Koji broj cipela nosite ?

Koji broj cipela nosite ?

• 35 ili manje

• 36

• 37

• 38

• 39

• 40

• 41

• 42 i više

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To jeste tacno, ali nisu savijana svima, nego samo aristokratiji. Smatralo se da zena koja je pripadnica aristokratije treba da ima malo i elegantno stopalo koje je bilo vrhunac estetike, plus sto je to nosilo i eroticnu konotaciju. I gejse su spadale u grupu zena kojima su stopala podvezivana.

То је значило да не мора да ради, тј да хода.

Gledao sam zanimljiv dokumentarac u vezi ovoga. U Kini su pre devojcicama kada napune 11-12 godina na sve nacine (Boga mi i prilicno bolne) gledali da stopalo vise ne raste. Ta velicina, koje je stopalo dostiglo u 11.-12. godini se smatrala idealnom. Ludi Kinezi... :lol:

Inace volim kada vidim zenice sa manjim stopalom, nekako mi simpaticno.

То је значило да не мора да ради, тј да хода.

...izmedju ostalog i to ali je kao vrhunac lepote bilo stopalo u obliku lotosovog cveta...o tome je jos Perl Bak pisala, da mnogo vole da ga drze u ruci i stavljaju, valjda bese palac u usta...mislim, cudan neki azijatski svet...

...maleno, pufansto, nezno stopalo je u Evropi sinonim za cuvanu zenu...recimo Pepeljuga je imala takvo stopalo koje je odavalo urodjenu eleganciju koju njene polusestre nisu imale iako su zivele udobnije...nesto kao sitna saka, prava princeza na zrnu graska koja se ne znajuci nazulja...i tako, sve neke malecke, fine, filigranske...moje vala nije takvo, zgoljavo stopalo, pljosnato i kostunjavo ali makar je usko i moze da nosi svaku obucu...broj 38,5 sto mi dosta otezava zivot jer mi je 38 maleno a 39 zna da se vadi, narocito stikle bez onog kaisica oko gleznja:evil:

...moja omiljena "bosonoga" obuca...mnogi ljudi imaju fetis cipela a meni je fetis noga bez cipela ili ona lagana obuca koja se jedva drzi na dva tanana kaisica...ko je izmislio rimljanke, japanke i baletanke dobio bi od mene cmok u obraz da pukne i pun dzak cokoladica...

Ja nosim 40, što neko reče gore od ovih skupljih, a od ovih jeftinjih sigurno broj veće.
Kažu, nogate današnje ženske. :zcepanje: Ja sam jedno vreme stvarno bila umislila da sam nogata dok to nisam izbila iz glave jer mi prema visini taman taj broj odgovara. Volela bih u stvari da nosim 39 to bi mi taman fino bilo, ali dobro je i ovako.
Zamislite ženu od 155 da nosi 40 broj ili ženu od 180 da nosi 35/36. :lol:

- - - - - - - - - -

43-44.Kako idu godine,jedino mi rastu stopala i nos :mrgreen:

:lol: :lol:

Back