Koji instrument svirate????

nikodim:
Mozes jos uvek, kazu da nikada nje kasno. ja sam svoju gitaru da bratu koji sada orgija po njoj...
A ti gitaristi koje si spomenuo, meni to iskreno lici na one "akordase" koji ponesu gitaru kada idu na neku zuVku da lome "srcad" mladiJeG đevojaka. Iskreno, ne volim takve tpiove, zato sto celo vece menjau desetak akorda i po koji rif, sviraju one domace gluposti i mekecu po Vr` svega. ;)

Brate ja predstavljam totalnu suprotnost od ovoga.
1. Ja mogu da pokusavam (jos sam u fazi ucenja) da sviram samo kad mi se svira (to jest kad me more muke romanticne ili filozofske prirode)
2. Ne podnosim kad me neko gleda kako nabadam one zice,jos kad negde pogresim dodje mi da posmatraca oteram u piz*u materinu pa zato kada vezbam zakljucavam se u sobu.

PS U pravu si to za ''akordase''. Jedan moj ortak koji je poceo da uci da svira dzitru kad i ja naucio je dva tri akorda i vec smara s gitarom na svakoj zurci i misli da je Hendrix ili Vai ,jos je pre neki dan pominjao odlazak u studio.

ja se secam kad sam prvi put usao u studio. A ispred mene neko ogromno pojacalo, nije bilo neko posebno. Mislim da su meni dali Roland... Kako je to pistalo, silna mikrofonija, zamalo da me izbace iz studija. Nervirao sam se k'o budala.... Sve je iskustvo, mislim moje je malo u odnosu na druge, ali uvidis posle nekog vremena.

Tesko je reci (razumno), da sve znas, bez obzira na granu... Kada je muzika u pitanju (ja barem tako razmisljam), ni znanje nema tu moc nad mastom i odlicnim i istancanim osecajem za improvizaciju. Jednostavno, bez obzira na instrument, postoji nesto sto se zove talenat, osecaj... Zbog toga posebno cenim jazz, jer se tu odlicno cuje i vidi ko koliko i dokle moze (da dobaci).
U principu, lepo je svirati bilo koji instrument. Recimo:klavir, saksofon, gitara, bubnjevi... sve su to fantasticne muzicke naprave (meni omeiljene).

e bas to
ja bih svirao saksofon i trubu. al 1 nemam pare da kupim 2 ne znam gde ima 3 nema ko da me uci
gotivni su i bubnjevi al opet se javlja problem 1
i na kraju violina - ako nabavim neku naucicu je...nije tesko uopste, proao sam. samo sto mi obrnut stim od gitare, pa cu se malo gubim :(

i bas je gotivan. al onaj mechkarski. to stalno dnrndam u kudu

harmonika onako...
sta znam jos...

e da - ORGULJE
brate, ne da bi ih sviro nego bih rasturo...aarhg...e da su mi jedne...jes da bi mi pola kuce zauzele al sta ima veze, velika je

nikodim:
Mislis mogu da mlataraju po njoj ali ne i da je sviraju, isto vazi i za klavir... Cemu tolika povrsnost... nista se ne moze svirati bez sluha, tj. moze ali to i takvo sviranje cepa usi.

ma mrzelo me da kucam malo opsirnije.. mislila sam na one ljude koji nece time profesionalno da se bave, nego eto hoce da znaju nesto da sviraju... klavir i gitara su za to "najlaksi".. a i svi znam kako se devojcice lepe na decake koji sviraju gitaru ..:)

@linabg
OK, kao sto sam i napisao, i sam sam mlatarao po gitari jedno vreme, ali ne zbog devojaka vec zbog sebe (iz istih razloga sam i odustao).
Gitau jeste lako savladati, barem taj pocetnicki nivo od nekoliko akorda i neka mrsava skalica, jer uvek u okruzenju postoji neko ko ti moze pokazati neke osnove. Ali za ozbiljniji rad je to nistavno...
Sto se klavira tice... mislim da su tu stvari malo komplikovanije, jer je dosta manje ljudi koji ga sviraju, tako da jedan pocetnik ima mnogo vise muke u startu. Osim ako ne ode u neku muzicku skolu ili ne plati privatno nekog predavaca.
Kako god, oba instrumenta su odlicna i gotovo da nema muzickih pravaca koji bez njih mogu, ili nema kompozicije koja se na njima ne moze odsvirati. ;)

E ljudi violoncelo ima najlepsi zvuk od zicanih instrumenata po meni. Gitaru i klavir moze svako da nauci. Kod gitare imas pragove( tacno znas koji je ton gde i lakse su oktave rasporedjene), a kod klavira imas bele dirke (stepene) i crne dirke ( polustepene), a kod cela i violine , viole... nemas nikakve oznake... Znaci to mogu samo sluhisti i talenti da sviraju. Danas su u Srbiji svi metalci i rockeri : ), pa uz to moraju da imaju pratecu opremu ( gitaru najcesce, a noviji klavir tj. klavijaturu neku) pa stoga im je najlakse te instrumente da nauce. Nece lik , spomenut malo pre, da nosi trombon i da slama srca devojaka... Znamo svi da su klavir i gitara najromanticniji instrumenti...

Ima... Ali su teze "dostupni"...

Mada... Evo recimo frula... Ona nije skupa. :P

BTW, ja imam neko vreme fiks ideju da naucim da sviram usnu harmoniku... Ali dzaba... Trebala mi je blues harmonika, a ja imao samo dursku... Mrzelo me da trazim... A secam se da je Pera Joe svojevremeno imao svoju "Skolu usne harmonike" u Rock Expressu...

imam ja usnu harmoniku, doneo deda iz svajcarske, neka kineska....al nikako da skontam kako se ono svira a i ima suvise visoke tonove i ne mogu da proizvedem cist ton nego ... hm ... akord? tacnije diskord :lol:

gde ima frule i posto su?
to je gotiva stvar. imao sam jednu, al se skroz osusila i pocela da puca. a i gde je sve bila odvratno mi rukom da je pipnem

angel's_breath:
Moj istrument - violinu, zatim recimo flautu, violoncelo, harfu... nisu bas zastupljeni u svakoj vrsti muzike, ali jesu u onoj najkvalitetinoj i vecnoj, u klasici

Ipak, svako ko se ozbiljno bavi muzikom i komponovanjem, ne moze bez klavira, ma koliko bio "komercijalizovan"... ja jednostavno volim da cujem brze prste na tim dirkama. ;)

iluzionista:
Ima... Ali su teze "dostupni"...

Mada... Evo recimo frula... Ona nije skupa. :P

BTW, ja imam neko vreme fiks ideju da naucim da sviram usnu harmoniku... Ali dzaba... Trebala mi je blues harmonika, a ja imao samo dursku... Mrzelo me da trazim... A secam se da je Pera Joe svojevremeno imao svoju "Skolu usne harmonike" u Rock Expressu...

Uzmi nekog Honer pa da te Bog vidi. Nije skupa, i ja sam se radnije raspitivao i razmisljao o tome. Usna harmonika u nekoj blues varijanti, je vise nego odlicna. Nije skup instrument i lakoje dostupan. ;)

Back