Koji je najbolji android od ovih?

CakiSRB

Obećava
Poruka
52
Pozdrav forumaši...
U telenoru uz paket koji koristim imam mogućnost da uzmem neki od ovih pet telefona:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4697/Sony/Xperia-E4g
http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_c2-8193.php
http://www.gsmarena.com/lenovo_a6000-6938.php
http://www.gsmarena.com/huawei_y5ii-8036.php
http://www.gsmarena.com/huawei_y6-7440.php

Zanima me vaše mišljenje, koji je najbolji od ovih, koji bi vi uzeli?
Molim vas samo da mi ne govorite tipa "dodaj još 5000 dinara i kupi ovaj ili onaj".... Dakle, od ovih pet ponuđenih koji je najkvalitetniji ?
Hvala unapred!

Ja bih uzeo Sony zbog nešto manjeg ekrana (4.7) jer na svim ostalim je 5" a sve preko 4,5" je kabasto za stalno nošenje i čudno je kad vidiš ljude kako "pričaju u aktovku". Osim toga, Sony uglavnom ima kvalitetna kućišta i plastiku koja ne krcka ( iako to treba uvek proveriti muljanjem telefona po rukama pre kupovine )

U slučaju da Huawei Y5II ili Huawei Y6 dolaze sa 2GB ram-a ( piše da idu u 2 verzije, sa 1 i sa 2 Gb ) , onda bih dobro razmislio i o njima.

ja sam nezadovoljan sonijem tj kvalitetom izrade

Imao sam svojevremeno Xperia Z1 i raspao se ekran tako sto je cerkica cuknula drugim telefonom samo malo po njemu .

Pre toga sam isto imao jedan Sony Ericsson isto los kvalitet.

Sto se mene tice trenutno su najbolji telefoni kineskih firmi Leeco/Letv, Xiaomi i Meizu jer nude ekstra kvalitet za najmanje pare

Ako poredis hardver vidis da svaki telefon slicnih hardverskih karakteristika Sony HTC Samsung prodaju za 2-3 puta vise para

Eto poredjenja radi Xiaomi Mi5 ima iste hardverske karakteristike kao Sony Xperia Z5 Snapdragon 820 SOC itd. Xiaomi Mi5 kosta 340e a Sony Xperia Z5 preko 800e

Gledao sam napr Le Max 2 ima bolje karakteristike nego Samsung Note 7 koji je sada izasao a kosta isto skoro 3 puta manje - Le Max 2 300e , Samsung Note 7 preko 800e

Sto se mene tice kineski brendovi su zakon.

Jer ljudi ne kapiraju da nema razlike dal si kupio npr Sony Z5 ili Xiaomi Mi5 jer je u uredjaju potpuno isti hardver . Razlika je to malo plastike oko telefona i logo na istom.

Poslednja izmena:
Ja bih uzeo Sony zbog nešto manjeg ekrana (4.7) jer na svim ostalim je 5" a sve preko 4,5" je kabasto za stalno nošenje i čudno je kad vidiš ljude kako "pričaju u aktovku".

To vec zavisi od osobe do osobe.Ja imam vec 2 godine Note 3 sa 5.7 inca ekranom i uzeo bih sutra neki fon sa 6 inca pod uslovom da je lep dizajn tj. ekran skoro preko celog kucista.

Slicni telefoni u izboru ja bih glasao za Huawei samo zato sto ima 2gd rama.

Ja bih uzeo Sony zbog nešto manjeg ekrana (4.7) jer na svim ostalim je 5" a sve preko 4,5" je kabasto za stalno nošenje i čudno je kad vidiš ljude kako "pričaju u aktovku". Osim toga, Sony uglavnom ima kvalitetna kućišta i plastiku koja ne krcka ( iako to treba uvek proveriti muljanjem telefona po rukama pre kupovine )

U slučaju da Huawei Y5II ili Huawei Y6 dolaze sa 2GB ram-a ( piše da idu u 2 verzije, sa 1 i sa 2 Gb ) , onda bih dobro razmislio i o njima.

Slazem se sa tobom. Ja imam Sony M2 vec dve godine i prezadovoljan sam. Jedino mu je kamera uzasno losa nocu ali sve ostalo je perfektno. Nikad se nije ukocio, brz je i ne baguje. Imao sam pre njega Huawei i rekao nikad vise. Tri puta je zavrsio na reklamaciji za 2 godine a kad je prestala garancija odapeo je potpuno. Isti slucaj je imao i moj drugar samo sto ga je on prodao pa se otkacio bede.
Svi ti telefoni Huawei, Lenovo, Alcatel... kad se uporede sa Samsungom, LG, Sony, Htc sa potpuno istim performansama ne mogu ni da prismrde ovm drugima. Nije samo da placate brend vec i kvalitet. Gledajte uporedni test dva telefona sa istim karakteristikama na youtube. Samsung J5 i Huawei P8 Lite. Ovaj drugi ima cak i vise rama ali je duplo sporiji u svemu. To vam je kao da imate Stojadina od 1300 kubika i Audi A3 od 1300 kubika. Neka stanu jedan pored drugih pa cete videti ko je brzi. Dzaba iste performanse kada to nije poslozeno kako treba. Svi gledaju koliko rama, koliko procesora ali ne radi sve to isto na Samsungu i na Huaweiu bez obzira sto u specifikaciji pise isto.
Naravno ovo vazi za ovu srednjenizu klasu telefona. Huawei P9 ili neki tako skuplji telefon bez obzira sto je kinez je stvarno kvalitetan ali je i neneormalno skup pa se onda opet postavlja pitanje da li vredi dati velike pare na kineza ili na kineza ali brendiranog tipa LG, Sony, HTC, Samsung... ja sam svakako za ovo drugo jer nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

Poslednja izmena:
Vidim da gledas telefone sa cenom oko 120-130 evra u slobodnoj prodaji. Ne znam koji paket imas ali za taj novac ja bih uzeo Samsung J5 u telenoru i bog da te vidi. On je nesto skuplji mozda 20 evra ali je za klasu bolji od svih navedenih i plus mu manje pada cena pa ces po isteku ugovora moci da izvuces lep novac za njega dok za ove druge tesko.

To vec zavisi od osobe do osobe.Ja imam vec 2 godine Note 3 sa 5.7 inca ekranom i uzeo bih sutra neki fon sa 6 inca pod uslovom da je lep dizajn tj. ekran skoro preko celog kucista.

Slicni telefoni u izboru ja bih glasao za Huawei samo zato sto ima 2gd rama.

Iskreno ja vise volim telefone sa vecim ekranom i uvek bih pre birao takve telefone. Slazem se sa izborom-Huawei

Back