Ja imam Opel Vectra B 1.6 16v benzin+gas. Poslednja serija pred vektru C. Pripada Opelovom projektu Olimpija, koji podrazumeva drastično podizanje kvaliteta i pouzdanosti vozila. Zaista sam u više navrata rekao da sam srećan sa ovim autom. Auto je sa petoro vrata. Nema nigde rđe, jer je cinkovan, a dole je još plastificiran i bitumeniziran. Ceo donji podstroj je od Omeginih delova (400kg teži auto od vektre). Veoma je udoban i tih u vožnji, jer ima odličnu aerodinamiku i tih motor. Potrošnja mu je sa nekim normalnim stilom vožnje - reda 7,5l/100km na gasu, ali to je kada gledam da negde stignem na vreme. Inače, kada uživam u laganoj vožnji, to može biti i manje. Po gradu troši kao i svaki drugi auto - minimum 11l/100km, ali nisam nikada tačno proveravao.
Maltene, ako imaš gde da ga podigneš, možeš i sam da obaviš zamenu kaiševa, dok ulje, svećice i šta god hoćeš sitno, obavljaš sam. Gotovo sve je pristupačno za rad, ali zbog velike pouzdanosti, zaista je dovoljno menjati samo redovno šta ide za menjanje.
Pošto idem po lošim putevima, mogu samo reći da sam samo jednom menjao gumice na balans štanglama i prednje stabilizatore. Čim sam ga kupio, menjani su mu zadnji amortizeri, ali prednje amortizere i šolje nisam još uvek dirao.