Koji internet browser koristite????

Koji internet browser koristite?

• Chrome

• Opera

• Mozilla

• Safari

• Internet Explorer

• Maxthon

• Neki drugi......

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Koji je najpopularniji browser?

Microsoftov pretraživač Internet Explorer pretrpeo je najveći gubitak u poslednje dve godine pošto ga je Mozilla Firefox smenio na mestu najpopularnijeg sofvera za surfovanje netom u Evropi, izveštava StatCounter

Firefox koristi 38,1% korisnika, Explorer 37,5%, a Chrome 14,6 odsto. Na Microsoftovoj „nesreći” su profitirali Google i Apple, čiji su pretraživači Chrome i Safari uvećali svoj udeo na tržištu za 10, odnosno 5,9 odsto, što je rekordna cifra za obe kompanije.

Explorer je u poslednjih 12 meseci izgubio 5,6 odsto svojih korisnika, čak 10,7% od kada je, marta 2009, lansirana verzija IE 8.

Na svetskom nivou Explorer ima udeo od 46,9%, a slede ga Firefox (30,8%) i Chrome (14,9%). „Ovo se događa jer Chrome 'krade' svoje korisnike od Explorera dok Firefox uglavnom održava postojeći udeo”, kaže Adhan Kulen, izvršni rukovodilac StatCountera.

Takođe, to je i posledica dogovora iz decembra 2009. između Microsofta i Evropske Unije kada je sporazumno rešen spor o monopolskoj ulozi Microsofta. Ova kompanija je obećala da će korisnicima Windowsa omogućiti da izaberu koji će pretraživač koristiti.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2011&mm=01&nav_id=483701

z:cry:

Ej drugari da pitam ovde da ne otvaram bzv temu

Imao sam internet explorer 7 ili 8 nemam pojma ni ja i neznam sta mi bi reko ajde da instaliram zadnji internet explorer9 znaci taj 9 je za mene uzasan isti je skoro kao google hrome i ne zelim ga

Kako da instaliram neku stariju verziju,probao ja ali na kraju kaze da ovaj sistem ne prima....tako nesto
hellp molim vas

ja blage veze ocigledno nemam z:cry:

Ej drugari da pitam ovde da ne otvaram bzv temu

Imao sam internet explorer 7 ili 8 nemam pojma ni ja i neznam sta mi bi reko ajde da instaliram zadnji internet explorer9 znaci taj 9 je za mene uzasan isti je skoro kao google hrome i ne zelim ga

Kako da instaliram neku stariju verziju,probao ja ali na kraju kaze da ovaj sistem ne prima....tako nesto
hellp molim vas

ja blage veze ocigledno nemam z:cry:

Sorry za off topic

A na koji si operativni sistem instalirao?

ma da...vishe ljudi koristi ie nego operu...ahahahhahaha!!!aj zdra'o...

To je surova realnost, znas koliko ima korisnika koji samo znaju da udju na net i da odu na FB ??? Krs zivi i kao oni nesto znaju, svi takvi ti koriste IE, jer je vec u sistemu integrisan kada se instalira OS, tako da vecina je mozda nekada cula za pojmove Mozila, Opera, ali nema nameru da odustane od najboljeg pretrazivaca po njima IE z:p

ne

hocu da obrisem internet explorer 9 i da instaliram neki stariji 7 npr

Ides u control panel, nadjes add or remove programs i izbrises.

No imam jedno pitanje za korisnike Chroma, imalo je nesto da se stisne (znao sam a zaboravio) i da mi izbaci sada neznam kako da se izrazim, kao skriptu neku od te stranice ?

Izbriši ga direktno iz programa...Na particiji gde ti je windows su i programi.Nađi ga tamo izbriši ceo folder IE...
То мајсторе... браво! Тако се то ради... Delete на фолдер у Program Files и решен проблем! :ok: :worth:

Ides u control panel, nadjes add or remove programs i izbrises.

znaci njega tamo nema
svi drugi su tamo i chrome i opera ali njega nema
a radi kada otvorim inbox na msn sa njim otvara
Елем, занемарити онај савет изнад наравно!

Да би уклонио IE 9 треба урадити следеће:

• кликнути на ставку Programs and Features (или на Програми и функције ако ти је Windows на српском)
  • затим кликнути на View installed updates (Приказ инсталираних исправки) у левом панелу
  • кад се прикажу све инсталиране исправке, пронаћи Windows Internet Explorer 9
  • десни клик > Uninstall
Ако ти затражи Restart ок, ако не ништа. И то је то. ;)

То мајсторе... браво! Тако се то ради... Delete на фолдер у Program Files и решен проблем! :ok: :worth:

• кликнути на ставку Programs and Features (или на Програми и функције ако ти је Windows на српском)
  • затим кликнути на View installed updates (Приказ инсталираних исправки) у левом панелу
  • десни клик > Uninstall

e svaka tebi cast nasao ga ja po tvojoj mapi :D
mucim muku kad neznam ali sam zahvaljujuci forumasima krste puno stvari naucio i iskoristio
sad samo da nadjem neku stariju verziju i da je ubacim

Inace da ne spamujem temu ja koristim GOOGLE CHROME koji radi kao svajcarski sat z:mrgreen:

Poslednja izmena:
e svaka tebi cast nasao ga ja po tvojoj mapi :D
mucim muku kad neznam ali sam zahvaljujuci forumasima krste puno stvari naucio i iskoristio
sad samo da nadjem neku stariju verziju i da je ubacim

Inace da ne spamujem temu ja koristim GOOGLE CHROME koji radi kao svajcarski sat z:mrgreen:
:ok:
________
А јел баш мораш да користиш IE? :confused: Не знам дал ће ти старије верзије радити на 7-ци. :think:

Пробај и неке друге browsere > Mozilla, Opera... па се ондак одлучи.

• десни клик > Uninstall
Al znaju da budu žilavi...Šta je tome uzrok:think:

Back