправо смс клијент који вам омогућава да пошаљете енкриптовану поруку путем смс-а.

Листа најбољих месенџера по мом мишљењу била би оваква:
  1. Briar (нема за iPhone, искључиво само за Android)
  2. Session
  3. Tox (нема за iPhone али има за MacOS)
  4. Element
  5. Status.im

Заниме ме који је најбољи месенџер по вама и зашто?
LOL. Pa Skype je najgori spijunski program....gde njega nadje....U cemu je poenta da imam neki mesender koji ima 10 % ljudi koje znam? "ajde Telegram jos i koristio neki kao veci %^ ljudi ali ostalo osim Whats Uppa, Vibera i FB msngra...tesko...

LOL. Pa Skype je najgori spijunski program....gde njega nadje....U cemu je poenta da imam neki mesender koji ima 10 % ljudi koje znam? "ajde Telegram jos i koristio neki kao veci %^ ljudi ali ostalo osim Whats Uppa, Vibera i FB msngra...tesko...

Skype је P2P када неког позовеш и не сакупља податке.

Извор: Session-Android/Github/Bug У приложеном тексту је грешка човек је мислио на 1.11.9.
И тачно је има баг. Не може слати нити примити било који приложени материјал.
Текст ради нормално.
1632349703045.png

Решење

1. деинсталирајте апликацију 1.11.9
2. Идите на GitHub (official) и инсталирајте верзију 1.11.8. Сачекајте да блокчеин уради своје.
3. Надоградите на 1.11.9!

ОС: Android 10 EMUI 11
Телефон: HUAWEI ANA-NX9 (P40)

Make It So Star Trek GIF

Poslednja izmena:

Back